Cursussen en workshops 9 apr. 2024 18:45

Club Klei verhuist naar Zeugstraat en wordt vier keer zo groot

Club Klei verhuist van de Raam naar de Zeugstraat. Club Klei opent binnenkort aan de Zeugstraat 90 de deuren van een nieuwe vestiging. De winkel, met een totale oppervlakte van circa 539 m², zal de komende maanden verbouwd worden, waarna het een (deel)atelier alsmede verkoop- en productiepunt wordt voor keramische producten en (sier)aardewerk.

Cursussen en workshops 3 apr. 2024 18:45

Club Klei verhuist van Raam naar Zeugstraat

Club Klei verhuist van de Raam naar de Zeugstraat. "Sleutels in de pocket! Komende tijd aan de slag om er een geweldige plek van te maken. Ondertussen draaien we op de Raam gewoon door!", zo laat eigenaar Sebastiaan Lindenhof weten.

Advertorial Cursussen en workshops 23 mrt. 2024 19:05

Volg leuke cursus, workshop of lezing bij Volksuniversiteit Gouda

Wat fijn dat het voorjaar weer onderweg is. Maar nog wat geduld voor het echt mooi weer is. Alle tijd om nog een leuke cursus, workshop of lezing te boeken uit het veelzijdige aanbod van Volksuniversiteit Gouda. Snuffel nog eens rond op de website voor iets dat bij jou past.

Advertorial Cursussen en workshops 11 feb. 2024 13:10

Tijd voor vakantieplannen en taalcursussen

Het is weer tijd om vakantieplannen te maken voor de komende zomer. Het is alweer wat langer licht dus het voorjaar komt dichterbij. Volksuniversiteit Gouda brengt haar taalcursussen voor op reis nog even onder de aandacht. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Advertorial Cursussen en workshops 20 jan. 2024 19:00

Bij Volksuniversiteit Gouda is het nooit saai

Het was Blue Monday afgelopen week, de saaiste dag van het jaar. Bij de Volksuniversiteit Gouda is het echter nooit saai. Er zijn volop leerzame cursussen. Interessante lezingen en leuke workshops. Voor iedereen is er wel wat bij. Kijk voor het aanbod op de website

Advertorial Cursussen en workshops 3 jan. 2024 10:18

Cursussen voor senioren over digitale wereld in Bibliotheek Gouda

De wereld wordt steeds digitaler en steeds meer gebeurt met een computer of smartphone. De bibliotheek Gouda en SeniorWeb helpen senioren om digivaardiger te worden; begin dit jaar zijn er allerlei workshops en cursussen.

Advertorial Cursussen en workshops 23 dec. 2023 12:14

Kijk in kerstvakantie eens naar aanbod Volksuniversiteit Gouda

Het weer is slecht en de feestdagen komen eraan. Wat is er leuker dan in de kerstvakantie te kijken naar een cursus, lezing of workshop die de volksuniversiteit aanbiedt in 2024. Neem een lekkere kop chocolademelk en nestel je in een makkelijke stoel om het aanbod te bekijken. Er zal vast iets voor je bij zijn.

Advertorial Cursussen en workshops 5 nov. 2023 12:20

Weer weercursus bij Weerclub Gouda

Weerclub Gouda houdt weer een weercursus. Wil je meer weten over het weer en het weer beter leren begrijpen? Doe dan mee met deze leerzame weercursus voor jong en oud!

Advertorial Cursussen en workshops 17 okt. 2023 16:19

Cursus smartphone fotografie is nieuw bij Volksuniversiteit Gouda

We zitten in een mooie herfstweek met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Eind deze week slaat het weer echt om en begint de herfst echt zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Cursussen en workshops 5 okt. 2023 13:12

Burgemeester Pieter Verhoeve opent vanavond seizoen Volksuniversiteit Gouda

Dit jaar heeft de Volksuniversiteit Gouda eenmalig een heel bijzondere docent: de burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve. Pieter Verhoeve is historicus en jurist (en oud docent). Hij opent op donderdag 5 oktober het seizoen  2023/2024 bij de Volksuniversiteit Gouda.

Cursussen en workshops 5 sep. 2023 10:15

Het Vijfde Huis laat aanbod zien bij Open Dag

Het Vijfde Huis houdt op zondag 10 september van 10u00 tot 17u00 een gratis Open Huis. Het Vijfde Huis is een  aanbieder van cursussen, workshops en lessen die te maken hebben met persoonlijke groei en ontwikkeling van spiritualiteit. De kernwoorden van Het Vijfde Huis zijn bewustzijn, balans & expressie.

