Actie 26 apr. 2024 18:51

Zwemmen in Museumhaven voor Fight Cancer en fietstrainer GHZ

De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Museumhaven.  Deelnemers, jong en oud, zwemmen mee om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De donaties gaan naar verschillende onderzoeken naar kanker én een lokaal doel. Dit jaar wordt er gezwommen voor een Virtuele Fietstrainer voor patiënten met kanker in het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertorial Actie 25 mrt. 2024 19:00

De Goudse Waarden haalt met NEXT-lessen bijna 3000 euro op voor Talent voor Kika

Voor de leerlingen van De Goudse Waarden stonden de NEXT lessen de afgelopen weken in het teken van TALENT VOOR KIKA. Met dit project konden leerlingen hun talent inzetten om zo geld te maken voor KIKA. Bij de eindpresentatie van de NXT klas voor TALENT VOOR KIKA maakte de enthousiaste groep leerlingen bekend dat zij in totaal 2876 euro hebben opgehaald.

Advertorial Actie 11 mrt. 2024 11:57

NLdoet en Gouda doet mee! Doe jij ook mee?

Het Oranje Fonds houdt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart NLdoet. Op deze dagen zet Gouda haar vrijwilligers in de schijnwerpers. Ook roept de gemeente zoveel mogelijk Gouwenaars op om een dag vrijwilligerswerk te doen. Ben jij nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Meld je aan via de website van NLdoet.

Actie 16 feb. 2024 09:35

Pro-Palestina demonstratie bij Station Gouda

Bij de ingang van Station Gouda aan de Bloemendaal-kant is donderdagavond een pro-Palestinademonstratie gehouden. Tientallen demonstranten waren aanwezig op het stationsplein om hun punt te maken.

Actie 3 feb. 2024 12:19

Protesterende boeren met tractoren tegengehouden bij Huis van de Stad

Tientallen boeren voerden vrijdagavond een demonstratie langs de A12 bij Gouda. De boeren wilden met hun trekkers richting het centrum rijden. Ze kwamen tot bij het Huis van de Stad. Bij de afslag naar de binnenstad werden ze tegengehouden door de politie. Tot op de Markt, zoals in december 2019 (zie frontfoto), kwamen de boeren dus niet. 

Advertorial Actie 2 feb. 2024 13:35

Het is vandaag weer Warmetruiendag

Het is vandaag, vrijdag 2 februari, Warmetruiendag. Volgens de organisatie trekken honderdduizenden Nederlanders bewust een warme trui aan. De zeventiende editie is wel een gekke: door de hoge energieprijzen zullen in werkelijkheid vermoedelijk nog veel meer mensen meedoen met de energiebespaaractie. Ook het college en ambtenaren in het Huis van de Stad doen ieder jaar mee (zie archieffoto).

Advertorial Actie 21 dec. 2023 13:00

Rotary Santa Run loopt 7500 euro bij elkaar

De binnenstad van Gouda kleurde woensdagavond rood. Tientallen kerstmannen en kerstvrouwen renden en wandelden drie kilometer voor het goede doel. In totaal werd er bijna 7.500 euro, om precies te zijn 7.499,11 euro, bij elkaar gelopen voor twee goede doelen. 

Advertorial Actie 18 dec. 2023 09:37

Leerlingen De Goudse Waarden brengen licht bij buurtbewoners

De leerlingen van De Goudse Waarden van de vestigingen Nederhorststraat, Kanaalstraat en de Heemskerkstraat zijn vrijdag op pad gegaan om een kerstattentie rond te brengen in de wijken rondom de scholen. 

Actie 17 dec. 2023 17:12

Met benen bloot halen Lions 2500 euro op voor Kika

De onlangs opgericht Lions Club Erasmus Groene Hart heeft tijdens Gouda bij Kaarslicht met de verkoop van glühwein, warme chocolademelk en sfeervolle candlebags ruim 2500 euro ingezameld voor Kika.

Actie 17 dec. 2023 09:00

XR Gouda blinddoekt aantal Goudse Kaasboerinnen

Scientist Rebellion (SR) heeft samen met Extinction Rebellion (XR) Gouda zondagochtend in alle vroegte een aantal Goudse standbeelden geblinddoekt en met borden behangen. De actiegroep koos er voor Goudse Kaasboerinnen uit het Gouda750 feestjaar te blinddoeken.

Advertorial Actie 14 dec. 2023 13:34

Heb jij een persoonlijke kerstwens? Deel die via scherm schouwburg met anderen

Dit jaar lanceert De Goudse Schouwburg een hartverwarmende actie: Gouwenaars worden uitgenodigd om persoonlijke kerstwensen voor anderen achter te laten. Deze warme boodschappen worden op het buitenscherm geprojecteerd. Geïnteresseerden kunnen meedoen en hun boodschap delen, net zoals de schouwburg eerder al deed tijdens Coming Outdag met een persoonlijke foto en positiviteit. 

Actie 13 dec. 2023 18:45

Deze organisaties vallen in de Graaf Floris Prijzen

De Goudse goede doelenorganisatie Graaf Floris de Vijfde heeft deze week weer geld gedoneerd aan goede doelen. De uitreiking vindt elk kwartaal plaats en wordt mogelijk gemaakt door het Goudse bedrijfsleven. De organisaties die een financiële bijdrage tegemoet kunnen zien zijn: Gouds muziektheater, voorstelling de ingebeelde zieke € 2.000,-; Dr Dinero € 1.500,-; Orange the world € 1.000,- en Santa Run € 600,-.

Actie 3 dec. 2023 11:21

Extinction Rebellion Gouda loopt 4 december 'dodenmars'

Extinction Rebellion Gouda houdt maandag 4 december een 'dodenmars' over het plein voor het Huis van de Stad. De Goudse afdeling van de klimaatactiegroep houdt maandelijks al een zogenoemde die-inwaarbij de rebellen tijdens de maandelijkse sirenetest rond 12u00 zich voor dood ophouden voor het Huis van de Stad. Nu wordt daar een dodenmars, met doodskist en dodentrommel, aan toegevoegd.

Advertorial Actie 2 dec. 2023 12:24

Beter Boompje voor de Buurt brengt sfeer en gezelligheid

We zitten in de decembermaand, de feestmaand: tijd om de boel op te fleuren. Dit jaar kun je je buurt extra sfeer geven met een kerstboom voor de buurt. Gouda Bruist organiseert in samenwerking met Stadskant de actie: ‘een Beter Boompje voor de Buurt’.

Actie 24 nov. 2023 21:30

De Goudse brengt € 404.040,- samen voor Stichting ALS Nederland

‘Onmacht omzetten in daadkracht’, dat is wat De Zeeuwse Verzekeringen het afgelopen jaar heeft gedaan. Halverwege 2022 werd bij Leo Remijn, directeur van de Middelburgse verzekeraar, ALS geconstateerd. De vele geschokte collega’s besloten om voor - en samen met - hun directeur in actie te komen en zamelden in een jaar tijd een bedrag van ruim 4 ton in, voor de strijd tegen deze nu nog ongeneselijke ziekte. Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van moederbedrijf De Goudse Verzekeringen, deelde dit op 24 november mee.