GGD Hollands Midden

HPV-prikbus komt naar treinstation Gouda

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Op 8 en 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus bij het treinstation van Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.

 

Haast geboden

Deze campagne van het RIVM en de GGD is erop gericht jongeren van 19 tot 27 jaar die de HPV-vaccinatie willen, aan te sporen om nu snel in actie te komen. Want alleen tijdens de inhaalcampagne in 2023 is HPV-vaccinatie voor hen gratis. Omdat er minimaal vijf maanden moet zitten tussen de twee benodigde prikken, is haast geboden. Een eerste HPV-prik voor de zomer is namelijk noodzakelijk om ook de tweede dit jaar nog gratis te kunnen krijgen.

Wel van plan

De opkomst van de inhaalcampagne nadert inmiddels de 20%. Uit onderzoek blijkt dat een flink deel van de nog niet-gevaccineerde jongvolwassenen wel van plan is de prik te halen maar er nog niet aan toe is gekomen. “Met de prikbus en daarnaast ook nog eens elf andere priklocaties verspreid over de regio Hollands Midden, maken we het halen van een HPV-vaccinatie zo makkelijk mogelijk”, zegt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Er is altijd wel een vaccinatielocatie dichtbij huis, werk of opleiding. Het halen van een HPV-prik duurt ongeveer tien minuten, afhankelijk van de drukte natuurlijk.”

HPV-vaccinatielocaties

Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni is de HPV-prikbus tussen 15u00 en 19u00  te vinden aan de voorzijde van het treinstation van Gouda, Stationsplein 11. Daarnaast zijn tot eind juni ook nog elf andere vaccinatielocaties verspreid over de regio Hollands Midden geopend, zie www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-hpv-en-corona. Je kunt op alle vaccinatielocaties zonder afspraak terecht. Vergeet niet een identiteitsbewijs mee te nemen.

Over HPV en de vaccinatie

HPV is zeer besmettelijk; acht op de tien mensen raken in hun leven ongemerkt besmet met HPV via intiem contact. Het virus kan op latere leeftijd kanker veroorzaken aan de mond- en keelholte, penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. HPV-vaccinatie beschermt tegen deze zes soorten kanker, ook bij wie al seksueel actief is. De werking van het HPV-vaccin wordt continu onderzocht, blijvende bijwerkingen zijn daarbij niet gevonden.

Voor meer info of hulp bij het maken van een keuze is er www.hpvkeuzehulp.nl.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.