Advertorial Cursussen en workshops 21 mrt. 2023 11:13

Wil jij meer weten van Tuinen in de Oudheid?

Ook in de oudheid was er al veel belangstelling voor tuinen. Wie heeft er niet gehoord van de Hangende Tuinen van Babylon. Ook de Grieken en Romeinen kende prachtig aangelegde tuinen. Voor wie daar meer van wil weten, is er de cursus Tuinen in de Oudheid bij de Volksuniversiteit Gouda.

Advertorial Cursussen en workshops 5 mrt. 2023 08:00

Nieuwe cursussen bij Volksuniversiteit Gouda

De lente komt in zicht, alle aanleiding om er dan op uit te gaan en foto’s te maken. Maar heb jij een fotocamera en heb je het gevoel dat je hier geen optimaal gebruik van maakt, of ben je niet tevreden over de foto's die je  hiermee maakt, dan kan de cursus Fotografie voor beginner bij de Volksuniversiteit Gouda veel verheldering geven.

Cursussen en workshops 27 feb. 2023 13:01

Cultuurhuis zoekt (naakt-) modellen voor tekenen en schilderen

Cultuurhuis Garenspinnerij zoekt (naakt-) modellen voor tekenen en schilderen. Lijkt het jou wat om als model voor een groep kunstenaars te staan, zitten of liggen? Dan is model zitten misschien wel iets voor jou!

Advertorial Cursussen en workshops 13 feb. 2023 09:40

Opfriscursus Verkeersregels bij Volksuniversiteit Gouda

Wist je dat de afgelopen vijftien jaar maar liefst 40 procent van de verkeersregels zijn veranderd? Weet je welke dat zijn? Komt het weleens voor dat je ergens rijdt en bijvoorbeeld denkt: "Wat is hier de maximum snelheid?” of “Wat betekent dat verkeersbord?". En heb je nog meer vragen waar je geen antwoord op weet? Een goede aanleiding voor het volgen van de Opfriscursus Verkeersregels bij Volksuniversiteit Gouda.

Advertorial Cursussen en workshops 31 jan. 2023 08:05

Groeiende belangstelling voor cursussen Volksuniversiteit

Bij de Volksuniversiteit Gouda starten de komende maanden meer dan 40 verschillende cursussen, over de meest uiteenlopende onderwerpen. De belangstelling voor de cursussen van de Volksuniversiteit is weer groot dit jaar, zelfs iets hoger dan voor de Corona periode.  

Cursussen en workshops 15 jan. 2023 10:25

Cursus Goudologie is weer begonnen

"We zijn weer begonnen!", zo laten de medewerk(st)ers van Historisch Platform Gouda weten. Dertig deelnemers startten zaterdag met Goudologie. Dit om over 12 weken Goudoloog te worden.

Cursussen en workshops 22 okt. 2022 11:00

Workshop Flower Power op je mok in Museum Gouda

Zin om lekker creatief bezig te zijn in de herfstvakantie? Geef je dan op voor de workshop Flower Power op je mok, helemaal in de sfeer van de Flower power tentoonstelling in Museum Gouda. Eén zaal in het museum staat vol fantastisch versierd plateel. Wat dat is? Een bijzonder soort aardewerk dat eeuwenlang hier in Gouda is gemaakt en versierd.  

Cursussen en workshops 6 okt. 2022 19:00

Volksuniversiteit Gouda is jarig: geen prijsverhoging cursussen

De Volksuniversiteit Gouda is dit jaar jarig: het Goudse onderwijsinstituut bestaat nu (weer) 10 jaar. De onderwijsinstelling wil graag iedereen hiervan mee laten profiteren. "Hoe kan dat beter dan door onze cursusprijzen dit jubileumjaar niet te verhogen", aldus de organisatie.

Cursussen en workshops 23 jun. 2022 09:43

Wijnand Scholtens nieuwe voorzitter Volksuniversiteit Gouda

Wijnand Scholtens is de nieuwe voorzitter van Volksuniversiteit Gouda. Scholtens volgt André Gillieron die sinds 2013 aan de Volksuniversiteit verbonden was. Eerst als docent en als bestuurslid. Sinds januari 2016 als voorzitter.

Cursussen en workshops 5 apr. 2022 09:58

Wil jij je 'groene vingers' verder ontwikkelen?

Onder leiding van deskundige docenten kun je bij de Volksuniversiteit Gouda je ´groene vingers´ verder ontwikkelen. Dat kan in de vorm van het maken van allerlei groendecoraties, maar ook op het gebied van het ontwerpen, beplanten of onderhouden van uw tuin.