Herkansing

Bij Excelsior word je geen kampioen”, zei een goede vriend mij vorige week glimlachend. Op zondag 29 april 2007 verspeelde AZ met trainer Louis van Gaal op de laatste speelronde de landstitel door op Woudestein met 3-2 van Excelsior te verliezen.

Op zondag 7 mei 2017 had Feyenoord de titel ook voor het grijpen. Er moest alleen even gewonnen worden van Excelsior. Maar Feyenoord ging genadeloos onderuit met 3-0 bij het kleine broertje.

En zondag 7 mei 2023, exact zes jaar na die dramatische nederlaag, kon Feyenoord weer kampioen worden bij Excelsior. Maar weer ging het niet door. Deze keer niet omdat Excelsior roet in het eten gooide, maar vanwege het feit dat nu die andere stadgenoot Sparta niet mee wilde werken door met 0-1 van PSV te verliezen.

AZ kreeg in 2007 geen herkansing, Feyenoord in 2017 wel en werd de week daarop in een kolkende Kuip toch kampioen. En ook nu krijgt Feyenoord een herkansing. Bij winst a.s. zondag kan de kampioensvlag in top en gaat de Coolsingel volstromen.

Vorige week had ONA de kans om kampioen te worden, maar door met 2-0 van Quick te verliezen kon de titel nog niet worden gevierd. Maar ONA krijgt zelfs nog meerdere herkansingen. Op 20 mei kan deze herkansing al worden verzilverd. En misschien worden ze op 13 mei zonder te spelen al kampioen. Komt ongetwijfeld goed.

In de waterpolocompetitie zijn we sinds vorige week bezig met de play-offs. Met een grote Goudse inbreng van de mannen en de vrouwen van GZC DONK. Het afgelopen weekend werden de halve finales gespeeld. De vrouwen maakten in twee wedstrijden korte metten met de uittredend landskampioen Polar Bears en gaan in het a.s. weekend in de finale de strijd aan met ZV De Zaan.

De mannen van GZC DONK lieten zich vrijdag jl. niet van hun beste kant zien. Zaterdag werd wel overtuigend gewonnen en de herkansing op zondag werd ook met beide handen aangegrepen en werd AZC met 15-4 afgeserveerd. Ook de mannen gaan naar de finale en treffen daar eveneens ZV De Zaan.

Gerrit Schinkel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.