Parole/ZoGouds.nl, Pieter van Vliet

Het gaat hozen en waaien

Tussen de hoosbuien en stormachtige windvlagen door is er aan het eind van de ochtend misschien even een moment om een frisse neus te halen. Maar verder is binnenblijven het beste advies op deze herfstachtige dag.

Na een nacht met veel regen en wind wordt het 's ochtends vanuit het zuidwesten geleidelijk droog. Vanmiddag gaat het op het grote schaal regenen: er valt zo'n 20 tot 40 millimeter regen. Gemiddeld is het 11 graden en het gaat flink waaien vanuit het zuiden met windkracht 6 tot 7 aan de kust.

Ook 's avonds blijft het regenen, maar vanuit het zuidwesten van het land wordt het op steeds meer plekken droog. 's Nachts is er kans op onweer en daalt de temperatuur tot 8 graden. 

Een paraplu is dinsdag dus geen overbodige luxe, want vrijwel de hele dag valt er regen. Er kan zeer veel regen vallen, een dagsom van 20 mm. of meer is mogelijk. De zon blijft verscholen achter een dik wolkenpakket. Bij een vrij krachtige zuidwestenwind, windkracht 5 Beaufort wordt het zeer zacht voor begin januari met maxima van 11, mogelijk zelfs of 12 graden Celsius in de Goudse binnenstad. Later op de dag neemt de kans op zware windstoten toe. Het voelt dan echt herfstachtig aan. Pas in de nacht naar woensdag wordt het langzaam droger.

Woensdag trekken nog steeds buien over het Groene Hart, maar zoveel neerslag als op dinsdag valt er niet. Tussendoor zijn er ook zonnige perioden. De zuidwester neemt iets in kracht af en is overwegend matig, windkracht 4 Beaufort. Qua weerbeeld ziet het er dan ook een stuk vriendelijker uit dan dinsdag. Het is iets wel frisser met maxima van 8 à 9 graden Celsius.

Donderdag kan er opnieuw een flinke hoeveelheid neerslag vallen, maar vanaf vrijdag wordt het aanzienlijk droger. De kans op buien blijft nog wel aanwezig, maar de hoeveelheden zijn klein. De maximumtemperatuur gaat daarbij ook stapsgewijs omlaag naar 5 graden Celsius op zondag. De kans op nachtvorst neemt na het aankomend weekend geleidelijk toe.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html

Zie het overzicht van de weerstations meteo-gouda.nl/weerstations-k

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.