Heempad is nu op zijn mooist: kom je de natuur beleven?

Het is volop lente: de mooiste tijd op het Heempad. Kom zondagmiddag 14 april, van14u00-16u00 daar de natuur beleven. KNNV Natuurvereniging Gouda en IVN IJssel houden samen met de gemeente Gouda verschillende natuuractiviteiten voor jong en oud in het infocentrum op het Goudse Heempad. Er zijn dan mooie en spannende natuuractiviteiten te doen en te ondervinden.

Ontdekkingstocht

Onder begeleiding van ervaren gidsen ga je vanuit het Infocentrum aan het Heempad (bij bloemenstalletje aan Ridder van Catsweg Prinsessenflats nabij nr. 321) op ontdekkingstocht naar de natuur in april.  Het is niet alleen luisteren, maar ook veel doen, dus zeker kinderen hoeven zich niet te vervelen.

Binnen in het gezellige Infocentrum ga je met onder meer microscopen en andere spannende spullen van alles ontdekken aan zaden en kiemplanten, kikkerdril, slakken, regenwormen, pissebedden, vogelnesten en eieren en wat planten allemaal eten om voedsel voor ons te maken.

Start 1e excursie om 14u00, 2e excursie om 15u00.

De binnen activiteiten in het Infocentrum zijn van 14u00-16u00.

Organisatie: KNNV: Natuurvereniging Gouda  en IVN IJssel en Gouwe in samenwerking met gemeente Gouda.

Je bent tussen 14u00 en 16u00 van harte welkom in het Infocentrum aan het Heempad (bij het bloemenstalletje aan de Ridder van Catsweg, Prinsessenflats nummer 321). De toegang is gratis.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.