Advertorial Economie 28 feb. 2024 19:00

Schrikkeldag is goed voor de economie

Vandaag is het 29 februari, de datum die iedere vier jaar aan onze kalender wordt toegevoegd. Een schrikkeldag levert de Nederlandse economie dit jaar 2 à 3 miljard euro extra op, doordat we een dag extra werken en geld uitgeven. Zo stelt Igor Džambo, sector-econoom in het Economic Scenarios & Projections team van RaboResearch.  

Economie 18 okt. 2022 17:44

Netwerkbijeenkomst 'Voor hetzelfde geld' in Van Noord

IN Gouda houdt op donderdag 20 oktober de netwerkbijeenkomst 'Voor hetzelfde geld' in ontmoetingscentrum Van Noord bij Winkelcentrum Bloemendaal. De bijeenkomst op donderdagmiddag van 15 tot 17u00 gaat over armoede in Gouda. 

Economie 17 okt. 2022 11:41

FIOD en OM doen inval bij Gouds bouwbedrijf BAM

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie (OM) hebben vrijdag een inval gedaan bij het kantoor van het Goudse bouwbedrijf BAM. Er wordt gekeken naar "mogelijke onregelmatigheden bij een aantal projecten", maakt BAM maandag bekend.

Economie 28 sep. 2022 14:38

Steunpakket voor Gouwenaars en maatschappelijke organisaties en instellingen

Steeds meer kwetsbare Gouwenaars en maatschappelijke organisaties dreigen in financiële problemen te komen door de hogere energierekening en de inflatie. Daarom trekt de gemeente nog dit najaar 2 miljoen euro extra uit voor ondersteuning van inwoners en maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen, buurthuizen en culturele instellingen.

Economie 23 mei 2022 10:37

Nico Voogt stopt als voorzitter van Gouda Onderneemt!

Ondernemersplatform Gouda Onderneemt! zoekt een nieuwe voorzitter die de rol van Nico Voogt kan overnemen. Na drie termijnen van drie jaar voorzitter te zijn geweest vindt Voogt het tijd voor een opvolger. Voogt neemt dinsdag 24 mei in De Goudse Schouwburg afscheid tijdens een XL bijeenkomst van Gouda Onderneemt!

Economie 3 mrt. 2022 06:00

Webinar Waterstof en mobiliteit in de grond-, weg- en waterbouwsector

Save the date: op donderdag 31 maart, van 15u00 tot 16u30 staat het webinar waterstof en mobiliteit in de grond-, weg- en waterbouwsector op het programma. In deze tweede editie van een reeks webinars over waterstof en mobiliteit ligt de nadruk op het gebruik van werktuigen op waterstof in de grond-, weg- en waterbouwsector in Nederland.