Advertorial Muziek

Huw Warren en Mark Lockheart komen naar Sint Janskerk

"Huw Warren, die geweldige pianist uit Wales, was in 2018 bij ons bij Cox Pianoservice voor een masterclass en een concert. Dat was onvergetelijk. Nu gaan we een stap verder: Warren wordt vergezeld door niemand minder dan saxofonist Mark Lockheart. Op vrijdag 16 september is er een masterclass/ workshop bij ons in de showroom en op zaterdag 17 september geven zij een compleet concert in de Goudse Sint-Janskerk!", aldus Rik Cox eigenaar van Cox Pianoservice en zelf een heel groot fan van beide muzikanten.

De samenwerking tussen deze topmusici gaat decennia terug naar bijvoorbeeld de groep ‘Perfect Houseplants’. Het is indrukwekkend hoe bijzonder hun beider carrière verloopt. Ze componeren beiden, geven les aan conservatoria en treden op in de meest uiteenlopende samenstellingen.

muziek piano huw warren.jpg

Denk aan Big band, Jazzensembles, begeleiding van vocalisten enzovoorts. Zo heeft Huw Warren veel gemusiceerd met onder andere June Tabor, Maria Pia de Vito (live optredens en diverse cd’s) en speelde Mark Lockheart in bands als  ‘Loose Tubes’ en ‘Polar Bear’.

Op de in 2019 uitgebrachte CamJazz live CD ‘New Day’ van dit duo samen is te horen hoe goed zij elkaar aanvullen. Het is een prachtig album en het geeft een idee wat je op de zaterdagavond in de Sint Jan kunt verwachten!

muziek saxofoon mark lockheart.jpg

Programma

Vrijdag 16 sept. 20u00: Workshop in showroom Cox Pianoservice aan Meridiaan 25, 2801 DA GOUDA
IDEAL betaling: € 20,-. Zie voor nadere info hieronder.

Zaterdag 17 sept. 20u00: Concert in de Sint Janskerk in Gouda
IDEAL betaling: € 24,-  (*Kaarten voor het in mei 2000 afgelaste concert van Huw Warren zijn hiervoor geldig!)


Wikipedia Huw Warren
Website Huw Warren
Bekijk Huw Warren solo - Noturna
Bekijk Huw Warren solo - Maes H

Wikipedia Mark Lockheart
Website Mark Lockheart

 

Workshop/ Masterclass Huw Warren en Mark Lockheart
vrijdag 16 sept. in de showroom van Cox Pianoservice, Gouda 20u00

‘COMPONEREN EN IMPROVISEREN’
Huw Warren, piano - Mark Lockheart, saxofoon
Beide musici maken de mooiste composities en voeren ze ook nog eens op prachtige wijze uit. Zij doceren op conservatoria en zullen ons inzicht geven in hun manier van componeren. Welke harmonieën en ritmes passen ze toe? En over welke toonladders en accoorden hebben we het dan? Hoe werk je het oorspronkelijk idee uit tot een compleet muziekstuk, met kop en staart? Improviseren op de melodie – natuurlijk. Maar hoe en waar? Wat past en wat niet? En hoe vullen Huw en Mark elkaar aan?

Géén gortdroge lezing over muziektheorie deze avond, maar een interactieve, inspirerende bijeenkomst waar je het nodige kunt opsteken! Wij stellen een aantal piano’s op om mee te kunnen spelen en voor individuele instructie. Neem ook je saxofoon mee! Op zaterdag 17 september kun je dan in de Goudse Sint Janskerk een concert van Huw Warren en Mark bijwonen.

Cox Pianoservice
Meridiaan 25-47
2801 DA GOUDA 
0182-524528
www.coxpiano.nl 


Meer nieuws

Kerk vandaag 15:09

Beleef Gouda op grote hoogte brengt 195.000 euro op voor onderhoud Sint-Janskerk

Bijna 60.000 mensen beleefden Gouda op grote hoogte tijdens de feestperiode ter ere van Gouda750. Dat bracht tot dusverre een bedrag op van 195.000 euro. De opbrengsten zijn bestemd voor het onderhoud van de kerk, zoals het hoognodige funderingsherstel van de toren van de kerk dat de komende jaren uitgevoerd moet worden.

Maak Gouda Duurzaam vandaag 15:00

Sociaal tuinieren helpt met vergroenen van Goudse tuinen

Niet iedereen is in de gelegenheid om zelf zijn tuin te vergroenen. Gezondheidsproblemen, financiële problemen of een beperkt sociaal netwerk zijn redenen die een belemmering kunnen vormen. En dat terwijl wonen in een groene omgeving een positieve invloed heeft op de gezondheid én het maakt gelukkiger. Daarnaast zorgt meer groen in de tuin voor vermindering van de afwateringsproblemen en voor minder hitte stress. Kortom: Genoeg voordelen om een groene tuin te stimuleren!

Calamiteiten vandaag 11:18

Politie waarschuwt voor malafide stroopwafelverkoper

Agenten waarschuwen voor een man die Goudse stroopwafels verkoopt in de gemeente Reimerswaal. De man zou ook chocolade verkopen, maar eigenlijk heeft hij hele andere plannen. Volgens de politie is er sprake van iemand die met een babbeltruc diefstallen wil plegen. Of het om een Goudse stroopwafelverkoper gaat, is niet bekend.

Advertorial Winkels vandaag 10:34

GoStores Woonmaand bij GoStores Gouda

Het is weer oktober en dat betekent dat we ons weer opmaken voor de herfst! Tijd om het binnen weer gezellig te maken, je zomerdekbed in te ruilen voor wat warmers en om eindelijk die tocht-strips te installeren. De hele maand oktober staat GoStores Gouda in het teken van wonen! Iedere week vind je een leuke blog met de laatste woontrends of een leuke winactie. Maak kans op mooie woonprijzen t.w.v. 250 euro.

Verkeer en vervoer vandaag 10:16

Brugwachtershuisje Steve Bikobrug is niet meer (nodig)

Het brugwachtershuisje van de Steve Bikobrug is maandag verwijderd.  Het huisje is niet meer nodig. De brug is opgeknapt en de brugbediening is verplaatst naar het Huis van de Stad. De brug wordt nu op afstand bediend.    

Gemeente vandaag 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.