Ere wie ere toekomt 2 jun. 2024 11:10

Vrijwilligerspenning voor Jan Douma

Jan Douma heeft zaterdag de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michiel Bunnik. De erepenning is uitgereikt tijdens het zomerfeest met toernooi bij Sportvereniging Gouda. Hij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij de Sportvereniging Gouda.

Ere wie ere toekomt 23 mei 2024 17:13

Wie verdient er een lintje?

Co van der Horst is afgelopen Lintjesregen verrast met een koninklijke onderscheiding. Hij kreeg het lintje voor het vele vrijwilligerswerk. Ken jij een Gouwenaar die ook een lintje verdient? Meld die persoon voor 1 juli aan obi41.nl/2p83k32k

Ere wie ere toekomt 26 apr. 2024 17:39

Lintjesregen in Gouda: twaalf Gouwenaars krijgen Koninklijke onderscheiding

Twaalf Gouwenaars kregen vrijdag in de Sint Janskerk een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Tien inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één Gouwenaar tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en een andere inwoner tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ze kregen de onderscheiding vanwege hun grote inzet in de maatschappij.

Ere wie ere toekomt 26 apr. 2024 11:30

Twaalf Gouwenaars ontvangen Koninklijke onderscheiding

Het is op vrijdag 26 april ook Lintjesregen in Gouda. Twaalf Gouwenaars ontvangen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Rond 13u00 zie je op www.ZoGouds.nl welke Gouwenaars een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Ze ontvangen een onderscheiding voor hun geweldige en grote inzet als vrijwilliger voor de samenleving.

Ere wie ere toekomt 24 apr. 2024 12:48

Orgelbouwer Adrie Vergeer ontvangt Romke de Waardpenning

Adrie Vergeer, de bekende orgelbouwer én Gouds Ereburger, ontving onlangs de prestigieuze Romke de Waardpenning. Dit gebeurde tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering van de Kring van Draaiorgelvrienden in de prachtige orgelzaal van Hans Bekkers in Deurne.

Ere wie ere toekomt 24 apr. 2024 08:58

Vrijwilligerspenning Gouda voor Leen Ouweneel

Leen Ouweneel heeft dinsdag uit handen van wethouder Thierry van Vugt de vrijwilligerspenning van Gouda gekregen. Ouweneel is als sinds 1982 actief bij Stichting Vrienden van Archief en Librije. Onder andere als penningmeester.

Ere wie ere toekomt 18 apr. 2024 08:46

Gerard van Nieuwpoort ereburger van Gouda

Gerard van Nieuwpoort is ereburger van Gouda. Tijdens de netwerkbijeenkomst van Gouda Onderneemt in de Gouwekerk werd hij door burgemeester Pieter Verhoeve verrast met de zilveren erepenning van de stad Gouda als blijk van grote waardering voor zijn bijzondere inzet voor Gouda. Onder meer door en voor zijn grote rol rond en bij Gouda750 en zijn verdiensten voor het Ondernemers Fonds Gouda en voor Gouda Onderneemt. Van Nieuwpoort werd eind vorig jaar al tot Icoon van Gouda benoemd.

Advertorial Ere wie ere toekomt 4 apr. 2024 18:09

We hebben er drie nieuwe Ere Waegemeesters bij

Ton Vergeer, Rado Paulis en Rik Dijkgraaf (vlnr op de frontfoto) zijn donderdagmiddag toegetreden tot de Gilde van Ere Waegemeesters. Dit na proeve(n) van bekwaamheid en na Intronisatie door burgemeester Pieter Verhoeve. Zoals gebruikelijk waren bij de intronisatie en feestelijke opening van de Kaasmarkt eregasten aanwezig, waaronder vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigd in het Genootschap Graaf Floris de Vijfde. 

Ere wie ere toekomt 1 apr. 2024 10:30

Irene Klein Haneveld ereburger van Gouda

Een van de vele verrassingen tijdens PaasOntbijt Gouda 2024: Irene Klein Haneveld is op maandag 1 april benoemd tot ereburger van Gouda. Tijdens het grote paasontbijt op de Markt werd zij door burgemeester Pieter Verhoeve verrast met de zilveren erepenning van de stad Gouda uit als blijk van grote waardering voor haar jarenlange inzet voor Gouda.

Ere wie ere toekomt 8 mrt. 2024 18:58

Koninklijke onderscheiding voor Yvonne Kamperman

Yvonne Kamperman – van de Ruit ontving vrijdag 8 maart, bij haar afscheid als vrijwilliger van de Stichting Downsyndroom, een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Kamperman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar langdurige inzet op het gebied van gehandicaptenwelzijn.

Ere wie ere toekomt 20 feb. 2024 10:50

Energie Coöperatie Kort Haarlem wint Wim van Beekprijs

Uit alle toegekende aanvragen van GoudApot in 2023 is de Energie Coöperatie Kort Haarlem als winnaar uit de bus gekomen. De jury van de Wim van Beekprijs, bestaande uit Wim van Beek, Robert Kreder en Bram Talman, feliciteert de winnaar van de Wim van Beekprijs.

