Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Brand 7 jun. 2024 09:19

Brand in opslag restaurant De Beren aan Harderwijkerweg

In een opslaghok van restaurant De Beren aan de Harderwijkweg is donderdagavond rond 22u00 brand ontstaan. De brandweer wist het vuur snel te blussen. De brand was ontstaan in een ruimte waar het drankvoorraad zich bevindt. In deze ruimte stond een vuilniszak in brand. Bij de brand kwam de nodige rook vrij.

Brand 30 mei 2024 15:24

Gasfles explodeert bij werkzaamheden aan Nieuwe Gouwe O.Z.

Bij werkzaamheden in een pand aan de Nieuwe Gouwe O.Z. is donderdagmiddag rond 13u50 brand ontstaan. Een gasfles had tijdens de werkzaamheden door een nog onbekende reden vlam gevat, hierop hebben de werklui de brandweer gebeld. Net na de aankomst van de brandweer explodeerde de gasfles.

Brand 22 mei 2024 16:05

Gouwenaar (34) verdacht van betrokkenheid bij dodelijke brand in Berkel en Rodenrijs

Een 34-jarige Gouwenaar is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij het ontstaan van een grote brand in Berkel en Rodenrijs, eind april. Dat meldt de politie woensdag. In de afgebrande schuur bij een boerderij aan de Noordeindseweg werd het lichaam gevonden van een 20-jarige Rotterdammer. Eerder werden al twee mannen van 21 en 28 jaar opgepakt.

Brand 21 mei 2024 17:46

Aantal ouders kinderen opvang VIPKids onbereikbaar na brand in pand

Kinderopvang van VIPKids aan de Fluwelensingel is dinsdagmiddag rond 13u20 ontruimd na brand in het pand. Alle 20 kinderen en hun verzorgers stonden op tijd veilig buiten en zijn vervolgens in een pand ernaast opgevangen. De meeste kinderen werden door hun ouders opgehaald. "Drie kinderen zijn naar een andere locatie van deze opvang gebracht. Hun ouders bleken onbereikbaar, maar het kinderdagverblijf blijft probeert hen te bellen", zo liet een woordvoerder van Hollands Midden Veilig rond 15u00 weten.

Brand 21 mei 2024 13:56

Kinderopvang aan Fluwelensingel ontruimd wegens brand

Kinderopvang van VIPKids aan de Fluwelensingel is dinsdagmiddag rond 13u20 ontruimd na brand in het pand. De brandweer schaalde op naar het sein 'middelbrand'. De brandweer wist de brand uiteindelijk vrij snel te blussen. Bij de brand kwam rooktonwikkeling vrij. De kinderopvang werd ontruimd vanwege de brand, alle 20 kinderen en hun  verzorgers stonden op tijd veilig buiten.

Brand 11 mei 2024 16:36

Vuilniswagen dumpt afval op straat aan Opkamer na brand in rolcontainer

Aan de Opkamer in de wijk Westergouwe is zaterdagmiddag rond 13u50 brand ontstaan in een vuilniswagen. Tijdens het ophalen van afval bleek er brand te zijn in een net geleegde rolcontainer. Om de brand te kunnen blussen en verdere schade aan de vuilniswagen te voorkomen werd besloten om de volledige inhoud op straat te storten. De brandweer heeft het afval uit elkaar getrokken en afgeblust.

Brand 25 apr. 2024 20:56

Camperbus zwaar beschadigd door brand

In een aan de Bodegraafsestraatweg geparkeerde camperbus is donderdagavond rond 20u10 brand ontstaan en brand uitgebroken. De camperbus, een oldtimer, heeft aan de achterkant vlam gevat waardoor de complete achterkant is uitgebrand. 

Brand 28 mrt. 2024 08:38

Woningen aan Kazernestraat ontruimd na brand in afvalcontainer

Aan de Kazernestraat heeft donderdagmorgen rond 6u00 een afvalcontainer in de brand gestaan. De container stond onder een kleine overkapping en tegen een woning aan. Daarom zijn er tijdelijk zes woningen ontruimd. Tijdens het blussen van de brand werd ineens een beginnende brand in een dixi op de hoek aan De Veste gezien. Ook dit brandje werd geblust.

Brand 15 mrt. 2024 18:17

Motor van auto vliegt in brand nabij tankstation Stavorenweg

De motor van een auto is vrijdagmiddag rond 17u15 in brand gevlogen na een autorit. De bestuurder van het voertuig reed op de snelweg en hoorde een vreemd geluid. Daardoor verliet ze de snelweg en reed het terrein van het tankstation op aan de Stavorenweg. De brandweer heeft de brand uiteindelijk onder de motorkap geblust. 

