Raymond Aarsman

Hoe nu verder na de gemeenteraadsverkiezingen?

De stemmen van de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 voor Gouda zijn geteld. De voorlopige einduitslag is bekend. Hoe nu verder?  

Op woensdag 16 maart zijn alle stemmen geteld. Dat gebeurde nadat de stembureaus waren gesloten. De voorzitters van alle stembureaus kwamen vanaf ongeveer 22u00 naar het Huis van de Stad om alle getelde stemmen in te leveren. Daar zaten zo’n 40 medewerk(st)ers van de gemeente klaar om alle stemmen te verwerken tot een voorlopige verkiezingsuitslag.

De voorlopige uitslag werd rond 1u00 op de verkiezingsavond door burgemeester Pieter Verhoeve bekend gemaakt. Een dag later, op donderdag 17 maart, zijn de medewerk(st)ers van de gemeente verder gegaan met het verwerken van de uitslagen. Als dat klaar is, kan er ook een voorlopige uitslag voor de kandidaten gemaakt worden.

Maandag 21 maart om 10u00 maakt de gemeente Gouda de uitslag bekend in een openbare zitting van het hoofdstembureau. Daarvan is burgemeester Pieter Verhoeve voorzitter. Daarna wordt het even rustig tot 28 maart, de dag waarop de raad afscheid neemt.

Op 30 maart verwelkomt Gouda de nieuwe raad. Dan zit het werk van de medewerk(st)ers van de gemeente erop en gaan de nieuwe raadsleden aan de slag.

Op de frontfoto: De Partij voor de Dieren in Gouda haalde een tweede zetel binnen. Naast lijsttrekker Corina Kerkmans neemt Wouter Kraidy namens de partij binnenkort zitting in de raad.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.