Het Tapijthuis, atelier van Menno Meyer, is verkocht

Een van de oudste huizen van Gouda, het Tapijthuis, is verkocht. Vanaf 1973 was het Tapijthuis de werkplaats van de beeldend kunstenaar Menno Meyer. Het pand is erkend als rijksmonument.

Een uniek en bijzonder zeventiende-eeuws pand met een rijke geschiedenis. Een gedeelte van deze woning met atelier/werkruimte is een Rijksmonument. De vele ruimte in dit gebouw is fantastisch en biedt veel mogelijkheden voor wonen en werken.

Dit zogeheten Tapijthuis heeft een rijke historie: vanaf 1622 is het pand in gebruik als school, later werkten hier Vlaamse tapijtwevers en bierbrouwers. En begin 20e eeuw herbergt het pand een veilinghuis. Het pand kende veel illustere bewoners, waaronder schrijver Herman de Man en tot voor kort de bekende Goudse kunstenaar Menno Meyer, die hier zijn atelier had.

Achter de Kerk 17 te Gouda is het formele adres, het pand is echter ook via de Molenwerf 9 te betreden. Het pand is deels aangemerkt als een Rijksmonument en herbergt naast fraaie historische details heel veel ruimte. Waardoor veel mogelijk is om hier een veelzijdige woning van te maken waar wonen en werken in harmonie met elkaar opgaan. De ligging in de nostalgische driehoek van de Sint Janskerk, de Willem Vroesentuin en het voormalig Weeshuis is ronduit uniek te noemen. Natuurlijke rust met veel groen harmonieert met de imposante uitstraling van de historische omgeving.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.