Sinterklaas in Gouda

Hier kun je Sinterklaas en de pieten spotten

Heb jij de sinterklaasintocht gemist? Maar wil je de goedheiligman en de pieten toch nog een keertje spotten? Dat kan! Je kunt de Sint en zijn Pieten op verschillende locaties in Gouda nog een keer zien. Zo kun je terecht in Cinema Gouda, Museum Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij en Winkelcentrum Bloemendaal. Zie ook www.uitlopergouda.nl

Uitloper-Agenda Sinterklaas en de Pieten

De leukste sinterklaas activiteiten in Gouda

Zaterdag 12 november is de stoomboot van Sinterklaas weer in het land aangekomen. Sint kwam samen met 150 hulppieten aan in Gouda. Na de intocht op de boot was de Sint te zien op het bordes van het Stadhuis waar hij door de burgemeester werd ontvangen. Kortom, de Goudse intocht was ook dit jaar weer een groot succes. Het blijft echter niet bij de intocht want de aankomende weken worden er allerlei sinterklaas activiteiten in Gouda gehouden.

vr. 25 nov. Sint muziek op schoot in de Bibliotheek

Kunnen je kinderen geen genoeg krijgen van sinterklaasliedjes? Neem ze dan mee naar een speciale muziekochtend in de Gouda Bibliotheek. De bibliotheek organiseert voor kinderen van 0 tot 4 jaar muziek op schoot. De kinderen worden gestimuleerd om mee te zingen en te bewegen op Sintmuziek. Het is de perfecte manier voor de kleintjes om in de sfeer te komen voor pakjesavond. Je kunt meedoen met Sintmuziek op schoot op 25 november in Van Noord en op 20 november in De Biep. De activiteit is gratis maar zorg dat je er snel bij bent voordat de groepen vol zijn.

za. 26 nov. Sinterklaasfilms in de Cinema Gouda, van 11u30 tot 14u00

Illustration

Ook dit jaar komen Sinterklaas en zijn pieten weer naar Cinema Gouda! Op 26 november vertoont de Cinema Gouda sinterklaasfilms. Kom en bekijk familiefilms De Club van Sinterklaas, de Race tegen de Klok of De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis. Je kunt zelfs Sinterklaas en de pieten bij de film ontmoeten. Bezoekers ontvangen Chocomel en pepernoten bij ontvangst. Daarbij krijgt iedereen iets lekkers om mee naar huis te nemen.Zie https://www.cinemagouda.nl/specials-and-events/overige-specials-events

wo. 30 nov. Sinterklaas-editie Theaterwereld in Jeugdtheaterhuis

Alle brave en stoute kinderen in omgeving Gouda opgelet: woensdag 30 november is de Sinterklaas-editie van de Theaterwereld in het Jeugdtheaterhuis! Je gaat eerst maken, verzinnen, spelen en filosoferen met het thema ‘braaf & stout’. Daarna gaat de groep naar het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda voor een ontmoeting met Sinterklaas. 

De enige echte Sinterklaas-editie van de Theaterwereld! "We gaan eerst maken, verzinnen, spelen en filosoferen in het JTH. We gaan aan de slag met het thema ‘braaf & stout’. Daarna gaan we samen naar het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda. En wie ontmoeten we daar…?", vraagt JTH.

De Sint is in het land en dan zijn we natuurlijk allemaal weer héél braaf. Maar wat is dat eigenlijk, braaf…? En wat is dan stout? De Goede Sint lijkt het allemaal te weten. Maar weet jij wat het is? In deze speciale Sinterklaas-editie van de Theaterwereld gaan ze dit onderzoeken. "We starten in de Theaterwereld van het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij, waar we samen gaan maken, spelen en ontdekken. Daarna brengen we een bezoek aan het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda! In het Museum zoeken we naar braaf en stout (of goed en kwaad) in de kunstwerken. We delen onze ontdekkingen met iemand die er heeeel veel vanaf weet… JA! We ontmoeten de Sint!"

We starten om 12u30 in het Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij (inloop tot 13u15, dus geen haast!) en om 17u30 kun je daar ook weer opgehaald worden.

Mét bezoek aan het Huis van Sinterklaas!

PRAKTISCHE INFORMATIE:
De Theaterwereld is elke laatste woensdag van de maand en op woensdag in de vakanties, van 12u30 tot 17u30 uur. Inloop tussen 12u15 en 13u15. Er is iedere keer een ander thema. Voor 15 euro kan je de hele middag meedoen. 

t/m 5 dec. Het huis van Sinterklaas in Museum Gouda

Wist je dat Sinterklaas dit jaar in de binnenstad van Gouda logeert? Alleen het allerbeste is goed genoeg dus Sinterklaas zal in een werk- en slaapkamer in het museum verblijven. Voor de kinderen is er een opdrachtenroute uitgezet. De kinderen zullen druk bezig zijn. Misschien zelfs zo druk dat je even een pauze kunt nemen om kerstcadeaus uit te kiezen of te ontspannen in online casinos. Het museum is meerdere dagen te bezoeken. De letterbakkers zijn al druk bezig om voor ieder kind in Gouda een heerlijke chocoladeletter te maken. Je kunt zelfs bij Sinterklaas aanschuiven in zijn zitkamer. Je kunt je bezoek aan het Museum Gouda online reserveren. Het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas wordt druk bezocht dus reserveer minimaal een dag van tevoren een tijdslot. Je kunt het Huis van Sinterklaas tussen zaterdag 12 november tot en met maandag 5 december bezoeken.

za. 3 dec. Sinterklaas in Winkelcentrum Bloemendaal

Na de officiële intocht van Sinterklaas bracht de grote kindervriend afgelopen zaterdag ook een speciaal bezoek aan het winkelcentrum Bloemendaal. Het uitje van de Sinterklaas en de Pietenband was een groots succes. Kinderen konden hun pietendiploma behalen, paardrijden en verschillende spellen spelen. Sinterklaas en de Pieten brengen op zaterdag 3 december nog een bliksembezoek aan het winkelcentrum Bloemendaal van 10:00 tot 12u00.

Maandag 5 december Pakjesavond

Op 5 december is het uiteraard tijd voor pakjesavond. Het zou zomaar kunnen dat jij of je kinderen Sinterklaas ergens in Gouda tegenkomen. Vertel ze dus zeker dat ze goed op moeten letten, het is immers de laatste dag van het jaar dat ze Sinterklaas kunnen ontmoeten.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Opinie vandaag 10:00

Voetbalsupporters

Waar een overwinning van een voetbalteam weer niet toe kan leiden. De overwinning van Marokko op België zorgde deze week voor supportersrellen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brussel. Het woord supporter is hier niet op zijn plaats want hier was mijns inziens weer sprake van puur vandalisme.

Opinie vandaag 10:00

Beleidsplan

Heb jij je ooit afgevraagd of onze lieve Heer eerst een beleidsplan schreef toen Hij de aarde schiep? Of, als je anders gelovig bent, dat er ergens aan het begin van de evolutie, een dikke map met uitgewerkte ideeën klaar lag? Steeds meer kom ik er achter dat de mooiste dingen ontstaan daar waar een paar mensen een plan hebben, elkaar enthousiasmeren en er voor gaan.  

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.