Mozaiek Wonen

Hoe word je een aantrekkelijke werkgever?

Met mijn werk probeer ik de wereld een beetje mooier te maken. Dat heeft grenzen, maar als je niet durft te dromen, komen die dromen ook nooit uit!  

Eén van die dromen is om mensen gelukkig te maken met hun baan. En in dit geval bij Mozaïek Wonen. Ik dacht altijd dat daarin het geheim ligt in plezier maken en ruimte krijgen. Dat maakt je een aantrekkelijke werkgever, toch!? Niet helemaal blijkt.

Ik sprak met een tussenpersoon voor werving en selectie. Hij gaf aan: ‘Jullie zijn een betrokken en warme werkgever, maar wat kandidaten nu écht belangrijk vinden, is hoeveel ze thuis mogen werken, wat de vergoedingen zijn en of er doorgroei- of ontwikkelmogelijkheden zijn.’

Dat ontwikkelen en de flexibiliteit in werken begrijp ik. Maar als je vooral thuis werkt - en zeker in het begin - mis je het elkaar ontmoeten, elkaar aanvullen en een team vormen.

Mede door dit gesprek hebben we het flexibele werken en wat vergoedingen aangepast - voor nieuwe en toekomstige collega’s. Het resultaat? Onze nieuwe vacatureteksten laten zien: bij ons is het leuk, lever je een bijdrage aan de maatschappij én onze arbeidsvoorwaarden zijn goed. Niet gek dat ik het hier zo leuk vind!

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Winkels gisteren 17:47

Actie bij opening ACTION: iedereen big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.