Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Herkansing voor waterpolosters GZC Donk

Met een 10-16 overwinning in Gouda op GZC Donk zetten de dames van ZV De Zaan zichzelf vrijdagavond op pole position voor de landstitel. De Goudse ploeg van Ingrid Veenhuis wacht vanavond een herkansing in Zaandam. Bij winst is een derde wedstrijd nodig voor de titel.

De bezoekende ploeg van coach Mick van den Bree speelde een solide wedstrijd en liet zich niet van de wijs brengen toen de thuisclub aan het begin van de tweede periode op gelijke hoogte kwam na treffers van Maartje Keuning en Brigitte Sleeking (5-5).

Met schoten uit de tweede lijn brachten Esmee Roijen en Lieke Rogge de 5-8 op het scorebord. Even later knalde aanvoerster Rogge een strafworp, nadat ze eerder een penalty over schoot, onberispelijk achter keepster Debby Willemsz (5-9). Sabine Bergsma maakte in de slotseconde van de tweede periode 7-11.

In het vervolg van het duel bleef De Zaan de wedstrijd controleren. De ploeg die eerder dit seizoen ook al de Supercup en de KNZB-beker wist te winnen, speelde de overtalsituaties goed uit. Aan Goudse kant benutte Sabine Bergsma een strafworp.

In het laatste part veranderde niet veel aan het spelbeeld. De Zaan nam de tijd om de aanval op te zetten, maar stuitte een aantal keren op Willemsz bij inzetten tussen de palen.

Finale best-of-3 vrouwen

Vrijdag 12 mei, wedstrijd 1, Gouda:

GZC Donk – ZV De Zaan 10-16 (3-5, 4-6, 1-3, 2-2).
GZC Donk: Maartje Keuning 3, Brigitte Sleeking 2, Marit van der Weijden 2, Sabine Bergsma 2, Kayleigh Schonewille 1.
ZV De Zaan: Lieke Rogge 4, Maxine Schaap 3, Kitty-Lynn Joustra 2, Maud Koopman 2, Esmee Roijen 1, Danique Sap 1, Bente Rogge 1, Takyiwa Sam 1, Marit van Tol 1.

Duel terugkijken? Klik dan hier.

Zaterdag 13 mei is om 18u00 wedstrijd 2 in zwembad De Slag in Zaandam | Livestream
Scheidsrechters: Gransjean en Zwart

Indien nodig komen beide ploegen zondag 14 mei opnieuw in actie in Zaandam (aanvang 18u00).


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand gisteren 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Advertorial Koningsnacht gisteren 20:46

Zie hier het programma voor Koningsnacht

Gouds Geluk houdt op 26 en 27 april voor de eerste keer Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Onder de naam ‘Oranje Geluk’ kondigde de organisatie begin maart de evenementen aan. Inmiddels is bekend wie er wanneer optreedt op Koningsnacht en wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag. Ook krijg je hier praktische informatie over hardcups en betalen.

Sport en recreatie gisteren 18:47

Gemeenteraad unaniem voor verhoging zwemveiligheid kinderen

De Goudse gemeenteraad heeft unaniem gestemd voor een motie die oproept tot het verkennen van mogelijkheden om de zwemveiligheid van Goudse kinderen te verbeteren. De motie, ingediend door de Partij van de Arbeid, de ChristenUnie, GroenLinks, het CDA, de VVD en de SGP, kreeg steun van de rest van de raad.  

Vastgoed gisteren 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Ere wie ere toekomt gisteren 16:19

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Advertorial Theater gisteren 14:08

Staatssecretaris maakt in schouwburg kennis met Theaterdelta Zuid-Holland

Fleur Gräper-van Koolwijk, staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Goudse Schouwburg. Dit om daar kennis te nemen van de plannen van de Theaterdelta Zuid-Holland, het samenwerkingsverband van de Goudse Schouwburg, Kunstmin Dordrecht en Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal.