Politie Basisteam Gouda

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Getuige

Een andere reiziger ving het telefoongesprek op dat de 22 jarige man voerde met de NS over de diefstal van zijn tas. De reiziger dacht de tas van de 22 jarige man gezien te hebben. Een onbekende man was volgens de getuige met de tas weggelopen.

Samen met de getuige ging de bestolen reiziger zoeken in de nog rijdende trein. De getuige had het goed gezien want de tas werd net voordat de trein station Gouda Centraal binnenreed teruggevonden. De man die de tas op dat moment in zijn bezit had vertelde een vaag verhaal over hoe hij aan de tas kwam.

Komst politie

Op het station in Gouda wilde de verdachte niet wachten op de komst van de politie en besloot zonder tas direct weg te rennen. De man rende naar de binnenstad van Gouda. Hij had echter pech. De getuige bleek een goed getrainde militair te zijn die het tempo van de verdachte prima kon bijhouden. Sterker nog, de militair kon de Goudse agenten al rennend telefonisch vertellen waar hij en de verdachte waren.

Op de kruising van de Schouwburglaan met de Blekerssingel konden de agenten de verdachte, een 25 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, aanhouden. De verdachte is aan de recherche overgedragen. De verdachte zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.