Calamiteiten 18 sep. 2023 17:09

Dit is het programma van 112-dag op GOUDasfalt

De gemeente Gouda houdt samen met de hulpdiensten op zaterdag 30 september de eerste Goudse 112-dag.  Tijdens het evenement op GOUDasfalt geven de hulpdiensten demonstraties om te laten zien hoe zij omgaan met noodsituaties.

Calamiteiten 15 aug. 2023 11:48

Politie valt flatwoning binnen na melding vuurwapen (2)

In een woning aan het Gloriantplantsoen zijn maandagavond rond 22u00 twee vrouwen aangehouden. Dat gebeurde, zo bevestigt de politie dinsdag, bij een inval nadat er een melding was binnengekomen over een vuurwapen.

Calamiteiten 9 aug. 2023 13:36

Brand bij verffabriek Moordrecht, veel rook in omgeving

Bij een verffabriek aan de Noordbaan in Moordrecht woedde woensdagmiddag een brand. In de omgeving was veel rook te zien. Het vuur ging gepaard met een explosie. De brandweer was met veel materieel uitgerukt. 

Calamiteiten 9 aug. 2023 11:14

Arrestatieteam haalt verwarde man van dak woning Bockenbergstraat

Het arrestatieteam is dinsdagavond rond 19u00 in actie gekomen vanwege een verward persoon aan de Bockenbergstraat. De man - die met zijn geschreeuw de buurt al langer lastig viel - moest zijn woning verlaten, maar weigerde dat. De verwarde man stond op het dak van de woning en gooide bij aankomst van de politie diverse spullen naar de politiewagens.     

Calamiteiten 8 aug. 2023 18:05

Daders van vernielingen GOUDasfalt melden zich en betalen schade

De daders van de vernielingen op GOUDasfalt hebben zich gemeld. Er volgden stevige en goede gesprekken waarin goed duidelijk is gemaakt hoeveel impact hun vernielingen heeft gehad. De mannen zijn opgelucht dat het bestuur van GOUDasfalt bereid is het deze keer ‘buiten justitie om’ af te handelen.

Calamiteiten 18 jul. 2023 14:03

Vrouw (26) bedreigd met mes in Tristanstraat

Een 26-jarige vrouw uit Gouda is maandagavond 17 juli door een onbekende man met een mes bedreigd in de Tristanstraat. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Calamiteiten 17 jul. 2023 08:44

Spoor van vernielingen op GOUDasfalt

Een groep mannen heeft in de nacht van zaterdag op zondag moedwillig veel schade aangericht op Goudasfalt aan onder meer kunst op de Lange Arm, aan het pontje en bij de scouting. “We hebben jullie goed in beeld. Hou zelf de regie over je toekomst en ga je melden bij de politie”, aldus een woordvoerder van GOUDasfalt.

Calamiteiten 16 jul. 2023 11:06

Gewonde bij steekpartij bij Jumbo aan Sportlaan

Bij een conflict in supermarkt Jumbo aan de Sportlaan is zaterdagmiddag iemand gewond geraakt. Vermoedelijk na een steekpartij met een kapot geslagen flesje. Twee personen, waaronder het slachtoffer, zijn aangehouden. Het politie-onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

Calamiteiten 8 jul. 2023 13:09

Medische noodsituatie in Winkelcentrum Bloemendaal

In winkelcentrum Bloemendaal heeft zaterdagochtend rond 10u30 een medische noodsituatie plaats gevonden. De hulpdiensten waaronder de traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed en onder begeleiding van de MMT-Arts naar het ziekenhuis overgebracht.

Calamiteiten 5 jul. 2023 09:33

Auto in brand op parkeerplaats supermarkt Lidl aan Wachtelstraat

Een personenauto is in de nacht van dinsdag op woensdag in brand gevlogen in de wijk Korte Akkeren. Het voertuig stond op de parkeerplaats van supermarkt Lidl aan de Wachtelstraat. De politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit.

Calamiteiten 1 jul. 2023 09:14

Vrouw aangehouden na ruzie en brand in woning Brandsmastraat

In een woning aan de Brandsmastraat is vrijdagavond rond 19u35 brand ontstaan. De brandweer heeft de woning gecontroleerd maar hoefde geen bluswerk te verrichten. Aan het brandje ging een ruzie vooraf. De vrouw des huizes is door het ambulancepersoneel aangehouden.

Calamiteiten 26 jun. 2023 16:14

Parasol restaurant De Zalm vliegt in brand

Op het terras van restaurant De Zalm op de Markt is maandagmiddag rond 15u00 brand ontstaan. Een kabel van de lampjes vloog in de brand en stak de parasol aan. Door het snelle handelen van de medewerkers van De Zalm is erger voorkomen. De brandweer heeft een nacontrole gedaan.

Calamiteiten 22 jun. 2023 19:03

Gouwenaar steelt sieraden van 94-jarige vrouw in haar slaap

Een 26-jarige man uit Gouda is aangehouden vanwege van een inbraak in Emmeloord. Hij sloop, samen met een andere inbreker, eind mei in het holst van de nacht een huis binnen in het dorp. De 94-jarige bewoonster sliep nog en had niet door dat twee mannen met bivakmutsen binnenkwamen.

Calamiteiten 21 jun. 2023 15:14

Burgemeester sluit bedrijfspand aan James Wattstraat

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft afgelopen maandag 19 een bedrijfspand aan de James Wattstraat voor onbepaalde tijd gesloten. Het pand heeft een bedrijfsbestemming, maar bleek niet volgens de regels van deze bestemming gebruikt te worden.

Calamiteiten 6 jun. 2023 15:44

Bibliotheek Gouda getroffen door ransomware-aanval

Bij de bibliotheek Gouda is sprake van een cyberincident. Er is een professioneel bureau ingeschakeld om te onderzoeken wat er precies gebeurd is en wat de gevolgen zijn. 

Calamiteiten 6 jun. 2023 08:38

Gouwenaar op heterdaad aangehouden bij auto-inbraak

Goed gewerkt vannacht door Politie Basisteam Gouda. Agenten hielden omstreeks 04u45 op de Samuel Munckerstraat in Gouda een 27-jarige Gouwenaar op heterdaad aan voor auto-inbraak. Verdachte overtrad hiermee zijn schorsende voorwaarden en werd ook nog gezocht door de politie Kaag en Braassem.

Calamiteiten 3 jun. 2023 13:22

Derde lekkage dit lopende theaterseizoen bij De Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg heeft zaterdagmorgen te maken gehad met een derde lekkage in dit lopende theaterseizoen. De lekkage in de keuken kwam boven water bij de voorverkoop van kaarten voor het nieuwe theaterseizoen. Die voorverkoop loopt voorspoedig.