Jodan Boys

Iedereen telt mee bij Jodan Boys

Jodan Boys start een nieuw project: Iedereen telt mee. "Wij willen dat iedereen zich bij Jodan Boys thuis voelt en met plezier voetbalt. Voetbal is van iedereen: liefhebbers en deelnemers komen uit alle lagen en groepen van de samenleving. Soms botst dat, maar de verbindende kracht is veel groter, want ‘sport verbroedert’", aldus Jodan Boys.

Iedereen telt mee

Jodan Boys wil die verbinding blijven zoeken en zet zich hier de komende tijd extra voor in via een nieuw project: Iedereen telt mee. "We zijn een vereniging met spelers, ouders en fans uit verschillende culturen, mannen en vrouwen, oud en jong, hetero’s en homo’s, met of zonder beperking. We willen voor iedereen een vereniging zijn, waar iemand zich thuis voelt en met plezier voetbalt. Daar gaan we ons hard voor maken, maar dat kan alleen samen met jullie: leden, ouders, vrijwilligers en supporters."

Leren en oefenen

"Natuurlijk gaat dit allemaal niet gelijk perfect. Maar voetballen is leren en oefenen. Naast opbouw conditie, techniek en tactiek is dat ook leren omgaan met regels en afspraken, leren samenspelen, leren omgaan met winst en verlies en leren respect op te brengen voor leider en trainer, scheidsrechter en tegenstander."

"Niet voor niets zeggen ouders dat naast het gezin en de school de sportvereniging een belangrijke bijdrage levert aan de opvoeding van hun kinderen!"

Wat gaat Jodan Boys doen?

De Commissie Sportiviteit en is initiatiefnemer van dit project en werkt hierin samen met het bestuur en andere commissies binnen de club. Er zijn al verschillende acties in gang gezet en er komen er steeds meer bij. Een paar voorbeelden:

Elk nieuw lid een intake gesprek

Elk nieuw lid (en zijn/haar ouders) onder de 18 jaar krijgt vooraf een intake gesprek om kennis te maken met Jodan Boys als vereniging. Om zowel speler als ouders een welkom gevoel te geven, duidelijk te maken wat de vereniging biedt en wat er van kinderen en ouders wordt verwacht. Onderwerpen die aan bod komen zijn: werkwijze vereniging, de Jodan Boys Rules, spelen in een team, omschrijving clubkleding en vrijwilligerstaken.

Teamgesprekken over de Jodan Boys Rules

"We organiseren gesprekken per team in de onderbouw (inclusief elftalleider en trainer) over de Jodan Boys Rules en hoe het team daarmee omgaat en wat er beter kan. Om dit niet vrijblijvend te laten zijn, kijken we ook naar manieren om bij het nakomen van afspraken/regels in te kunnen grijpen."

Ondersteuning trainers/coaches

Een belangrijk onderdeel van het project ‘Iedereen telt mee’ is de ontwikkeling van een ondersteuningsaanbod voor trainers en elftalleiders in de onderbouw. Gericht op het goed functioneren van het team, ook in sociaal opzicht. Onderlinge samenwerking in het team is immers een belangrijke sleutel tot succes. Denk bijvoorbeeld aan:

de onderlinge bereidheid om voor elkaar te werken

de afspraak en wil om elkaar aan te spreken en te corrigeren

te voorkomen dat medespelers worden gepest of uitgesloten.

Hiervoor houdt Jodan Boys in het voorjaar -in samenwerking met de KNVB en Sportpunt Gouda- twee themabijeenkomsten, waarvoor alle trainers en elftalleiders zijn uitgenodigd.

Wordt vervolgd

"We denken er ook over na om bij de onder- naar de bovenbouw gesprekken te organiseren per team. Ook kijken we of we aan kunnen sluiten bij de Week van Respect in september 2023 en of we weer een regenboogdag kunnen houden."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport en recreatie vandaag 13:14

Wethouder Michiel Bunnik opent People Padel Gouda

Gouda heeft er met People Padel een sportieve trekpleister bij. Komende vrijdag 14 juni is de feestelijke opening van People Padel, de eerste indoor padellocatie in de stad. Rond 16u00 worden de deuren van deze nieuwe sportfaciliteit feestelijk geopend door wethouder Michiel Bunnik. Daarna kun je zelf ook aan de slag. Dus wees welkom...

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 11:10

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.