Herman Schoemaker haalt in Tweede Kamer verhaal bij Mona Keijzer van BBB

Het ministerie van SZW heeft besloten om vanaf 1 juli 2024 de specifieke functie-eisen voor koks uit Azië af te schaffen. Dit zal grote gevolgen hebben voor het aantal Aziatische specialiteitenkoks dat in Nederland mag komen werken. De Goudse horecaondernemer Herman Schoemaker van Bangkok City Gouda ging daarover in De Tweede Kamer verhaal halen bij Mona Keijzer van BBB.

Chinese-Aziatische horecaondernemers

Schoemaker sprak namens de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), de grootste brancheorganisatie voor Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland. VCHO is het niet mee eens met dit besluit en heeft daar verschillende overleggen over gevoerd met SZW. Ondanks de vele argumenten en verbeterpunten die zij aangevoerd heeft, blijft de minister bij haar standpunt. Daarom is het volgens VCHO nu tijd voor actie!

Petitie: Aziatische restaurants mogen niet verdwijnen

VCHO wil het afschaffen van de specifieke functie-eisen voor koks uit Azië op de agenda zetten van de Tweede Kamer. Om dat te bewerkstelligen heeft VCHO, met steun van AKB Actiegroep, een online petitie opgesteld. VCHO wil zoveel mogelijk handtekeningen ophalen, die zij aan de voorzitter van de Tweede Kamer wil overhandigen. Hoe meer handtekeningen, hoe meer impact. En hulp om de toekomst van de Aziatische horeca in Nederland te waarborgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.