Ministerie van Justitie en Veiligheid

Henk Korvinus nieuwe voorzitter bestuur Instituut Mijnbouwschade Groningen

Henk Korvinus wordt benoemd tot de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). De ministerraad heeft besloten de Gouwenaar voor te dragen op voorstel van minister Weerwind voor Rechtsbescherming. 

De 67-jarige Korvinus was tot 1 januari 2023 inspecteur-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Eerder was hij waarnemend hoofdofficier Noord-Nederland, raadsadviseur op het ministerie van Algemene Zaken, hoofdofficier van justitie in Den Haag en Rotterdam, rechter en kantonrechter.

Korvinus werd december vorig jaar door de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en door het college van de gemeente Gouda benoemd tot bestuurder/voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Gouda.

Korvinus zal de eerste weken van zijn voorzitterschap van het bestuur van het Instituut Mijnbouwschade Groningen besteden aan het inwerken in het aardbevingsdossier, het voeren van gesprekken met gedupeerde Groningers en Drenten en het kennismaken met maatschappelijke organisaties en regionale overheden en instellingen.

De benoeming van Korvinus gaat 15 mei in en is voor de duur van 4 jaar. Korvinus volgt professor mr. Bas Kortmann op. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.