Hoogste punt van 67 sociale huurappartementen in Korte Akkeren

Op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg zijn in de afgelopen maanden twee torens gebouwd van het project ‘De Gouwe & De IJssel’. Op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, bouwt aannemer Trebbe in opdracht van Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland 67 sociale huurappartementen. Met het bereiken van het hoogste punt is er vanaf een hoogte van ruim 31 meter een prachtig uitzicht over de polder.

wonen bouwen project De Gouwe en De IJssel kopstukken.jpg

Dekplaat

Traditioneel worden dan de bouwvakkers getrakteerd, in dit geval met een warme lunch. Wethouder Rogier Tetteroo, directeur Johan Bombach van Trebbe, Anne ter Steege, directeur van Mozaïek Wonen en Bart Zwamborn, manager Vastgoed van Woonpartners hesen de vier vlaggen op de dekplaat van de liftkoker tot grote hoogte.

Wethouder Rogier Tetteroo herinnerde de aanwezigen nog aan het moment dat er een tijdcapsule werd ingegraven ter gelegenheid van de start bouw. “Over 100 jaar wordt deze misschien wel ontdekt en kijken we terug naar een stukje geschiedenis in de woningbouw. Vanaf de eerste ideeën tot nu de realisatie dachten we aan 40 appartementen, maar het worden er uiteindelijk 67 gebouwd. Ik ben vooral zeer blij dat we weer extra sociale woningen kunnen toevoegen aan het bezit in Gouda. En prachtig als je vanaf de andere kant komt aanrijden, dat je een markant gebouw ziet bij de entree van de wijk Korte Akkeren.”

Betaalbare woningen

De woningnood in Nederland is hoog en er is een groot tekort aan betaalbare, goede woningen. De 67 sociale huurappartementen zijn betaalbaar. Dat is gelukt door, onder meer, in het ontwerp slimme keuzes te maken. Zo is er bijvoorbeeld gekozen om te variëren in de kleur en de techniek van het voegwerk. Zo ontstaat er een speels effect.

Johan Bombach, directeur Trebbe is trots: “Het is een traditie om bij het hoogste punt een meiboom te plaatsen. Dat symboliseert de wens tot veel woonplezier en een vruchtbare toekomst. Ook ik wil deze wens uitspreken. Hier bouwen we samen aan betaalbaar woongeluk. Wij mogen hier 67 sociale huurappartementen op een markante plek bouwen. Dat vraagt om een aansprekende gebouwen. Nu de uitvoering stap voor stap vordert zie je dat een aantrekkelijk ontwerp goed mogelijk is, zonder in te boeten op de betaalbaarheid. Dat lukt alleen als de samenwerking goed is.”

 Verhuur

De 29 huurappartementen van Mozaïek Wonen zijn in de maand januari verhuurd en worden nu toegewezen. Er kwamen in totaal ruim 2.000 reacties binnen. “In deze tijd van woningnood zijn we voor de woningzoekenden blij dat we dit mooie appartementen kunnen opleveren.” aldus Anne ter Steege.

De 38 huurappartementen van Woonpartners worden in de maand april aangeboden via WoningNet. Houd daarvoor de website van Woonpartners in de gaten.

Bart Zwamborn: “Dit is een project van lange adem. Al 13 jaar zijn we hier over aan het spreken en nu zijn we dan eindelijk bij het hoogste punt. We kunnen goede plannen maken en mooie tekeningen, maar zonder jullie vakspecialisten in de bouw zou er nooit een woongebouw komen. Laten we vandaag vooral ook stilstaan bij jullie die voor dag en dauw, en vaak in regen, wind en kou, ervoor zorgdragen dat wij straks een mooi gebouw krijgen waar onze toekomstige huurders met veel plezier in kunnen wonen. Dank daarvoor.“


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.