Actie 28 mrt. 2023 15:55

Heb jij ook deze flyer ontvangen?

Heb jij ook deze flyer ontvangen? Deze flyer is NIET van de Stichting VGK, zoals op de flyer staat vermeld. Het  'bedrijf' dat de folder in de bus heeft gestopt, maakt onrechtmatig gebruik van de naam en website van de stichting. Meerdere aangiftes bij de politie zijn door gedupeerden al gedaan. Je bent gewaarschuwd. Zo laat Stichting VGK en Kledingbank Utrecht weten.

Actie 28 mrt. 2023 07:43

Zomer-editie Oly's Kinderkledingbeurs bij Olympia

De rekken zijn gevuld, jongenskleding, meisjesmode, de zomer-editie van Oly's Kinderkledingbeurs gaat van start. Dinsdag 28 en woensdag 29 maart is het clubhuis van voetbalvereniging Olympia omgetoverd tot een kinderkledingwinkel, waar je tegen kleine prijzen pareltjes mooie (merk)kleding vindt en kan kopen in de maten 86 tot en met 176/S.  

Actie 27 mrt. 2023 10:58

Verpleegtehuis Martha Flora schenkt Voedselbank Gouda 35 pakketten

Sam de Vries van het particuliere verpleegtehuis Martha Flora heeft de Goudse Voedselbank aangenaam verrast met maar liefst 35 voedselpakketten. Pakketten die de organisatie en haar personeelsleden bijeen gespaard hebben met de spaarzegelactie van supermarkt Plus Koornneef.

Actie 23 mrt. 2023 16:17

Amnesty Gouda: mensenrechten zijn geen grap

Amnesty Gouda vraagt op zaterdag 1 april brede aandacht voor de mensenrechten. Dit doet de organisatie vanaf 11u00 vanuit een kraam op de hoek Kleiweg/Blauwstraat/Turfmarkt. Die middag is de aftrap van de  mensenrechtenwandeling. Amnesty Gouda nodigt iedereen uit om deze nieuwe stadswandeling mee te lopen.

Actie 21 mrt. 2023 18:00

Raambuurt gaat gestolen herdenkingsteen Cees en Margriet vervangen

Op de Raam lag voor een van de woningen een tegel met margrieten. De steen was een aandenken aan Cees en Margriet van der Veer die daar hebben gewoond. Tijdens een fietsrit zijn ze gegrepen door een auto. Een ongeval waarbij ze beiden zijn verongelukt. De tegel was een herinnering die voor de buurt belangrijk is. Maar de steen van koper was begin februari opeens verdwenen: gestolen. De Raambuurt werkt nu aan een vervangende steen, waarschijnlijk een van klei.

Actie 19 mrt. 2023 13:57

Goudse Plus-markten schenken 100 voedselpakketten

De Goudse supermarkten Plus-Koornneef en Plus-Van Ee hebben 100 voedselpakketten met eten, drinken en wasmiddelen afgeleverd bij Voedselbank Gouda e.o.. De pakketten zijn voor de helft bijeen gespaard door klanten en voor de andere helft geschonken. Deze actie is een jaarlijkse traditie aan het worden.

Actie 18 mrt. 2023 14:00

Rotary schenkt 810 kinderboeken aan Boekfiets Gouda

Rotary Nederland bestaat 100 jaar. In dat kader is er een fietsestafette om de clubs uit Nederland met elkaar te verbinden. Op zondag 19 maart rond 15u00 komt de fiets in Gouda aan!  Dan wordt in de Chocoladefabriek de Gouden spade aan Lia Donkers, de voorzitter van de RC Gouda overhandigd. Tevens doneert Rotary Gouda 810 boeken aan de boekfiets Gouda. Stadsdichter Jeffrey van Geenen zal een gedicht voordragen.

Actie 14 mrt. 2023 08:48

Opbrengst Gouda 750-tasjes aangeboden aan goede doelen

Het project om uit Gouda750 vlaggen tassen te naaien en voor twee goede doelen te verkopen is afgerond. Een afvaardiging van de maaksters hebben het bedrag, in de vorm van een waarde cheque, aangeboden aan de twee goede doelen: Dierenweide Goverwelle (Yvon de la Fuente) en Kinderboerderij De Goudse Hofsteden (Sandra Harkes).

