Calamiteiten 19 apr. 2024 09:31

Politie houdt drie verdachten aan na melding bezit vuurwapen

De politie heeft op woensdagavond rond 22u00 drie verdachten opgepakt op de Houtmansgracht. Dit na een melding over het bezit van een vuurwapen. Het gaat om twee Gouwenaars van 18 en 17 jaar oud en een 15-jarige Rotterdammer.

Calamiteiten 10 apr. 2024 19:22

Kind gestoken met mesje in Action Goudkade, minderjarige aangehouden

In een filiaal van winkelketen Action aan de Goudkade is een kind met een bot mesje gestoken door een minderjarige. Daar ging een ruzie aan vooraf, aldus een woordvoerster van de politie. Het slachtoffer raakte lichtgewond en is door ambulancepersoneel onderzocht. Er is een arrestatie verricht.

Calamiteiten 10 apr. 2024 18:40

Aanhouding na melding steekincident in Action Goudkade

Bij de Action aan de Goudkade heeft woensdagmiddag tegen 17u45 een steekincident plaatsgevonden. Meerdere eenheden van de politie werden ingezet na de melding in een filiaal van de Action. Een verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Een slachtoffer is ter plekke behandeld aan zijn/haar verwondingen.

Calamiteiten 4 apr. 2024 11:28

Explosie bij woning Symfonielaan: getuigen gezocht

Bewoners van de Symfonielaan schrokken in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 april op door een explosie bij een woning. Vermoedelijk gaat het om zwaar vuurwerk. Bij de explosie raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Calamiteiten 23 mrt. 2024 16:41

Veel medisch personeel voor noodsituatie in woning verzorgingshuis

Een noodsituatie bij een woning bij een verzorgingshuis aan de Savelberghof leidde zaterdagmiddag omstreeks 16u00 tot de inzet van vele hulpdiensten, waaronder veel medisch personeel. Uiteindelijk is één ambulance met een bewoner met spoed naar het ziekenhuis vertrokken.

Calamiteiten 14 mrt. 2024 10:25

Achtervolging A20 in Rotterdam eindigt in heg bij woning Joubertstraat

Op de A20 in Rotterdam reed een auto in de nacht van zondag op maandag met een snelheid die veel hoger was dan toegestaan. Daarop heeft de politie de achtervolging ingezet. Deze achtervolging eindigde in Gouda. In de heg van een woning op de hoek van de Joubertstraat en Bunchestraat.  

Calamiteiten 13 mrt. 2024 15:40

Schoolgebouw ontruimd wegens vreemde lucht, verward persoon aangehouden

In een schoolgebouw van het Coornhert Gymnasium aan de Ruys de Beerenbroucklaan is woensdagmiddag omstreeks 15u00 een vreemde lucht waargenomen. Bedrijfshulpverleners van de school hebben het pand ontruimd. Volgens de politie is er een persoon met verward gedrag aangehouden die zich in het schoolgebouw bevond.

Calamiteiten 13 mrt. 2024 10:04

Regenboogzebrapad weer bijgeschilderd en bijgekleurd

Het Regenboogzebrapad op de Fluwelensingel is weer bijgeschilderd en bijgekleurd. Dit na de bekladding van een aantal jongeren van het gekleurde zebrapad met zwarte verf, vrijdagavond 23 februari. 

Calamiteiten 3 mrt. 2024 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Calamiteiten 25 feb. 2024 18:37

Jongen (17) krijgt bekeuring voor bekladden Regenboogzebrapad

Twee jongens hebben vrijdagavond het Regenboogzebrapad op de Fluwelensingel, nabij de Tiendewegbrug beklad. Een van hen, een 17-jarige jongen uit Den Haag, heeft een bekeuring gekregen voor vandalisme, zegt een woordvoerster van de politie.

Calamiteiten 24 feb. 2024 10:56

Jongeren schilderen Regenboogzebrapad zwart

Jonge vandalen hebben vrijdagavond geprobeerd het Regenboogzebrapad of Diversiteitspad op de Fluwelensingel zwart te schilderen. Zo bevestigt de politie desgevraagd.

Calamiteiten 1 feb. 2024 10:15

Brandweerduikers halen overleden persoon uit water Hollandsche IJssel

Duikers van de brandweer hebben donderdagmorgen rond 09u30 een persoon uit het water van de Hollandse IJssel gehaald, ter hoogte van Cargill aan de Schielands Hoge Zeedijk. De persoon bleek overleden. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf of een ongeval.

Calamiteiten 29 jan. 2024 11:44

Granaten en mortier aangetroffen in flatwoning Noordhoef

In een flatwoning aan de Noordhoef in de wijk Bloemendaal zijn zondag bij toeval granaten en een mortier aangetroffen. De inzet en de expertise van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd daarbij opgeroepen.

Calamiteiten 28 jan. 2024 17:28

Kinderen vinden twee kluizen in sloot Voorwillenseweg

Kinderen hebben zondagmiddag omstreeks 15u40 twee kluizen gevonden in een sloot aan de Voorwillenseweg. Na de vondst van de twee kluizen werd de politie erbij geroepen. Om de kluizen uit het water te kunnen krijgen werd de assistentie van de brandweer gevraagd. Een brandweerman in een waadpak heeft de kluizen uit het water getild.

Calamiteiten 22 jan. 2024 10:29

Arrestatieteam ingezet voor verward persoon in woning Westhoef

Een persoon met verward gedrag was zondagavond rond 21u00 spullen uit zijn woning aan de Westhoef aan het gooien. Omdat hij een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving was is het arrestatieteam opgeroepen om de man met verward gedrag aan te houden.

Calamiteiten 16 jan. 2024 13:07

Het was weer mis met carillon stadhuis op Goudse Markt

En warempel, het was de afgelopen weken weer mis met het carillon aan de zijkant van het stadhuis op de Markt. Het theaterklokkenspel vertoonde weer de nodige kuren. Wat de afgelopen jaren al veelvuldig is voorgekomen. Het spel was enige weken niet meer te zien en te horen. Inmiddels is het klokkenspel weer 'gereset' en is het spel weer te horen en te zien.

Calamiteiten 10 jan. 2024 13:03

Traumateam ingezet voor incident in cellencomplex Politie Gouda

In het cellencomplex van de Politie Basisteam Gouda aan de Nieuwe Gouwe O.Z. heeft woensdagmiddag om 12u10 een incident plaatsgevonden. Een traumateam dat per helikopter werd ingevlogen is ingezet bij een incident in het cellencomplex van de politie.