Advertorial Literatuur

Hoe maak je een succes van je businessboek?

Steeds meer ondernemers willen een boek schrijven, want een boek op je naam geeft je instant expertstatus en met een bestseller zet je jezelf als marktleider op de kaart van jouw vakgebied. Een nummer 1-positie in de ranglijsten is daarvoor dé heilige graal, maar hoe bereik je die?

“Op sommige onderwerpen wordt zo gretig gereageerd dat je gewoon voelt dat er vraag naar is.” – Jos Burgers, meervoudig bestsellerauteur, o.a. van ‘Geef nooit korting!’

boek bestsellerboek cover.jpg

Wanneer is een boek een bestseller?

Vraag je je wel eens af hoe het kan dat sommige auteurs vanuit het niets bovenaan in de bestsellerlijsten komen te staan, zoals recentelijk Thierry Baudet, Kelly Weekers en Charlotte Labee, om vervolgens binnen no time weer weggezakt te zijn? Hoeveel boeken verkopen bestsellerauteurs nou echt? Betekent een tweede, vierde of tiende druk per se dat er duizenden of tienduizenden boeken verkocht zijn? Wat levert die nummer 1-plek nou eigenlijk op, en is dat de enige manier om een bestseller te scoren?

De mythes rondom de bestsellerlijsten ontkracht

In ‘Het Bestsellerboek’ ontkrachten Charlotte Meindersma en Hanneke de Wit alle mythes rondom de ranglijsten en vertellen ze hoe je eerlijk op 1 komt en een succes maakt van je businessboek. Ze geven een kijkje in de keuken, van henzelf en van andere auteurs, laten daarbij eerlijke cijfers zien, geven handvatten en tips voor aspirant-auteurs, en prikken en passant wat luchtbellen door.

Tips van de besten uit het vak

Met interviews met Monique Bransen van uitgeverij Haystack, en bestsellerauteurs Jos Burgers (o.a. ‘Geef nooit korting!’), Bart van den Belt (o.a. ‘De 7 Sleutels voor Zakelijk Succes’), Elke Wiss (o.a. ‘Socrates op sneakers’), Robin Stevens (o.a. ‘Verbinding zonder wifi’) en Cynthia Schultz (o.a. ‘Goed werk’).

Na het schrijven begint het pas echt: zo maak je een succes van je boek

Veel auteurs denken dat ze achterover kunnen gaan leunen wanneer ze klaar zijn met schrijven. Dat boek verkoopt zichzelf toch wel? Ik ben toch niet voor niets met een uitgever aan de slag gegaan? Gaat die het boek niet voor me vermarkten? In ‘Het Bestsellerboek’ lees je hoe je een succes maakt van je boek en welke stappen je hiervoor kunt volgen.

“‘Het Bestsellerboek’ geeft waanzinnig veel tips voor het schrijven en verkopen van een managementboek, van de auteurs zelf maar ook van veel vakexperts. Het leest als een trein! Daarnaast geeft het inzichten in de lastige, allesbehalve transparante wereld van boeken schrijven, boeken verkopen, boekenlijstjes en de status die hieraan ontleend wordt.” Jan-Joost Kroon, auteur van ‘Van capo tot ceo’

“Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een boek schrijft, maar daarmee wordt het aantal daadwerkelijk gelezen boeken niet groter. Je zal dus naast een goed verhaal ook heel veel moeite moeten steken in marketing, PR, netwerken en je boodschap blijven herhalen, om überhaupt onder de aandacht te komen (en lang genoeg te blijven). Dat kost misschien nog wel meer tijd en energie dan het daadwerkelijke schrijven.” Hidde de Vries, auteur van ‘Work Smart Play Smart’

“Met een bestseller activeer je de twee belangrijkste wetenschappelijk bewezen principes om iemand te overtuigen om ja tegen jou te zeggen, want je neemt onzekerheid weg door zowel sociaal bewijs als autoriteit in te zetten! Ik ben ervan overtuigd dat Charlotte en Hanneke je in dit boek fantastische tips geven om jouw thought leadership te claimen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat een nummer 1-positie bij Managementboek vele deuren opent.” Bas Wouters, mede-auteur van (o.a.) ‘Online invloedʼ

Over de auteurs

boek bestsellerboek Charlotte_Meindersma.png

Charlotte Meindersma is jurist en marketeer. Vanuit haar bedrijf Charlotte’s Law & Fine Prints geeft ze juridisch advies en marketingadvies. Ze is een disruptor en pionier in de juridische wereld.

boek bestsellerboek Hanneke de Wit.png

Goudse Hanneke de Wit is schrijfcoach, redacteur, ontwerper en marketeer. Vanuit haar Goudse bedrijf Tangram Studio heeft ze al vele ondernemers geholpen om hun boek succesvol uit te geven.

Samen hebben zij meer dan 25 jaar ervaring in het boekenvak. Ze gaven in totaal 9 boeken uit, waar meer dan 15.000 exemplaren van over de toonbank gingen.

Bestellen
Te bestellen bij Managementboek: https://managementboek.nl/boek/9789082329674/het-bestsellerboek-charlotte-meindersma (en via alle online boekhandels.) Verkoopprijs € 25,-.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en waar De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.