Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Hoogheemraadschap plaatst extra waterpompen nabij plek Watersnood 1953

De gemalen in het gebied van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard draaien volop om alle regen af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we twee extra pompen geplaatst om het water sneller af te voeren. En dat is niet ver van de plek waar in februari 1953 de dijk doorbrak.

Noodpompen bij recreatiegebied Hitland

In de afgelopen dagen is er veel regen gevallen en de komende dagen wordt nog meer neerslag verwacht.
De gemalen in onze regio draaien volop om al deze regen af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we twee extra pompen geplaatst om het water sneller af te voeren. Deze pompen kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen.

"Door de aanhoudende regenval is de bodem verzadigd. De neerslag voeren we zo snel mogelijk af om wateroverlast te voorkomen. We houden de watersituatie, de peilgebieden, in ons gebied goed in de gaten. Op dit moment is er geen aanleiding tot extra maatregelen", aldus een woordvoerder van het schap.

Meer informatie over de regen die valt, kunt u lezen op: Veel gestelde vragen algemeen (schielandendekrimpenerwaard.nl)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.