Actie 3 mrt. 2023 09:47

Vriendenloterij geeft 5000 euro extra aan Olympia

Wat een mooie verrassing! Afgelopen week kreeg de Goudse voetbalvereniging Olympia het bericht dat ze een extra bijdrage van € 5.000 van de VriendenLoterij zullen ontvangen. Veel Olympia leden en donateurs spelen al ruim 10 jaar voor de club mee en dat levert welkome extra inkomsten op waar Olympia mooie dingen mee kan doen.

Actie 1 mrt. 2023 09:00

Gezellig, lekker ouderwets Douwe Egberts-punten sparen

De Blokker in winkelcentrum Bloemendaal heeft een leuke actie: de Douwe Egberts spaaractie! Wie deed en doet het niet, 'punten' van Douwe Egberts sparen... Je kopje koffie of thee smaakt nog lekkerder als je weet waar je voor spaart. Knip de waardepunten uit en verzamel ze in bundels van 1000 punten. Elke bundel is 5 euro waard.

Actie 13 feb. 2023 12:30

Rondetafel29 fietst 5000 euro bij elkaar voor kinderboerderij

Wat een fantastisch bedrag is er zaterdag bij elkaar gefietst door de sportieve leden van Rondetafel29 Gouda en het MKB! Maar liefst 5000 euro werd bij elkaar getrapt bij de Spinnington (in samenwerking met Living Well). En dat alles voor het goede doel: Kinderboederij De Goudse Hofstede. De kinderboerderij kan met deze bijdrage en bij elkaar gefietste Kilowatts weer een mooie verduurzamingslag maken!

Actie 13 feb. 2023 10:49

Heb jij al bloeiende krokussen gespot?

Heb jij al bloeiende krokussen gespot vanuit de Gouda Bloeit-actie van Gouda Bruist? In totaal zijn er 100 x 750 biologische krokusbollen (die verwilderen) in alle buurten van Gouda gepoot. Met de vlaggetjes is duidelijk waar ze staan.

Actie 10 feb. 2023 09:29

Het is vandaag Warmetruiendag

Het is vrijdag Warmetruiendag. Volgens de organisatie trekken honderdduizenden Nederlanders bewust een warme trui aan. De zeventiende editie is wel een gekke: door de hoge energieprijzen zullen in werkelijkheid vermoedelijk nog veel meer mensen meedoen met de energiebespaaractie. Ook het college en ambtenaren in het Huis van de Stad doen mee (zie frontfoto).

Actie 16 jan. 2023 12:23

Lange vlecht door Museum Gouda als steunbetuiging vrouwen Iran

Meer dan 65 vrouwen én mannen hebben afgelopen weekend een lange vlecht gemaakt door Museum Gouda. Deze steunbetuiging aan de vrouwen van Iran was een idee van de Gouds-Iraanse kunstenaar Astera Mortezai. Aanleiding voor de performance was de moord op Mahsa Zhina Amini in september 2022 in Iran. Een laatste foto, vlak voor haar arrestatie genomen, liet de lange vlecht zien op de schouders van Amini.

Actie 15 jan. 2023 10:52

Museum Gouda houdt vlecht-actie voor Iraanse vrouwen

De Gouds-Iraanse kunstenaar Astera Mortezai hield zaterdag een gezamenlijke actie in Museum Gouda om op te komen voor de vrouwen in haar geboorteland Iran. Iedereen met wat langer haar was van harte uitgenodigd om mee te doen met de performance The Power of Braids. De deelnemers maakten met zijn allen een lange vlecht door Museum Gouda. 

Actie 12 jan. 2023 16:29

Bram Ladage schenkt 1200 ‘brammetjes’ aan cliënten Voedselbank

Voedselbank Gouda werd deze week verrast door de gift van maar liefst 1.200 ‘brammetjes’, oftewel 1.200 zakjes patat van Bram Ladage. De cliënten van de voedselbank ontvangen de komende weken tegoedbonnen, elk goed voor een zakje patat bij een van de twee Goudse filialen van Bram Ladage: Gouda Centrum (op de Markt) en Nieuwe Gouwe (achter McDonalds bij het spoorviaduct).