Herkansing

Bij Excelsior word je geen kampioen”, zei een goede vriend mij vorige week glimlachend. Op zondag 29 april 2007 verspeelde AZ met trainer Louis van Gaal op de laatste speelronde de landstitel door op Woudestein met 3-2 van Excelsior te verliezen.

Op zondag 7 mei 2017 had Feyenoord de titel ook voor het grijpen. Er moest alleen even gewonnen worden van Excelsior. Maar Feyenoord ging genadeloos onderuit met 3-0 bij het kleine broertje.

En zondag 7 mei 2023, exact zes jaar na die dramatische nederlaag, kon Feyenoord weer kampioen worden bij Excelsior. Maar weer ging het niet door. Deze keer niet omdat Excelsior roet in het eten gooide, maar vanwege het feit dat nu die andere stadgenoot Sparta niet mee wilde werken door met 0-1 van PSV te verliezen.

AZ kreeg in 2007 geen herkansing, Feyenoord in 2017 wel en werd de week daarop in een kolkende Kuip toch kampioen. En ook nu krijgt Feyenoord een herkansing. Bij winst a.s. zondag kan de kampioensvlag in top en gaat de Coolsingel volstromen.

Vorige week had ONA de kans om kampioen te worden, maar door met 2-0 van Quick te verliezen kon de titel nog niet worden gevierd. Maar ONA krijgt zelfs nog meerdere herkansingen. Op 20 mei kan deze herkansing al worden verzilverd. En misschien worden ze op 13 mei zonder te spelen al kampioen. Komt ongetwijfeld goed.

In de waterpolocompetitie zijn we sinds vorige week bezig met de play-offs. Met een grote Goudse inbreng van de mannen en de vrouwen van GZC DONK. Het afgelopen weekend werden de halve finales gespeeld. De vrouwen maakten in twee wedstrijden korte metten met de uittredend landskampioen Polar Bears en gaan in het a.s. weekend in de finale de strijd aan met ZV De Zaan.

De mannen van GZC DONK lieten zich vrijdag jl. niet van hun beste kant zien. Zaterdag werd wel overtuigend gewonnen en de herkansing op zondag werd ook met beide handen aangegrepen en werd AZC met 15-4 afgeserveerd. Ook de mannen gaan naar de finale en treffen daar eveneens ZV De Zaan.

Gerrit Schinkel


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.