Streekarchief Midden-Holland

Help (online) mee met Gouda Tijdmachine

Het project 'Gouda Tijdmachine' wil de ontwikkeling van de stad volledig digitaal reconstrueren. Een groep enthousiaste vrijwilligers brengt informatie over gebouwen, wegen, water, bedrijven en bewoning zo veel mogelijk in kaart. Streekarchief Midden-Holland zoekt daarvoor versterking. Op 11 februari van 13u00 tot 14u00 is er een instructiebijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek. 

Voor dit enorme project zoekt de organisatie versterking! Via het eigen vrijwilligersplatform Vele Panden kun je online, wanneer het je uitkomt, meehelpen aan de Gouda Tijdmachine. Het enige wat je nodig hebt is een internetbrowser. 

Op dit moment zijn er drie projecten op Vele Panden waar je een handje kunt helpen: het plaatsen van foto’s op de kaart, het noteren van adressen en het georefereren van historische kaarten. 

Wil je ook meehelpen via Vele Panden? Op 11 februari van 13u00 tot 14u00 is er een instructiebijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek. De organisatie laat dan zien hoe je te werk gaat en diverse vrijwilligers zijn aanwezig om je op gang te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over de projecten en om je aan te melden voor de instructiebijeenkomst op de website van Gouda Tijdmachine: hwww.goudatijdmachine.nl/bijeenkomst-11-februari-2023/


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Gouda vandaag 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Verkeer en vervoer vandaag 16:28

Spoorstraat laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00. 

Advertorial Feest vandaag 15:50

Jodan Boys viert jubileum met tweedaags feest op hoofdveld

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei a.s. met een grootschalig diner in de Gouwekerk. De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

Algemeen vandaag 15:40

Like Me geeft je inzicht in belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.