Advertorial Cursussen en workshops 4 sep. 2023 10:56

Kom jij ook naar Open Avond Talen bij Volksuniversiteit Gouda?

De Volksuniversiteit Gouda heeft betaalbare taalcursussen die gegeven worden door professionele docenten. Op een gezellige en vakkundige manier leren zij jou alles over de taal van je keuze. Wil je hier meer over weten? Kom dan naar de open avond op maandag 4 september, van 18u30-20u30 op De Goudse Waarden aan de Kanaalstraat 31.

Advertorial Cursussen en workshops 27 aug. 2023 10:31

Programma(krant) Volksuniversiteit Gouda telt 130 activiteiten

Volksuniversiteit Gouda heeft met gepaste trots haar nieuwe cursuskrant voor het seizoen 2023-2024 gepresenteerd. De opvolger van het vertrouwde VU-cursusboekje telt maar liefst 130 activiteiten.

Advertorial Cursussen en workshops 30 jun. 2023 08:00

Open avond Volksuniversiteit Gouda op maandag 4 september

Heb je belangstelling voor een van 130 cursussen van Volksuniversiteit Gouda, maar wil je eerst meer informatie, dan kun je daarvoor terecht op onze open avond op maandagavond 4 september op De Goudse Waarden aan de Kanaalstraat.

Advertorial Cursussen en workshops 21 mrt. 2023 11:13

Wil jij meer weten van Tuinen in de Oudheid?

Ook in de oudheid was er al veel belangstelling voor tuinen. Wie heeft er niet gehoord van de Hangende Tuinen van Babylon. Ook de Grieken en Romeinen kende prachtig aangelegde tuinen. Voor wie daar meer van wil weten, is er de cursus Tuinen in de Oudheid bij de Volksuniversiteit Gouda.

Advertorial Cursussen en workshops 5 mrt. 2023 08:00

Nieuwe cursussen bij Volksuniversiteit Gouda

De lente komt in zicht, alle aanleiding om er dan op uit te gaan en foto’s te maken. Maar heb jij een fotocamera en heb je het gevoel dat je hier geen optimaal gebruik van maakt, of ben je niet tevreden over de foto's die je  hiermee maakt, dan kan de cursus Fotografie voor beginner bij de Volksuniversiteit Gouda veel verheldering geven.

Cursussen en workshops 27 feb. 2023 13:01

Cultuurhuis zoekt (naakt-) modellen voor tekenen en schilderen

Cultuurhuis Garenspinnerij zoekt (naakt-) modellen voor tekenen en schilderen. Lijkt het jou wat om als model voor een groep kunstenaars te staan, zitten of liggen? Dan is model zitten misschien wel iets voor jou!

Advertorial Cursussen en workshops 13 feb. 2023 09:40

Opfriscursus Verkeersregels bij Volksuniversiteit Gouda

Wist je dat de afgelopen vijftien jaar maar liefst 40 procent van de verkeersregels zijn veranderd? Weet je welke dat zijn? Komt het weleens voor dat je ergens rijdt en bijvoorbeeld denkt: "Wat is hier de maximum snelheid?” of “Wat betekent dat verkeersbord?". En heb je nog meer vragen waar je geen antwoord op weet? Een goede aanleiding voor het volgen van de Opfriscursus Verkeersregels bij Volksuniversiteit Gouda.

Advertorial Cursussen en workshops 31 jan. 2023 08:05

Groeiende belangstelling voor cursussen Volksuniversiteit

Bij de Volksuniversiteit Gouda starten de komende maanden meer dan 40 verschillende cursussen, over de meest uiteenlopende onderwerpen. De belangstelling voor de cursussen van de Volksuniversiteit is weer groot dit jaar, zelfs iets hoger dan voor de Corona periode.  

Cursussen en workshops 15 jan. 2023 10:25

Cursus Goudologie is weer begonnen

"We zijn weer begonnen!", zo laten de medewerk(st)ers van Historisch Platform Gouda weten. Dertig deelnemers startten zaterdag met Goudologie. Dit om over 12 weken Goudoloog te worden.

Cursussen en workshops 22 okt. 2022 11:00

Workshop Flower Power op je mok in Museum Gouda

Zin om lekker creatief bezig te zijn in de herfstvakantie? Geef je dan op voor de workshop Flower Power op je mok, helemaal in de sfeer van de Flower power tentoonstelling in Museum Gouda. Eén zaal in het museum staat vol fantastisch versierd plateel. Wat dat is? Een bijzonder soort aardewerk dat eeuwenlang hier in Gouda is gemaakt en versierd.