Raymond Aarsman

Hoe nu verder na de gemeenteraadsverkiezingen?

De stemmen van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 voor Gouda zijn geteld. De voorlopige einduitslag is bekend. Hoe nu verder?  

Op woensdag 16 maart zijn alle stemmen geteld. Dat gebeurde nadat de stembureaus waren gesloten. De voorzitters van alle stembureaus kwamen vanaf ongeveer 22u00 naar het Huis van de Stad om alle getelde stemmen in te leveren. Daar zaten zo’n 40 medewerk(st)ers van de gemeente klaar om alle stemmen te verwerken tot een voorlopige verkiezingsuitslag.

De voorlopige uitslag werd rond 1u00 op de verkiezingsavond door burgemeester Pieter Verhoeve bekend gemaakt. Een dag later, op donderdag 17 maart, zijn de medewerk(st)ers van de gemeente verder gegaan met het verwerken van de uitslagen. Als dat klaar is, kan er ook een voorlopige uitslag voor de kandidaten gemaakt worden.

Maandag 21 maart om 10u00 maakt de gemeente Gouda de uitslag bekend in een openbare zitting van het hoofdstembureau. Daarvan is burgemeester Pieter Verhoeve voorzitter. Daarna wordt het even rustig tot 28 maart, de dag waarop de raad afscheid neemt.

Op 30 maart verwelkomt Gouda de nieuwe raad. Dan zit het werk van de medewerk(st)ers van de gemeente erop en gaan de nieuwe raadsleden aan de slag.

Op de frontfoto: De Partij voor de Dieren in Gouda haalde een tweede zetel binnen. Naast lijsttrekker Corina Kerkmans neemt Wouter Kraidy namens de partij binnenkort zitting in de raad.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.