Streekarchief Midden-Holland

Help (online) mee met Gouda Tijdmachine

Het project 'Gouda Tijdmachine' wil de ontwikkeling van de stad volledig digitaal reconstrueren. Een groep enthousiaste vrijwilligers brengt informatie over gebouwen, wegen, water, bedrijven en bewoning zo veel mogelijk in kaart. Streekarchief Midden-Holland zoekt daarvoor versterking. Op 11 februari van 13u00 tot 14u00 is er een instructiebijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek. 

Voor dit enorme project zoekt de organisatie versterking! Via het eigen vrijwilligersplatform Vele Panden kun je online, wanneer het je uitkomt, meehelpen aan de Gouda Tijdmachine. Het enige wat je nodig hebt is een internetbrowser. 

Op dit moment zijn er drie projecten op Vele Panden waar je een handje kunt helpen: het plaatsen van foto’s op de kaart, het noteren van adressen en het georefereren van historische kaarten. 

Wil je ook meehelpen via Vele Panden? Op 11 februari van 13u00 tot 14u00 is er een instructiebijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek. De organisatie laat dan zien hoe je te werk gaat en diverse vrijwilligers zijn aanwezig om je op gang te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over de projecten en om je aan te melden voor de instructiebijeenkomst op de website van Gouda Tijdmachine: hwww.goudatijdmachine.nl/bijeenkomst-11-februari-2023/


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.