Hoogste punt van 67 sociale huurappartementen in Korte Akkeren

Op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg zijn in de afgelopen maanden twee torens gebouwd van het project ‘De Gouwe & De IJssel’. Op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, bouwt aannemer Trebbe in opdracht van Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland 67 sociale huurappartementen. Met het bereiken van het hoogste punt is er vanaf een hoogte van ruim 31 meter een prachtig uitzicht over de polder.

wonen bouwen project De Gouwe en De IJssel kopstukken.jpg

Dekplaat

Traditioneel worden dan de bouwvakkers getrakteerd, in dit geval met een warme lunch. Wethouder Rogier Tetteroo, directeur Johan Bombach van Trebbe, Anne ter Steege, directeur van Mozaïek Wonen en Bart Zwamborn, manager Vastgoed van Woonpartners hesen de vier vlaggen op de dekplaat van de liftkoker tot grote hoogte.

Wethouder Rogier Tetteroo herinnerde de aanwezigen nog aan het moment dat er een tijdcapsule werd ingegraven ter gelegenheid van de start bouw. “Over 100 jaar wordt deze misschien wel ontdekt en kijken we terug naar een stukje geschiedenis in de woningbouw. Vanaf de eerste ideeën tot nu de realisatie dachten we aan 40 appartementen, maar het worden er uiteindelijk 67 gebouwd. Ik ben vooral zeer blij dat we weer extra sociale woningen kunnen toevoegen aan het bezit in Gouda. En prachtig als je vanaf de andere kant komt aanrijden, dat je een markant gebouw ziet bij de entree van de wijk Korte Akkeren.”

Betaalbare woningen

De woningnood in Nederland is hoog en er is een groot tekort aan betaalbare, goede woningen. De 67 sociale huurappartementen zijn betaalbaar. Dat is gelukt door, onder meer, in het ontwerp slimme keuzes te maken. Zo is er bijvoorbeeld gekozen om te variëren in de kleur en de techniek van het voegwerk. Zo ontstaat er een speels effect.

Johan Bombach, directeur Trebbe is trots: “Het is een traditie om bij het hoogste punt een meiboom te plaatsen. Dat symboliseert de wens tot veel woonplezier en een vruchtbare toekomst. Ook ik wil deze wens uitspreken. Hier bouwen we samen aan betaalbaar woongeluk. Wij mogen hier 67 sociale huurappartementen op een markante plek bouwen. Dat vraagt om een aansprekende gebouwen. Nu de uitvoering stap voor stap vordert zie je dat een aantrekkelijk ontwerp goed mogelijk is, zonder in te boeten op de betaalbaarheid. Dat lukt alleen als de samenwerking goed is.”

 Verhuur

De 29 huurappartementen van Mozaïek Wonen zijn in de maand januari verhuurd en worden nu toegewezen. Er kwamen in totaal ruim 2.000 reacties binnen. “In deze tijd van woningnood zijn we voor de woningzoekenden blij dat we dit mooie appartementen kunnen opleveren.” aldus Anne ter Steege.

De 38 huurappartementen van Woonpartners worden in de maand april aangeboden via WoningNet. Houd daarvoor de website van Woonpartners in de gaten.

Bart Zwamborn: “Dit is een project van lange adem. Al 13 jaar zijn we hier over aan het spreken en nu zijn we dan eindelijk bij het hoogste punt. We kunnen goede plannen maken en mooie tekeningen, maar zonder jullie vakspecialisten in de bouw zou er nooit een woongebouw komen. Laten we vandaag vooral ook stilstaan bij jullie die voor dag en dauw, en vaak in regen, wind en kou, ervoor zorgdragen dat wij straks een mooi gebouw krijgen waar onze toekomstige huurders met veel plezier in kunnen wonen. Dank daarvoor.“


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 12:06

Aangehouden man bedreigt en beledigt agenten en vernielt cel

Agenten hebben zaterdagavond een 33-jarige man in Lekkerkerk aangehouden voor bedreiging, vernieling en mishandeling. Doormiddel van een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) werd de man door agenten aangehouden. Tijdens het vervoer naar het cellencomplex in Gouda beledigde en bedreigde de man agenten. De verdachte heeft ook vernielingen in zijn cel in Gouda aangericht. 

Sport gisteren 11:39

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Advertorial Theater gisteren 11:28

Showtje Ongeregeld improviseert De eigenzinnige improvisatie show

Het kan weer, het mag weer, ze willen weer, dus ze gaan weer… Showtje Ongeregeld speelt op zaterdag 25 mei een nieuwe Impro-show in Gouda Studio's aan de Oosthaven 12. Het showtje van Showtje Ongeregeld heet De eigenzinnige improvisatie show.

Opinie gisteren 11:17

Kantelen

We maken op Gouwestad Radio het programma Gewoon Groen nu al een aantal jaren en we kunnen terugkijken op een veelheid aan onderwerpen waar we aandacht voor hebben kunnen vragen. Daar zijn we dan ook voor. We zien nu wel een aantal kantelpunten in onze onderwerpen verschijnen.

Voetbal gisteren 10:46

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dieren gisteren 10:22

Weet jij al wat jouw wijkbij is?

Op 20 mei, wereldbijendag, start in Zuid-Holland de campagne 'Help onze wijkbij'. Elke wijk in Zuid-Holland heeft een van 15 geselecteerde wilde bijen gekregen om voor te zorgen. Het doel: samenwerken aan een goed Zuid-Hollands bijenlandschap in 2030.