Advertorial Boeken gisteren 09:35

Zomervakantie: bieb Gouda stelt leesverrassingspakket voor je kind(eren) samen!

In de zomervakantie hebben je kinderen lekker heel veel tijd om te lezen! Met een boek reizen ze in hun hoofd naar de tijd van de dino's, of zijn ze een middeleeuwse ridder, of springen ze juist naar de toekomst. De medewerk(st)ers van bibliotheek Gouda stellen graag een leesverrassingspakket voor je kind(eren) samen!

Boeken 4 mei 2024 09:00

Historisch onderzoeker schrijft verhaal over Roza Palm voor boekenreeks Joodse huizen

Onlangs verscheen het tiende deel in de reeks Joodse huizen. Hiervoor schreef de Goudse onderzoeker Roald van Elswijk twee verhalen. Een van die verhalen is een dubbelportret van het Groningse gezin Gerzon en hun kindermeisje Roza Palm, die vanaf mei 1940 als kookster in het joodse rusthuis aan de Oosthaven in Gouda werkte.

Boeken 18 apr. 2024 13:50

Vrijwilligerspenningen voor vrijwilligers Boek aan Huis

Wethouder Thierry van Vugt reikte donderdag vrijwilligerspenningen uit aan Jannie Jacobse, Marjoke Schuurmans en Janny Dekker van Bibliotheek Gouda. Dit in het kader van Bibliotheek aan Huis waarvoor zij al ruim twee decennia boeken bezorgen. En voor voor leesplezier én sociale verbinding zorgen.

Boeken 27 mrt. 2024 10:05

Bibliotheek Gouda krijgt ruimte in pand Living Well Goverwelle

Dankzij een subsidie uit Den Haag kunnen gemeenten de komende jaren 42 bibliotheekvestigingen openen, meldt demissionair staatssecretaris Fleur Gräper (Cultuur). Daarnaast krijgen 245 bestaande bibliotheken geld om hun locaties te verbeteren. Gouda krijgt geld om de bibliotheekvoorzieningen in Goverwelle te verbeteren. Daarvoor is ruimte ingeruimd in het pand waar tot voor kort Living Well in zat. 

Advertorial Boeken 23 mrt. 2024 12:57

Auteur Martin Hendriksma in Literair Café in De Goudse Schouwburg

Na schrijvers als Saskia Goldsmidt, Susan Smit en Lale Gül, verwelkomt De Goudse Schouwburg op zondag 24 maart de auteur Martin Hendriksma in het kader van Literair Café. Dit evenement, waarbij prominente schrijvers centraal staan en hun inzichten delen over actuele onderwerpen of recent verschenen boeken, wordt gehouden in nauwe samenwerking met boekhandel Paagman en Bibliotheek Gouda.

Advertorial Boeken 19 mrt. 2024 10:41

Hasko van Dalen presenteert laatste deel detectivetrilogie

Voor liefhebbers van detectives is onlangs het derde én laatste deel verschenen van de detectivetrilogie, geschreven door Gouwenaar Hasko van Dalen. Het derde deel heet ‘Het geheim om voor te sterven’ en wordt dinsdagavond bij 4Boeken in de Agnietenkapel gepresenteerd.

Advertorial Boeken 19 mrt. 2024 10:12

4Boeken viert weer Gouds boekenfeestje in Agnietenkapel

Hoe bijzonder is het om Goudse auteurs in het echt te ontmoeten en hen alles te kunnen vragen over hun werk. Op dinsdag 19 maart, vanaf 19u00, presenteert 4boeken Gouda twaalf Goudse auteurs in de Agnietenkapel. Het feestelijke programma bestaat uit presentaties, pitches, lekkers, een boekenmarkt en een boeiend optreden. Natuurlijk kunnen er ook boeken worden gekocht en gesigneerd.

Boeken 15 mrt. 2024 08:40

Verbeteringen bibliotheken in Goverwelle door subsidie uit Den Haag

Dankzij een subsidie uit Den Haag kunnen gemeenten de komende jaren 42 bibliotheekvestigingen openen, meldt demissionair staatssecretaris Fleur Gräper (Cultuur). Daarnaast krijgen 245 bestaande bibliotheken geld om hun locaties te verbeteren. Gouda krijgt geld om de bibliotheekvoorzieningen in Goverwelle te verbeteren. Daar zijn er nu drie: in het Irishof, het Nelson Mandelacentrum en het scholencomplex aan de Middenmolenlaan 68.

Boeken 8 mrt. 2024 12:48

Laatste keer 'Bieb voor de kleintjes' voor Ellen Moen

Ellen Moen van de Bibliotheek Gouda gaat met pensioen! Vandaag las ze voor de laatste keer voor in Van Noord tijdens 'Bieb voor de kleintjes'. Dit keer een dubbelgrote opkomst van kinderen en ouders. Moen is 25 jaar in dienst van en bij de Goudse bieb.   

