Mozaiek Wonen

Hoe word je een aantrekkelijke werkgever?

Met mijn werk probeer ik de wereld een beetje mooier te maken. Dat heeft grenzen, maar als je niet durft te dromen, komen die dromen ook nooit uit!  

Eén van die dromen is om mensen gelukkig te maken met hun baan. En in dit geval bij Mozaïek Wonen. Ik dacht altijd dat daarin het geheim ligt in plezier maken en ruimte krijgen. Dat maakt je een aantrekkelijke werkgever, toch!? Niet helemaal blijkt.

Ik sprak met een tussenpersoon voor werving en selectie. Hij gaf aan: ‘Jullie zijn een betrokken en warme werkgever, maar wat kandidaten nu écht belangrijk vinden, is hoeveel ze thuis mogen werken, wat de vergoedingen zijn en of er doorgroei- of ontwikkelmogelijkheden zijn.’

Dat ontwikkelen en de flexibiliteit in werken begrijp ik. Maar als je vooral thuis werkt - en zeker in het begin - mis je het elkaar ontmoeten, elkaar aanvullen en een team vormen.

Mede door dit gesprek hebben we het flexibele werken en wat vergoedingen aangepast - voor nieuwe en toekomstige collega’s. Het resultaat? Onze nieuwe vacatureteksten laten zien: bij ons is het leuk, lever je een bijdrage aan de maatschappij én onze arbeidsvoorwaarden zijn goed. Niet gek dat ik het hier zo leuk vind!

Anne ter Steege
Directeur-bestuurder Mozaïek Wonen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Kunst en Cultuur vandaag 11:00

Gelukkig hebben we de plaatjes nog

Gelukkig hebben we de plaatjes nog, zo schrijft Maaike Hoonhout op social media. Het is bijna 9 jaar geleden dat we op feestelijke wijze de #Welkomstmuur verwelkomden in ons Goudse stadsgezicht. 'Negen jaar alweer?' hoor ik jullie denken. Ja, echt waar.

Mijn plek in Gouda vandaag 10:00

Mijn Plek in Gouda

'Mijn plek in Gouda' is een rubriek van ZoGouds naar het idee en in samen- en wisselwerking met de Goudse fotograaf/projectmaker Hermen Buurman. Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. ZoGouds brengt vandaag in tekst en beeld Mijn plek in Gouda van Julie Middelkoop.

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 09:00

Wonen met zorg en gedeelde interesses

Domus Magnus doet er alles aan om haar bewoners in het Sint Jozefpaviljoen de gemoedelijkheid van thuis te laten voelen. "Zorg en Welzijn stemmen we af op de behoeften van bewoners. We verdiepen ons in hun interesses en behoeftes en betrekken ze in de welzijnsactiviteiten die we organiseren", aldus Esther Visser van Domus Magnus.

Advertorial Theater gisteren 20:00

Te zien in schouwburg: Second Life, reality-check op dubbellevens

De voorstelling Second Life van choreograaf Jasper van Luijk staat op donderdag 13 april in De Goudse Schouwburg. Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie Live (1979) van Hans van Manen.