Calamiteiten 13 mei 2024 13:48

Goudse bestuurder die met bestelbus toegangshek politiebureau ramde, zit nog vast

De man die donderdagavond 9 mei met een bestelbus meerdere keren tegen het toegangshek van het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde ramde en uiteindelijk het binnenterrein op reed, zit nog altijd vast. De 50-jarige Gouwenaar zit in een cel van hetzelfde politiebureau. Het onderzoek naar het hoe en waarom en de achtergronden van de verwarde man loopt nog, zo heeft een politiewoordvoerder desgevraagd bekend gemaakt.

Calamiteiten 10 mei 2024 08:59

Bestuurder ramt met bestelbus toegangshek politiebureau

Een man heeft donderdagavond rond 21u30 met een bestelbus meerdere keren tegen het toegangshek van het politiebureau aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde geramd. Uiteindelijk begaf het hek het. Aanwezige agenten drukten de noodknop in en arresteerden de man. De man bleek verward te zijn.

Calamiteiten 2 mei 2024 19:40

Bestuurder voertuig laat spoor van verf achter in binnenstad Gouda

Een automobilist van een voertuig heeft indirect op de Raam, de Aaltje Bakstraat, op de Hoge Gouwe en Westhaven een lang en duidelijk spoor van latex verf achtergelaten. De verfbus viel volgens getuigen van zijn voertuig af. De andere weggebruikers reden vervolgens door de verfplas heen en maakten een spoor door de binnenstad. Of de bestuurder er tijdens het rijden iets van gemerkt heeft, is de vraag.

Calamiteiten 30 apr. 2024 10:12

Agent in centrum Gouda mishandeld door 36-jarige man

Een 36-jarige man is zaterdagmiddag aangehouden in de Wilhelminastraat nadat hij een agent in zijn gezicht had geslagen. Agenten spraken de man aan omdat hij overlast veroorzaakte en dronken was. Uit het niets kreeg een agent een klap in zijn gezicht. 

Calamiteiten 24 apr. 2024 19:48

Gaslekkage ontdekt onder water aan Turfmarkt

In het water aan de Turfmarkt is woensdagmiddag rond 17u40 een gaslekkage ontstaan. Nadat passanten bubbels hadden gezien in het water werd de brandweer opgeroepen om onderzoek te verrichten. Door de brandweer zijn meerdere metingen verricht waaruit duidelijk werd dat het om een gaslekkage gaat. Geen gewoon gas, maar moerasgas.

Calamiteiten 19 apr. 2024 09:31

Politie houdt drie verdachten aan na melding bezit vuurwapen

De politie heeft op woensdagavond rond 22u00 drie verdachten opgepakt op de Houtmansgracht. Dit na een melding over het bezit van een vuurwapen. Het gaat om twee Gouwenaars van 18 en 17 jaar oud en een 15-jarige Rotterdammer.

Calamiteiten 10 apr. 2024 19:22

Kind gestoken met mesje in Action Goudkade, minderjarige aangehouden

In een filiaal van winkelketen Action aan de Goudkade is een kind met een bot mesje gestoken door een minderjarige. Daar ging een ruzie aan vooraf, aldus een woordvoerster van de politie. Het slachtoffer raakte lichtgewond en is door ambulancepersoneel onderzocht. Er is een arrestatie verricht.

Calamiteiten 10 apr. 2024 18:40

Aanhouding na melding steekincident in Action Goudkade

Bij de Action aan de Goudkade heeft woensdagmiddag tegen 17u45 een steekincident plaatsgevonden. Meerdere eenheden van de politie werden ingezet na de melding in een filiaal van de Action. Een verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Een slachtoffer is ter plekke behandeld aan zijn/haar verwondingen.

Calamiteiten 4 apr. 2024 11:28

Explosie bij woning Symfonielaan: getuigen gezocht

Bewoners van de Symfonielaan schrokken in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 april op door een explosie bij een woning. Vermoedelijk gaat het om zwaar vuurwerk. Bij de explosie raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Calamiteiten 23 mrt. 2024 16:41

Veel medisch personeel voor noodsituatie in woning verzorgingshuis

Een noodsituatie bij een woning bij een verzorgingshuis aan de Savelberghof leidde zaterdagmiddag omstreeks 16u00 tot de inzet van vele hulpdiensten, waaronder veel medisch personeel. Uiteindelijk is één ambulance met een bewoner met spoed naar het ziekenhuis vertrokken.

Calamiteiten 14 mrt. 2024 10:25

Achtervolging A20 in Rotterdam eindigt in heg bij woning Joubertstraat

Op de A20 in Rotterdam reed een auto in de nacht van zondag op maandag met een snelheid die veel hoger was dan toegestaan. Daarop heeft de politie de achtervolging ingezet. Deze achtervolging eindigde in Gouda. In de heg van een woning op de hoek van de Joubertstraat en Bunchestraat.  

Calamiteiten 13 mrt. 2024 15:40

Schoolgebouw ontruimd wegens vreemde lucht, verward persoon aangehouden

In een schoolgebouw van het Coornhert Gymnasium aan de Ruys de Beerenbroucklaan is woensdagmiddag omstreeks 15u00 een vreemde lucht waargenomen. Bedrijfshulpverleners van de school hebben het pand ontruimd. Volgens de politie is er een persoon met verward gedrag aangehouden die zich in het schoolgebouw bevond.

Calamiteiten 13 mrt. 2024 10:04

Regenboogzebrapad weer bijgeschilderd en bijgekleurd

Het Regenboogzebrapad op de Fluwelensingel is weer bijgeschilderd en bijgekleurd. Dit na de bekladding van een aantal jongeren van het gekleurde zebrapad met zwarte verf, vrijdagavond 23 februari. 

Calamiteiten 3 mrt. 2024 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.

Calamiteiten 25 feb. 2024 18:37

Jongen (17) krijgt bekeuring voor bekladden Regenboogzebrapad

Twee jongens hebben vrijdagavond het Regenboogzebrapad op de Fluwelensingel, nabij de Tiendewegbrug beklad. Een van hen, een 17-jarige jongen uit Den Haag, heeft een bekeuring gekregen voor vandalisme, zegt een woordvoerster van de politie.

Calamiteiten 24 feb. 2024 10:56

Jongeren schilderen Regenboogzebrapad zwart

Jonge vandalen hebben vrijdagavond geprobeerd het Regenboogzebrapad of Diversiteitspad op de Fluwelensingel zwart te schilderen. Zo bevestigt de politie desgevraagd.