Streekarchief Midden-Holland

Help (online) mee met Gouda Tijdmachine

Het project 'Gouda Tijdmachine' wil de ontwikkeling van de stad volledig digitaal reconstrueren. Een groep enthousiaste vrijwilligers brengt informatie over gebouwen, wegen, water, bedrijven en bewoning zo veel mogelijk in kaart. Streekarchief Midden-Holland zoekt daarvoor versterking. Op 11 februari van 13u00 tot 14u00 is er een instructiebijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek. 

Voor dit enorme project zoekt de organisatie versterking! Via het eigen vrijwilligersplatform Vele Panden kun je online, wanneer het je uitkomt, meehelpen aan de Gouda Tijdmachine. Het enige wat je nodig hebt is een internetbrowser. 

Op dit moment zijn er drie projecten op Vele Panden waar je een handje kunt helpen: het plaatsen van foto’s op de kaart, het noteren van adressen en het georefereren van historische kaarten. 

Wil je ook meehelpen via Vele Panden? Op 11 februari van 13u00 tot 14u00 is er een instructiebijeenkomst in de Steenlandzaal in de Chocoladefabriek. De organisatie laat dan zien hoe je te werk gaat en diverse vrijwilligers zijn aanwezig om je op gang te helpen en jouw vragen te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over de projecten en om je aan te melden voor de instructiebijeenkomst op de website van Gouda Tijdmachine: hwww.goudatijdmachine.nl/bijeenkomst-11-februari-2023/


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.