Hoogste punt van 67 sociale huurappartementen in Korte Akkeren

Op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg zijn in de afgelopen maanden twee torens gebouwd van het project ‘De Gouwe & De IJssel’. Op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, bouwt aannemer Trebbe in opdracht van Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland 67 sociale huurappartementen. Met het bereiken van het hoogste punt is er vanaf een hoogte van ruim 31 meter een prachtig uitzicht over de polder.

wonen bouwen project De Gouwe en De IJssel kopstukken.jpg

Dekplaat

Traditioneel worden dan de bouwvakkers getrakteerd, in dit geval met een warme lunch. Wethouder Rogier Tetteroo, directeur Johan Bombach van Trebbe, Anne ter Steege, directeur van Mozaïek Wonen en Bart Zwamborn, manager Vastgoed van Woonpartners hesen de vier vlaggen op de dekplaat van de liftkoker tot grote hoogte.

Wethouder Rogier Tetteroo herinnerde de aanwezigen nog aan het moment dat er een tijdcapsule werd ingegraven ter gelegenheid van de start bouw. “Over 100 jaar wordt deze misschien wel ontdekt en kijken we terug naar een stukje geschiedenis in de woningbouw. Vanaf de eerste ideeën tot nu de realisatie dachten we aan 40 appartementen, maar het worden er uiteindelijk 67 gebouwd. Ik ben vooral zeer blij dat we weer extra sociale woningen kunnen toevoegen aan het bezit in Gouda. En prachtig als je vanaf de andere kant komt aanrijden, dat je een markant gebouw ziet bij de entree van de wijk Korte Akkeren.”

Betaalbare woningen

De woningnood in Nederland is hoog en er is een groot tekort aan betaalbare, goede woningen. De 67 sociale huurappartementen zijn betaalbaar. Dat is gelukt door, onder meer, in het ontwerp slimme keuzes te maken. Zo is er bijvoorbeeld gekozen om te variëren in de kleur en de techniek van het voegwerk. Zo ontstaat er een speels effect.

Johan Bombach, directeur Trebbe is trots: “Het is een traditie om bij het hoogste punt een meiboom te plaatsen. Dat symboliseert de wens tot veel woonplezier en een vruchtbare toekomst. Ook ik wil deze wens uitspreken. Hier bouwen we samen aan betaalbaar woongeluk. Wij mogen hier 67 sociale huurappartementen op een markante plek bouwen. Dat vraagt om een aansprekende gebouwen. Nu de uitvoering stap voor stap vordert zie je dat een aantrekkelijk ontwerp goed mogelijk is, zonder in te boeten op de betaalbaarheid. Dat lukt alleen als de samenwerking goed is.”

 Verhuur

De 29 huurappartementen van Mozaïek Wonen zijn in de maand januari verhuurd en worden nu toegewezen. Er kwamen in totaal ruim 2.000 reacties binnen. “In deze tijd van woningnood zijn we voor de woningzoekenden blij dat we dit mooie appartementen kunnen opleveren.” aldus Anne ter Steege.

De 38 huurappartementen van Woonpartners worden in de maand april aangeboden via WoningNet. Houd daarvoor de website van Woonpartners in de gaten.

Bart Zwamborn: “Dit is een project van lange adem. Al 13 jaar zijn we hier over aan het spreken en nu zijn we dan eindelijk bij het hoogste punt. We kunnen goede plannen maken en mooie tekeningen, maar zonder jullie vakspecialisten in de bouw zou er nooit een woongebouw komen. Laten we vandaag vooral ook stilstaan bij jullie die voor dag en dauw, en vaak in regen, wind en kou, ervoor zorgdragen dat wij straks een mooi gebouw krijgen waar onze toekomstige huurders met veel plezier in kunnen wonen. Dank daarvoor.“


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats gisteren 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Onderwijs gisteren 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen gisteren 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial Winkels gisteren 17:47

Actie bij opening ACTION: iedereen big shopper en kraskaart

Action Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag 20 april vanaf 8u30 feestelijke open. De populaire winkelketen opent de winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.