Cultuur 9 mrt. 2023 18:44

C4 zet met zesde Culturele Business Borrel traditie voort

Na twee stille coronajaren en het superfeestelijke Gouda750-jaar was het weer de hoogste tijd om een jonge traditie verder te voeren en voort te zetten. De directeuren van de C4 verwelkomden donderdag mensen uit de culturele sector, het bedrijfleven en de politiek voor de zesde editie van de Culturele Business Borrel, dit keer in de Chocoladefabriek.

Advertorial Cultuur 23 jan. 2023 17:02

Rabobank CultuurAvond in Cultuurhuis Garenspinnerij

Iedere vereniging heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wil je meer leden, vrijwilligers of bezoekers voor jullie optreden werven of juist een sterk sponsorplan maken. Groot of klein, élke ambitie telt. Daarom helpt Rabobank Hollandse IJssel jouw vereniging graag met het realiseren ervan. Door onder meer op dinsdag 24 januari een Rabobank CultuurAvond te houden in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Cultuur 23 jun. 2022 17:30

Gouda onderzoekt cultuurbezoek in de stad

De gemeente Gouda onderzoekt het cultuurbezoek in de stad. Gouda wil daarvoor en daarover jouw mening weten. Denk je anoniem mee? Meer informatie vind je in de Gouda Denkt Mee app en op bit.ly/3QHcsU3. Bezoek je even vaak, minder of vaker theater, concerten, lezingen? Samen maken wij van onze stad weer de bruisende cultuurstad!

Cultuur 14 jun. 2022 18:00

Historische draaiorgel De Lekkerkerker verdwijnt na 75 jaar uit Gouda

Het historische draaiorgel De Lekkerkerker was vandaag voor het laatst te zien in Gouda. Na 75 jaar in Gouda te hebben rondgereden en te hebben gedraaid, is het bijna honderd jaar oude draaiorgel op transport gezet en verhuisd naar Haarlem. Het orgel wordt ondergebracht in het draaiorgelmuseum in Haarlem.

Cultuur 29 mrt. 2022 15:01

Cultuurhuis Garenspinnerij start met een Seniorenkoor

Cultuurhuis Garenspinnerij start vanaf maandag 4 april met een seniorenkoor, onder leiding van Paul-Chris van Strien. Paul-Chris leidt meerdere koren in Gouda, heeft een eigen zangschool en geeft workshops songwriting en koorzang bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Een muzikale professional dus, die zijn kennis en expertise graag deelt.

Cultuur 25 mrt. 2022 09:21

Pakje Kunst in Cultuurhuis Garenspinnerij

Cultuurhuis Garenspinnerij heeft iets unieks in huis: een retro sigarettenautomaat met daarin geen pakjes sigaretten, maar pakjes kunst! Op vrijdag 25 maart wordt het allereerste pakje officieel uit de automaat getrokken door Wethouder Thierry van Vugt.

Cultuur 21 mrt. 2022 19:00

Oekraïense acrobaten Recirquel blijven My Land uitvoeren om over hun thuisland te praten

Recirquel‘s My Land heeft door de oorlog in Oekraïne onverwacht een nieuwe betekenis gekregen. De cirque danse-productie van het hedendaagse circusgezelschap bevat zeven getalenteerde jonge circusartiesten van Oekraïne. My Land is gemaakt op basis van hun persoonlijke verhalen, het vertelt over de liefde van de artiesten voor hun geboortegrond, Oekraïne. Hun roots zijn ook van cruciaal belang in de muziek van de show. Traditionele Tataarse, Moldavische en Oekrainse muziekstukken uit de regio werden gebruikt om de partituur van My Land te creëren. De voorstelling is woensdag 23 maart, vanaf 20u00 te zien in de Grote Zaal van De Goudse Schouwburg.  

Cultuur 21 mrt. 2022 17:00

Workshop tekenen met licht op laatste dag expo Kaarslicht

Op de aller aller allerlaatste dag van de prachtige tentoonstelling Kaarslicht houdt Museum Gouda een bijzondere workshop: tekenen met licht! Dat gebeurt op zondag 27 maart van 13-14u30 in Museum Gouda.

Cultuur 12 mrt. 2022 14:21

Er is een nieuw boek over de geschiedenis van de Sint-Jan

Stichting Goudse Sint-Jan presenteert op zaterdagmiddag 12 maart een nieuw boek over de geschiedenis van de Sint-Jan. Voor het eerst is geprobeerd om een volledig beeld van alle cultuurhistorische en religieuze aspecten te schetsen in hun onderlinge samenhang. Aan de hand van toegankelijke teksten en veel nieuwe illustraties biedt het boek de lezer nieuwe inzichten op 750 jaar geschiedenis. "Dit is hét boek om meer te weten te komen over de Sint-Janskerk in Gouda", aldus Jaap van Rijn, voorzitter van de Stichting Goudse Sint-Jan.

Cultuur 11 mrt. 2022 19:00

The Best of IDFA 2021 on Tour in het Filmhuis

Te zien in Filmhuis Gouda op zaterdag 12 maart: vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2021 afgelopen november zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Een uniek programma met films die een blik werpen op onbekende werelden.  

Cultuur 7 mrt. 2022 12:27

Eerste werkdag nieuwe directeur Museum Gouda

Femke Haijtema start vandaag als de nieuwe directeur van Museum Gouda. Zij neemt de sleutels van het voormalige Catharina Gasthuis over van Marc de Beyer, sinds 1 januari directeur van het Teylers Museum in Haarlem.  

Cultuur 6 mrt. 2022 12:44

Expositie Painting is Present in ARWE Gallery

Philip Akkerman opent zondagmiddag 6 maart rond 16u00 de expositie Painting is Present in ARWE Gallery met als thema ‘de diversiteit van eigentijdse schilderkunst’. Er is tot en met 10 april werk te zien van jonge getalenteerde schilders, die ieder op eigen wijze het doek benaderen. De een laat poëtische overwegingen het beeld bepalen, de ander benadert het doek door met behulp van compositie, kleur en herkenbare structuren een eigen verhaal te vertellen. In de expositie Painting Present is goed te zien welke thema’s jonge schilders van nu bezighouden en hoe deze nieuwe generatie schilders duidelijk geïnspireerd is door hun voorgangers.  

Cultuur 1 mrt. 2022 12:00

Filmcollege Kaarslicht in Filmhuis Gouda

Aansluitend op de mooie tentoonstelling ‘Kaarslicht’ – nog tot 27 maart te zien in Museum Gouda – verzorgt filmdocent Sara Hoogveld zondagmiddag 20 maart een filmcollege over kaarslicht in negentig jaar filmgeschiedenis.