Boeken 28 feb. 2024 10:00

Nieuws uit de bibliotheek (7)

Nog een paar nachtjes slapen en het is (alweer) feest in de Chocoladefabriek. Op zaterdagmiddag 2 maart vieren we ons tienjarig bestaan! 

Boeken 16 feb. 2024 10:08

Goudse boekhandel deelt gratis (kinder)Bijbels uit na rouwadvertentie

De een vraagt een Bijbel of kinderbijbel voor zichzelf, de ander wil een exemplaar weggeven aan een buurman, een collega of de glazenwasser. Na een opmerkelijk bericht in een rouwadvertentie deelde Boekhandel Smit de afgelopen week ongeveer 250 Bijbels en zo’n 150 kinderbijbels uit. Geheel gratis.

Boeken 10 feb. 2024 11:26

Boekhandel Verkaaik gaat verder als Paagman

Boekhandel Verkaaik gaat vanaf vandaag verder onder de naam Paagman. In april 2022 nam boekhandel Paagman uit Den Haag de 96-jaar oude boekhandel aan de Lange Tiendeweg over.

Boeken 9 feb. 2024 12:25

Gratis (kinder)bijbel af te halen bij Boekhandel Smit

Belangstellenden kunnen tot woensdag 14 februari een gratis Bijbel of kinderbijbel halen bij Boekhandel Smit in Gouda. Dat staat in een rouwadvertentie die vorige week verscheen in een Goudse huis-aan-huis-blad.

Advertorial Boeken 31 jan. 2024 08:00

Ronald van Assen signeert boek bij Readshop Kamerbeek in Winkelcentrum Bloemendaal

Ronald van Assen komt zaterdag 3 februari naar Readshop Kamerbeek in Winkelcentrum Bloemendaal. Hij signeert daar tussen 14u00 en 16u00 onder meer zijn nieuwe thriller novelle Fatale verhouding, die 25 november 2023 is verschenen. Naast deze nieuwe thriller is er aandacht voor eerder door hem gepubliceerd werk. Ronalds suspense verhalen worden door recensenten en lezers vergeleken met die van Stephen King, terwijl zijn fantasy wordt omschreven als een mengeling tussen The Lord of the Rings en Harry Potter. 

Boeken 26 jan. 2024 16:22

Streekarchief komt met bundel Koloniaal en slavernijverleden van Gouda

Het streekarchief presenteert op zaterdagmiddag 27 januari in de Chocoladefabriek een publicatie over het koloniaal en slavernijverleden van Gouda. De bundel is het resultaat van een verkenning door diverse onderzoekers naar het koloniaal en slavernijverleden. Dit gebeurde in opdracht van de Gemeente Gouda, als onderdeel van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden (1 juli 2023-1 juli 2024).  

Advertorial Boeken 21 jan. 2024 09:00

Nationale Voorleesdagen met speciale acties in Bibliotheek Gouda

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari. Tijdens deze dagen staat de Prentenboek Top 10 centraal, met als Prentenboek van het Jaar ‘Help! Een verrassing!’ De bibliotheek Gouda houdt allerlei activiteiten, waaronder een voorleesontbijt op woensdag 24 januari.

Advertorial Boeken 31 dec. 2023 10:54

Prettige leesdagen!

Beste lezers, traditiegetrouw bestaat de laatste nieuwsbrief van het jaar van de Bibliotheek Gouda uit leestips van medewerk(st)ers van de bieb. Zo ook dit jaar. Ze wensen jullie prettige leesdagen en een nieuwjaar verlicht door verhalen!

Advertorial Boeken 31 okt. 2023 09:35

Vanavond 4boekenfeestje: dit is het programma

Hou je van lezen en heb je zin in een feestje? Kom dan vanavond, dinsdagavond 31 oktober, naar de Agnietenkapel. Daar wordt voor de tweede keer het Goudse 4boekenfeestje gehouden. Dit is het programma.  

Advertorial Boeken 30 okt. 2023 10:49

4boekenfeestje met dertien Goudse schrijvers

Hou je van lezen en heb je zin in een feestje? Kom dan dinsdagavond 31 oktober naar de Agnietenkapel. Daar wordt voor de tweede keer het Goudse 4boekenfeestje gehouden.

Boeken 25 okt. 2023 09:38

Ontdek mooiste kanten van Gouda aan de hand van dubbelboek Goudse Straatjes

Goudse Straatjes: dat zijn twee boeken voor de prijs van één. Droom thuis weg in je luie stoel met de prachtige zwart-wit foto’s uit de jaren ’60 van Bob de Wit senior. Een uniek tijdsbeeld met leuke weetjes voor iedereen. Of draai het boekje om en wandel met dit boekje in de hand door de historische binnenstad van Gouda aan de hand van foto's van Rinus Lasschuyt. Laat je verrassen door de vele mooie historische plekjes en leuke speciaalzaken.