Brand 26 jan. 2024 16:55

Brand in Bijbelshop Samma

In Bijbelshop Samma aan de Turfmarkt is vrijdagmorgen omstreeks 09u10 brand ontstaan. Uit één van de stopcontacten in de winkel kwam rook vrij. Hierop werd meteen de brandweer gebeld.

Brand 3 jan. 2024 17:43

Brandweer redt papegaai uit brandende flatwoning Julianahof

In een flatwoning aan de Julianahof is woensdagmorgen rond 10u50 was brand ontstaan. Door de brand op de eerste etage was sprake van hevige rookontwikkeling. Door de brandweer is een papegaai gered en overgedragen aan de dierenambulance. 

Brand 28 dec. 2023 17:44

Rookontwikkeling in liftschacht Winkelcentrum Bloemendaal

De brandweer heeft donderdagmiddag rond 17u00 een onderzoek gedaan naar de rookontwikkeling in de lift/brandgang in Winkelcentrum Bloemendaal. De politie en brandweer was met meerdere eenheden aanwezig. De brandweer schaalde al snel op naar het sein 'middelbrand'. Na drie kwartier werd het sein 'brandmeester' gegeven en mocht iedereen weer naar binnen.

Brand 20 dec. 2023 08:19

Uitslaande brand in flatwoning Ridder van Catsweg: twee mensen naar ziekenhuis

In de nacht van dinsdag op woensdag is er brand uitgebroken in een flatwoning aan de Ridder van Catsweg. Bij aankomst van de brandweer was de brand op de zesde etage uitslaand. Twee personen zijn uiteindelijk ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Het gaat om de bewoner van het appartement waar de brand ontstond en de bewoonster van de flat erboven. Zes omliggende woningen werden ontruimd wegens de brand.

Brand 6 dec. 2023 17:22

Medeweggebruiker blust brandende auto op Van Reenensingel

Een automobilist zag woensdagmiddag tot zijn schrik rook uit zijn auto komen toen hij woensdagmiddag rond 16u30 voor het stoplicht stond te wachten op de Burgemeester van Reenensingel. Het adequaat ingrijpen van een medeweggebruiker voorkwam erger. 

Brand 4 dec. 2023 16:07

Wasmachine vliegt in brand in woning Bosweg

De hulp van de brandweer en ambulance werd zondag ingeroepen voor een woningbrand aan de Bosweg in Korte Akkeren. Er bleek een wasmachine in de woning in brand te staan. De brandweer greep meteen in en bluste de brand. Twee bewoners hadden last van rookinhallatie. Zij werden door het ambulancepersoneel in de ambulance gecontroleerd.

Brand 27 nov. 2023 12:29

Meerdere accu's vatten vlam in bedrijfspand Gouderaksedijk

In het bedrijfspand van Accucentrale Gouda aan de Gouderaksedijk is maandagmiddag omstreeks 12u00 brand ontstaan. In het pand stonden kratten met accu's die van het een op het andere moment vlam vatten. De brandweer, met meerdere eenheden aanwezig, heeft de kratten naar buiten gebracht om deze af te blussen en de schade aan het bedrijfspand te beperken.

Brand 13 okt. 2023 11:39

Goudse brandweer in actie bij brand in loods zadenhandel Moerkapelle

In een loods van een zadenhandel in het Zuid-Hollandse Moerkapelle nabij Gouda heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand gewoed. Daarbij zijn volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio minimaal twintig brandweerauto's en vele brandweerlieden ingezet, waaronder die van het brandweerkorps Gouda.

Brand 2 okt. 2023 18:09

Slachtoffer woningbrand is 56-jarige man, moeder en twee kinderen uit ziekenhuis

Bij de woningbrand aan de Westerkade is zondagochtend een 56-jarige bewoner om het leven gekomen. Het gaat om de vader van een gezin van vier. De moeder en twee kinderen werden na de brand opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn daar inmiddels uit. Zo heeft de politie maandagmiddag bekend gemaakt. De politie doet onderzoek naar de brand.

Brand 2 okt. 2023 18:04

Containers moeten instorten voorkomen van gevel uitgebrande woning Westerkade

De gemeente Gouda heeft drie containers geplaatst aan de voorkant van de woning aan de Westerkade in Korte Akkeren. Dit voor de veiligheid. De gevel van de woning staat namelijk op instorten. In de woning brak in de nacht van zaterdag op zondag een fatale brand uit. Daarbij kwam een man om het leven en raakten drie bewoners gewond.