GMHC, Martijn van Duffelen

Hockeydames GMHC stunten weer en staan in kwartfinale Silver Cup

De hockeydames van GMHC DAMES 1 hebben weer voor een stunt gezorgd in de Silver Cup. Ditmaal werd tweedeklasser Pollux in de reguliere tijd op 0-0 gehouden door de Goudse derdeklasser. En waren de Goudsen weer beter in de shoot-outs. GMHC gaat nu naar de kwartfinale.

Reuzendoder Dames1 door in bekertoernooi

Vrijdagavond stuntte het damesteam van GMHC door als enige derdeklasser te winnen in de achtste finales van de Silver Cup. Na een spannende wedstrijd bleef de stand na 70 minuten reguliere speeltijd 0-0, waarin de stress van een bekerwedstrijd duidelijk zichtbaar was. Er waren over en weer genoeg kansen om te scoren, wat vooral bleek vooral uit de grote hoeveelheid gemiste strafcorners.

Maar dankzij de sterke verdediging van Gouda werden ook door de tegenstander uit Vlaardingen geen doelpunten gescoord. En met een volle tribune ontpopte het damesteam zich daarna tot ware Cupfighters en sloten zij de serie vrije ballen met 3 – 2 winnend af.

De hockeydames van GMHC maakten daarnee hun reputatie van reuzendoder in het bekertoernooi om de Silvercup meer dan waar. Onder zeer grote belangstelling van een paar honderd (!) toeschouwers versloeg GMHC het een klasse hoger spelende Pollux uit Vlaardingen na shootouts.

hockey gmhc volle tribune.JPG

Bus

Daardoor bereikte GMHC de kwartfinale. Daarin kan het een verre uitwedstrijd treffen. Er gaan al stemmen op om daar met een bus (bussen) vol supporters naar toe te gaan. Die kwartfinale is op 19 april.

Na Ypenburg (1-0), Dopie (1-1, door na shootouts), Roomburg (3-2) en Haarlem (1-1 door na shootouts) troffen de hockeydames van GMHC ditmaal tweedeklasser Pollux. GMHC liet zich niet door het klasseverschil imponeren en had lange tijd een overwicht. Dat resulteerde in maar liefst tien strafcorners. Het vizier van de dames van trainer Dirk Doop en assistent-trainer Martijn van Duffelen stond evenwel niet op scherp. Alleen in het laatste kwart was Pollux meer in de aanval, maar de Goudsen hielden stand, vooral ook door het goede keeperswerk van Lisanne van de Leur.

Vreugdeexplosie

De Goudse doelvrouwe onderscheidde zich vervolgens bij de shootouts. Zij stopte maar liefst drie shootouts. GMHC nam die beter en won vervolgens met 3-2. Een vreugdeexplosie (van speelsters èn publiek) was het gevolg.

Maandag volgt loting

Sinds seizoen 2016-2017 houdt de KNHB de bekercompetitie Silver Cup voor de verenigingen uitkomend in de eerste Klasse tot en met vierde Klasse. Net als bij voetbal wordt hiermee een mooie extra prijs gecreëerd, waarbij het lokale sportvermaak een belangrijke plaats inneemt.

Met ondersteuning van jeugdleden, vertegenwoordigers van de Goudse Sportraad en andere sportliefhebbers was het een bijzondere en sfeervolle vrijdagavond op het sportcomplex in het Groenhovenpark, waarbij de club voor het eerst de kwartfinales weet te bereiken.

De loting voor de volgende ronde vindt komende week plaats, waarbij Gouda zowel een thuis- als landelijke uitwedstrijd kan krijgen. De kwartfinales worden gespeeld op vrijdagavond 19 april.

Bijdragen Irene van de Leur en Hans van Raalte


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.

Advertorial Festival vandaag 10:29

Jodan Boys viert 90-ste verjaardag met jubileumfestivals voor iedere Gouwenaar

Voetbalvereniging CVV De Jodan Boys bestaat dit jaar 90 jaar en dat wordt op meerdere manieren groots gevierd. Hoogtepunten zijn de evenementen op 14 en 15 juni, waar bands en artiesten als Freddy Moreira, Ammar en André Hazes Undercover zullen optreden op het eigen sportpark. Dankzij de bijdragen van trouwe sponsoren van de club kunnen beide evenementen gratis worden bezocht. Wel roept de club op om niet lang te wachten met het reserveren van een gratis ticket, want vol is vol.