Nederland Schoon

Help jij mee aan een schone stad?

Gouda doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Zo zorgen we ervoor dat de stad mooi opgeruimd is aan het begin van de lente. Help jij ook een handje mee? Maak er een leuke dag van, samen met familie, vrienden en buren en fris uw eigen wijk eens op. Aanmelden kan via de website van Nederland Schoon.

Gratis opschoonpakket via Nederland Schoon

Heb je je aangemeld voor de opschoonactie? Je krijgt dan een code waarmee je een gratis opschoonpakket kunt bestellen bij de webshop van Nederland Schoon. Je betaalt alleen de verzendkosten. In een opschoonpakket zitten bijvoorbeeld handschoenen, de speciale Nederland Schoon-afvalzakken en hesjes voor kinderen.

Wil je ook graag een afvalgrijper gebruiken tijdens je schoonmaakactie? Deze kun je lenen van de gemeente. Om de grijper te lenen, en voor andere praktische informatie kun je kijken op de pagina Opschoondag.

Wat raapt u op? Peuken!

Het thema van de Landelijke Opschoondag is dit jaar: Wat raapt u op? Twee bewoonsters in binnenstad hebben wel een idee: peuken! Zij starten op zaterdag 18 maart hun actie Peukenvrije Binnenstad. Help je mee om zoveel mogelijk sigaretten te rapen? Kom dan naar de kruising Kleiweg/ Turfmarkt/ Blauwstraat. Via Gouda Peukenvrij krijg je handschoenen, grijpers en een vuilniszak. Ook in de weken na de opschoondag zijn er peukenopruimacties. Meer informatie en aanmelden via goudapeukenvrij@gmail.com.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.