Nederland Schoon

Help jij mee aan een schone stad?

Gouda doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Zo zorgen we ervoor dat de stad mooi opgeruimd is aan het begin van de lente. Help jij ook een handje mee? Maak er een leuke dag van, samen met familie, vrienden en buren en fris uw eigen wijk eens op. Aanmelden kan via de website van Nederland Schoon.

Gratis opschoonpakket via Nederland Schoon

Heb je je aangemeld voor de opschoonactie? Je krijgt dan een code waarmee je een gratis opschoonpakket kunt bestellen bij de webshop van Nederland Schoon. Je betaalt alleen de verzendkosten. In een opschoonpakket zitten bijvoorbeeld handschoenen, de speciale Nederland Schoon-afvalzakken en hesjes voor kinderen.

Wil je ook graag een afvalgrijper gebruiken tijdens je schoonmaakactie? Deze kun je lenen van de gemeente. Om de grijper te lenen, en voor andere praktische informatie kun je kijken op de pagina Opschoondag.

Wat raapt u op? Peuken!

Het thema van de Landelijke Opschoondag is dit jaar: Wat raapt u op? Twee bewoonsters in binnenstad hebben wel een idee: peuken! Zij starten op zaterdag 18 maart hun actie Peukenvrije Binnenstad. Help je mee om zoveel mogelijk sigaretten te rapen? Kom dan naar de kruising Kleiweg/ Turfmarkt/ Blauwstraat. Via Gouda Peukenvrij krijg je handschoenen, grijpers en een vuilniszak. Ook in de weken na de opschoondag zijn er peukenopruimacties. Meer informatie en aanmelden via goudapeukenvrij@gmail.com.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.