Laura Odijk

'Iedereen kan meedoen!', voor deelnemers mét en zonder beperking

In het kader van Gouda 750 jaar organiseert SPORT•GOUDA enkele sportieve activiteiten, waaronder het evenement: ‘Iedereen kan meedoen!’, voor mensen met én zonder beperking. Doe ook mee op zaterdag 11 juni!

Bewegen is gezond voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Tijdens dit evenement worden allerlei sportieve activiteiten aangeboden voor mensen met én zonder beperking. Gezelligheid en gezamenlijk meedoen staan voorop, maar tegelijkertijd is er ook volop informatie te verkrijgen over verschillende inclusie activiteiten.

De activiteiten

Het ochtend-gedeelte staat in het teken van activiteiten voor mensen met een mentale of verstandelijke beperking. Én natuurlijk hun familie, vrienden en overige geïnteresseerden. In de middag ligt de focus op activiteiten voor mensen met een fysieke beperking. En ook hier geldt: Iedereen kan meedoen.

Iedereen kan deze dag ervaren hoe het is om bijvoorbeeld in een rolstoel te sporten, boks-oefeningen te doen terwijl je de ziekte van Parkinson hebt of hoe het is om te salsadansen met een visuele beperking. Meerdere Goudse sportaanbieders laten zien welke mogelijkheden er zijn. Er zijn geen deelnamekosten aan de activiteiten verbonden.

Sport en bewegen verbindt en is voor jong tot oud. Bij dit evenement is iedereen welkom en brengt SPORT•GOUDA de Gouwenaars op een gezellige en sportieve manier met elkaar én met bewegen in contact.

Officiële opening door wethouder Sport Michiel Bunnik

Het doel van Iedereen kan meedoen! is mensen met een beperking in contact te brengen met het sport- en beweegaanbod in Gouda en de regio. Maar ook een stukje bewustwording voor mensen zonder beperking. Iets wat wethouder Sport Michiel Bunnik erg belangrijk vindt. Daarom is hij aanwezig om het evenement officieel te openen. Ook wordt hij door de sportaanbieders uitgenodigd om mee te doen aan de activiteiten. De opening start om 10:30 uur en iedereen is uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

Algemene informatie over het Sportief Evenement 'Iedereen kan meedoen!'
Datum:  Zaterdag 11 juni 2022
Locatie: In en rondom de Dick van Dijkhal
Kosten: Gratis

Het programma
09:30 – 10:30 uur          Sport en Spel voor kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
10:45 – 11:45 uur          Sport en Spel voor mensen met een verstandelijke beperking. I.s.m. De Klup
11:30 – 12:30 uur          Bruisnest and Friends (sport en Spel voor kwetsbare jongeren/ volwassenen (evt. met licht verstandelijke beperking)

Tijdens bovenstaande activiteiten worden kickboks-clinics verzorgd door Silent Dragon Holland Gouda

10:30 – 12:00 uur          Banenzwemmen voor mensen met een visuele beperking (locatie Groenhovenbad)
12:45 – 13:45 uur          Parkinson-Boksen, door N’Joy Healthy Sports
13:00 – 14:00 uur          Blinde Liefde voor Salsa (Salsadansen voor mensen met 0 tot 100% zicht)
14:00 – 15:00 uur          Stoelengym, door ISV Gouda
14:00 – 15:00 uur          Badminton, door ISV Gouda
15:15 – 16:15 uur          Stap Mee! (gezamenlijk wandelen in het Groenhovenpark)
15:15 – 16:00 uur          Rolstoelvaardigheid, door Stichting BEN
15:30 – 16:30 uur          No-Jump Volleybal, door VollinGo
16:15 – 17:00 uur          Rolstoelbasketbal, door Stichting BEN

Vragen?

Voor meer informatie over de activiteiten zie de website www.sportpuntgouda.nl of neem contact op met Kim Disco, Projectcoördinator Aangepast Sporten via kim.disco@sportpuntgouda.nl of bel 06 – 13 95 15 79.

Het is het fijn als de deelnemers zich van tevoren aanmelden via inschrijven@sportpuntgouda.nl o.v.v. de betreffende activiteit. Maar ook op de dag zelf is iedereen van harte welkom om spontaan aan te sluiten!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 12:25

Subsidieperiode Gevelherstel Gouda 750 verlengd

Het college van Gouda heeft op 27 juni 2022 besloten om op initiatief/verzoek van de raad de huidige subsidieperiode van Gevelherstel Gouda 750 te verlengen tot het einde van het jaar. Of zo lang het vastgestelde subsidiebudget beschikbaar is. Het is mooi dat de raad het in stand houden en het behoud van het culturele erfgoed in de binnenstad ook een warm hart toedraagt.

Sport vandaag 12:04

Oranje waterpolosters verliezen na thriller van Hongarije

Geknokt tot de laatste seconde, maar het was net niet genoeg voor de Nederlandse waterpoloploeg in de halve finale van het WK in Boedapest. Gastland Hongarije trok na een thriller van een wedstrijd met 13-12 aan het langste eind en strijdt zaterdag om het goud tegen titelverdediger Verenigde Staten. Oranje gaat om het brons spelen tegen Italië. De spannende halve finale werd op mobiel meegekeken door Thomas Lucas (vriend van Sabrina van der Sloot) en waterpoloër Lars Reuten (zie frontfoto). Dat deden de twee tijdens de optredens van Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Gouda 750 jaar vandaag 11:17

Brugwachtershuisje uit 1871 aan Korte Vest in ere hersteld

Als opmaat naar Gouda750jaar worden veel (monumentale) panden, straten en pleinen in de Goudse binnenstad aangepakt. Zo is ook de restauratie van het brugwachtershuisje uit 1871 bij de Kleiwegbrug Korte Vest afgerond. Vrijdagmiddag 1 juli, vanaf 16u00, is de feestelijke afsluiting van het project en pakt wethouder Thierry van Vugt het cadeautje aan de stad uit.

Festival vandaag 10:46

Vanavond Brandalarm Festival bij Gouda Open Air

Brandalarm is al dik zeven jaar het grootste én leukste 15+-feestje van Nederland! Vanavond, vrijdag 1 juli, komt de feestclub van 17 tot 24u00 loeien bij Gouda Open Air in het Groenhovenpark.

Advertorial Win-actie vandaag 10:22

WIN twee tickets voor So What! Open Air

Op zondag 3 juli vindt de eerste editie van So What! Open Air plaats. Hét Goudse popfestival om te swingen op de beste pop uit de Randstad. Heb je nog geen tickets? Als mediapartner van So What! Gouda Open Air mag ZoGouds.nl vier tickets weggeven. 

Sport vandaag 10:09

Dit zijn de komende tegenstanders van Jodan Boys

De tegenstanders van Jodan Boys voor het volgend seizoen zijn bekend. In de Hoofdklasse A - die omgedoopt zijn tot vierde divisies, bij zowel de zaterdag- als zondagamateurs - zijn als gevolg van promoties en degradaties van clubs de nodige nieuwe verenigingen. Zo moet Jodan Boys twee keer naar Goes (Zeeland) afreizen.