Ere wie ere toekomt 3 feb. 2024 11:34

Koninklijke onderscheiding voormalig Segment directeur Arian Koops

Arian Koops nam eind vorig jaar afscheid als directeur van GSG Het Segment Gouda. Maar met een smoes kregen ze Koops toch nog een keer naar de school, voor een eervolle verrassing. In een zeer liefdevolle omgeving, omringd door familie, vrienden en collega’s ontving Oudewaternaar Koops uit handen van burgemeester Danny de Vries een Koninklijke Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ere wie ere toekomt 1 feb. 2024 09:39

Mohamed Laroussi Tahiri benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Mohamed Laroussi Tahiri heeft op woensdagavond 31 januari tijdens het jaarlijkse MENA trade-diner in Den Haag, een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Laroussi is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn buitengewone inzet voor het bevorderen van handelsbetrekkingen met Marokko en andere landen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.  

Ere wie ere toekomt 26 jan. 2024 19:16

Wim van Beek-prijs voor Energiecoöperatie Kort Haarlem

Energiecoöperatie Kort Haarlem is winnaar geworden van de Wim van Beek prijs 2023. Dat maakte de jury, bestaande uit Bram Talman, Robert Kreder en Wim van Beek, donderdagavond bekend in Café Central.

Ere wie ere toekomt 19 jan. 2024 11:51

Zilveren sportpenning voor Goudse waterpolosters

Op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gouda bij de 100-jarige De Goudse Verzekeringen werden de Goudse waterpolosters Sabrina van der Sloot, Marit van der Weijden, Maartje Keuning en Brigitte Sleeking in het zonnetje en in de bloemen gezet. Zij kregen de zilveren Goudse sportpenning - de hoogste sportonderscheiding - voor hun gouden prestaties met Oranje op het EK- en WK.

Ere wie ere toekomt 16 jan. 2024 14:41

Gouda huldigt Oranje-waterpolodames op Nieuwjaarsreceptie

De gemeente Gouda en De Goudse nodigen je uit om met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Op donderdag 18 januari is er voor alle Gouwenaars een nieuwjaarsbijeenkomst bij De Goudse aan het Bouwmeesterplein 1. Tijdens de bijeenkomst worden de Goudse waterpolosters Sabrina van de Sloot, Marit van der Weijden, Maartje Keuning en Brigitte Sleeking gehuldigd voor het binnenhalen van het WK- en EK-goud met Oranje. 

Ere wie ere toekomt 12 jan. 2024 17:35

Vrijwilligerspenning voor Han Geurts

Han Geurts heeft vrijdag de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michel Klijmij-van der Laan. De erepenning is uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van wijkteam Nieuwe Park.  Geurts heeft de erepenning ontvangen als waardering voor zijn jarenlange inzet bij het wijkteam.

Advertorial Ere wie ere toekomt 12 dec. 2023 17:30

Gerard van Nieuwpoort nu zelf Icoon van Gouda

Gerard van Nieuwpoort is dinsdagmiddag benoemd tot Icoon van Gouda. Dat gebeurde bij de presentatie van de wintereditie van INTO Business Gouda bij de jarige gastheer Complex E-techniek in Waddinxveen. Van Nieuwpoort is hiermee de opvolger van burgemeester Pieter Verhoeve die deze titel als eerste mocht dragen. De titel Icoon van Gouda verving vorig jaar de titel Machtigste van Gouda waarvan het businessmagazine ieder jaar de lijst van opmaakt en publiceert. 

Ere wie ere toekomt 6 dec. 2023 17:54

Bloemen voor drijvende krachten buurthuis Het Vogelnest

De zussen Marja en Jeannet zijn de drijvende krachten van buurthuis Het Vogelnest in Korte Akkeren. Burgemeester Pieter Verhoeve bracht ze woensdagmiddag als dank een bezoek en twee bossen bloemen.

Advertorial Ere wie ere toekomt 29 nov. 2023 15:35

Andries Joling winnaar Coöperatieve Award Rabobank Hollandse IJssel

Rabobank organiseert dit jaar voor de tweede keer de Coöperatieve Awards in de regio Zuid-Holland. Alle Rabobank leden hebben allemaal hun stem uit kunnen brengen op de genomineerden. Op dinsdagavond 28 november werd Andries Joling uit Gouda tijdens het ledendiner in De Goudse Schouwburg verkozen tot winnaar van de regio.

Ere wie ere toekomt 12 okt. 2023 19:02

Regionale opsteker Jillis Bruggeman Penning voor Mart van de Kamp

De Gouwenaar Mart van de Kamp heeft op 11 oktober (coming-out dag) in Schiedam de regionale opsteker van de Jillis Bruggeman Penning ontvangen. De regionale opsteker van de Jillis Bruggeman Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich inzetten voor de acceptatie van vormen van genderidentiteit.

Advertorial Ere wie ere toekomt 5 okt. 2023 19:52

Vrijwilligerspenning voor Liesbeth en Henk Groen

Echtpaar Henk Groen en Liesbeth Groen-Bulens hebben op 5 oktober de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. De erepenningen zijn uitgereikt tijdens de start van het seizoen van de Volksuniversiteit Gouda. Zij ontvangen de erepenning als waardering voor hun jarenlange inzet en inspanning voor het behoud van de Volksuniversiteit Gouda.

Ere wie ere toekomt 3 jul. 2023 13:36

Vrijwilligerspenningen voor Loes Ostendorf en Petra Otten

Loes Ostendorf en Petra Otten hebben afgelopen weekeinde de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Michiel Bunnik. De erepenningen zijn uitgereikt tijdens het vijfjarig bestaan van Natuurspeeltuin Het Eiland in Gouda Oost. Zij hebben de erepenning ontvangen als waardering voor hun jarenlange inzet bij de Natuurspeeltuin en overige vrijwilligerswerkzaamheden.