Jodan Boys

Henny Vermeer (77 jaar), clubicoon Jodan Boys, overleden

Henny Vermeer (77 jaar), clubicoon van Jodan Boys, is na een periode van ziekte op zondag 28 januari 2024 overleden. Vermeer was bijna 58 jaar lid van CVV De Jodan Boys. "We zijn dankbaar voor de vele mooie herinneringen die we hebben aan Henny en we zijn trots op zijn staat van dienst binnen de club", zo laat het bestuur van de club weten.

jodan boys henny vermeer clubicoon.jpeg

Gewaardeerd vrijwilliger

Nadat Vermeer zijn schoenen als voetballer aan de wilgen hing, bleef hij zich als vrijwilliger inzetten voor de Goudse voetbalvereniging. Vooral in de rol van elftalleider, die hij jarenlang vervulde bij Jodan Boys 2 en Jodan Boys VR1, voelde Vermeer zich prettig. Hij was een allemansvriend die met zijn humor, charme en enthousiasme een graag gezien lid was. Lange tijd had Vermeer een vaste plaats aan de kaarttafel. Ook daar toonde hij zich geregeld van zijn meest fanatieke kant.  

Zorg voor Henny

Helaas ging het al een tijd niet goed met de gezondheid van Vermeer. In 2022 werd huidkanker bij hem geconstateerd. Enkele maanden later bleek de huidtumor zo agressief dat een ingrijpende operatie noodzakelijk was. De behandelingen die volgden waren intensief en putten Vermeer uit. Als gevolg hiervan belandde hij in een verzorgingstehuis. Eerst in Den Haag, later dicht bij huis in de Hanepraij. Vanaf het moment dat Vermeer ziek werd tot aan zijn overlijden zijn er veel leden geweest die voor hem gezorgd hebben. "We willen iedereen die daar een groot of klein steentje aan bijgedragen heeft hartelijk bedanken", aldus het bestuur.

Minuut stilte bij wedstrijden en condoleanceregister

Alle teams zullen voorafgaand aan wedstrijden die in de periode tussen vandaag en de uitvaart op 8 februari gespeeld worden, een minuut stilte houden ter nagedachtenis aan Vermeer. De eerste mannen- en vrouwenteams spelen met rouwbanden. Deze week richt de club in het sponsorhome een plek in waar het condoleanceregister getekend kan worden.

Afscheid

Op donderdag 8 februari neemt Jodan Boys afscheid van Henny Vermeer. De openbare dienst zal plaatsvinden in de zaal van de Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk. "Voel je welkom om hierbij aanwezig te zijn. Daarna begeleiden we Henny te voet naar zijn laatste rustplaats op Begraafplaats IJsselhof", zo schrijft het bestuur.

Onderstaand het programma: 
12.30 uur Inloop in de Theaterbakkerheij 13.00 uur Aanvang Dienst
14.00 uur Einde dienst
14.15 uur Verplaatsing te voet naar Begraafplaats IJsselhof
15.00 uur Begrafenis 15.30 uur Wandelen terug naar de Theaterbakkerheij
16.00 uur Proosten op Henny's leven
17.00 uur Einde programma


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid