Advertorial Culinair 17 mei 2024 12:23

Gouda lanceert nieuw lekkernij: IJsselsteentjes

Gouda, bekend om zijn kaas en stroopwafels, voegt nu een nieuwe culinaire trots toe aan de lijst met smaakvolle hoogstandjes. De sfeervolle IJssellaan in Gouda onthult met trots haar eigen lekkernij - de IJsselsteentjes. Dit verrukkelijke koekje is de nieuwste smaaksensatie die het straatbeeld verrijkt.

Culinair 6 feb. 2024 11:11

Gault&Millau voor drie Goudse restaurants

Maar liefst drie Goudse restaurants zijn dit jaar opgenomen in de Gault&Millau: Restaurant LIZZ*, Restaurant / Wijnbar Unique en restaurant De Kleischuur. De restaurants worden (aan)geprijsd door de tegenhanger van Michelin.

Culinair 28 nov. 2022 14:25

Praten over kookboek en dineren in Van Noord

De bibliotheek Gouda en de Goudse chefkok Jolanda van Dongen van kookatelier Betty Blue verzorgen samen op donderdag 1 december een avond- en buikvullend programma. Jolanda en haar team serveren een 3-gangendiner met bijpassende wijnen. Voor en tussen de gangen door wordt Jolanda geïnterviewd door Erna Staal, directeur van de bibliotheek Gouda.  

Culinair 18 nov. 2022 16:11

Inloopproeverij bij Berg's Bakery en Bunnik's BierBrouwerij

Granen, gist en passie voor hun producten brachten bakker Berg's Bakery en brouwer Bunnik's BierBrouwerij bij elkaar. Samen hebben ze een echt Gouds product gebrouwen, Bunnik’s Bakkerijtje. Een stroopwafel bier met ingrediënten van de bakker in het brouwsel van de brouwer. Dit bier wordt als een Gouda 750 bier op verschillende plekken verkocht. Nu slaan ze de handen weer ineen! Met een inloopproeverij op zaterdag 19 november.

Culinair 14 sep. 2022 13:45

Rudolph van Veen in jury Gouda Cheese Awards 2022

Hij is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, is bekend van tv en heeft zijn eigen bakery: het erejurylid van de Gouda Cheese Awards 2022 is niemand minder dan Rudolph van Veen! Samen met Goudse burgemeester Pieter Verhoeve, die de jury voorzit, én culinair journalist Myra Madeleine keurt hij de zes genomineerde kazen tijdens de spannende finale van de landelijke kaaswedstrijd op donderdag 15 september. De presentatie van het live-event is in handen van Anita Witzier.  

Advertorial Culinair 26 aug. 2022 12:49

Nederlands Kampioen Cheeseburger bakken is weer bij Ad Astra

Gouwenaar Jürgen Palsgraaf werd oktober 2016 Nederlands Kampioen Cheeseburgerbakken. De ludieke competitie was uitgeschreven door SensationKaas, de organisatie die twee dagen lang de Markt in Gouda belegde met haar jaarlijkse kaasfeest. Nog voor de uitslag bekend werd gemaakt, liet Jürgen weten dat als hij Nederlands kampioen zou worden, dat hij dat dan Cheeseburgers zou gaan bakken tijdens het Open Kaasstad Tennistoernooi van tennisvereniging Ad Astra. En ja hoor: Jürgen (toevallig ook lid van Ad Astra) hield zich aan zijn woord. Zijn komst en die van zijn vele honderden heerlijke burgers bleek een doorgebakken en doorslaand succes. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank. Niet verwonderlijk dat hij dit jaar op herhaling gaat.

Culinair 15 aug. 2022 17:00

Jolande Vos genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar 2022

Stichting Wijnvrouw van het Jaar heeft de Goudse Jolande Vos aangekondigd als genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2022. Dit werd bekend gemaakt tijdens de 20ste editie van Wijnbeurs Wine Professional in Sofitel Legend The Grand Amsterdam door Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland, initiatiefnemers van de stichting.  

Culinair 11 apr. 2022 16:50

Heerlijk, het is vandaag Kaasfonduedag...

Het is vandaag kaasfonduedag. Een kaasfondue die je natuurlijk helemaal zelf kunt bereiden of kant en klaar kunt kopen. Jumbo Hagendoorn in Winkelcentrum Bloemendaal geeft tips om de fondue extra lekker te maken!

Culinair 27 mrt. 2022 11:21

Gouda Cheese & Beer Experience wordt een traditie

Gouda Cheese Experience & De Nieuwe Brouwerij Gouda hielden op zaterdag 26 maart de eerste editie van de Gouda Cheese & Beer Experience. Een open evenement bij Gouda Cheese Experience waar je kaas, bier en siroopwafels kon proeven en genieten van muziek en andere activiteiten. Het was een succes met veel aanloop. En daarmee voor herhaling vatbaar.

Culinair 13 mrt. 2022 09:18

Goudse Siham al na eerste ronde en uitzending Heel Holland Bakt naar huis

"Ik vond het superleuk om mee te doen. Ik had dit voor geen goud willen missen. En zeer tevreden. Ik zit wel bij de laatste tien van alle kandidaten in de voorronden", zo liet de Goudse Siham Massrour weten, nadat ze net te horen had gekregen dat ze na de eerste ronde van Heel Holland Bakt naar huis moest. "Zo'n hoog niveau als nu, hebben we nooit gehad", zo gaf Janny van der Heijden de kijkers nog mee...