Nederland Schoon

Help jij mee aan een schone stad?

Gouda doet ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart. Met elkaar steken we de handen uit de mouwen. Zo zorgen we ervoor dat de stad mooi opgeruimd is aan het begin van de lente. Help jij ook een handje mee? Maak er een leuke dag van, samen met familie, vrienden en buren en fris uw eigen wijk eens op. Aanmelden kan via de website van Nederland Schoon.

Gratis opschoonpakket via Nederland Schoon

Heb je je aangemeld voor de opschoonactie? Je krijgt dan een code waarmee je een gratis opschoonpakket kunt bestellen bij de webshop van Nederland Schoon. Je betaalt alleen de verzendkosten. In een opschoonpakket zitten bijvoorbeeld handschoenen, de speciale Nederland Schoon-afvalzakken en hesjes voor kinderen.

Wil je ook graag een afvalgrijper gebruiken tijdens je schoonmaakactie? Deze kun je lenen van de gemeente. Om de grijper te lenen, en voor andere praktische informatie kun je kijken op de pagina Opschoondag.

Wat raapt u op? Peuken!

Het thema van de Landelijke Opschoondag is dit jaar: Wat raapt u op? Twee bewoonsters in binnenstad hebben wel een idee: peuken! Zij starten op zaterdag 18 maart hun actie Peukenvrije Binnenstad. Help je mee om zoveel mogelijk sigaretten te rapen? Kom dan naar de kruising Kleiweg/ Turfmarkt/ Blauwstraat. Via Gouda Peukenvrij krijg je handschoenen, grijpers en een vuilniszak. Ook in de weken na de opschoondag zijn er peukenopruimacties. Meer informatie en aanmelden via goudapeukenvrij@gmail.com.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.