4 en 5 mei 5 mei 2024 10:50

Wandel jij ook mee voor vrijheid en vrede?

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?

Advertorial 4 en 5 mei 4 mei 2024 07:00

Wandel ook mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag

Wandel mee voor vrijheid en vrede op Bevrijdingsdag 2024 in Gouda! Je loopt in kleine groepjes, en staat onderweg stil voor een verhaal, gedicht of muziek. Na afloop eet je samen met de andere wandelaars en de organisatie de Vrijheidssoep.

4 en 5 mei 3 mei 2024 09:46

Zie hier het programma voor 4 en 5 mei in Gouda

Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Ook in Gouda herdenken wij de Nederlandse slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord. Op zondag 5 mei is er een Vrijheidswandeling. Zie hieronder het programma.

4 en 5 mei 3 mei 2024 09:39

Rondleiding thema Gouda in de oorlog op 4 mei op Oude Begraafplaats

Voorafgaand aan het programma op de Markt houdt de Oude Begraafplaats Gouda op zaterdag 4 mei twee keer een rondleiding met als thema ‘Gouda in de oorlog’. De rondleidingen starten om 13u30 en 14u30 en duren ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Advertorial 4 en 5 mei 30 apr. 2024 10:14

Theater Na de Dam speelt Een muur van glas in De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda geven oorlogsverhalen een stem. Het is het tweede jaar dat de Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda samen een voorstelling maken voor Theater Na de Dam. Een Nederlandse theatermanifestatie die jaarlijks plaatsvindt op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar speelt het gezelschap Een Muur van Glas. En wel op 4 mei, vanaf 21u00 in De Goudse Schouwburg.

4 en 5 mei 24 apr. 2024 18:44

Bevrijdingsdag in Gouda volop activiteiten

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. En wel op de Goudse manier: samen. Wandel mee voor vrijheid en vrede, bezoek de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en ga kijken en luisteren bij Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.