Advertorial Exposities 13 apr. 2024 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.

Exposities 9 apr. 2024 14:28

Maurits Tompot schildert en exposeert voor The Jaffa Benefit Project

Maurits Tompot exposeert op zaterdag 13 en zondag 14 april zijn werken in de Joostkapel aan de Lage Gouwe 137 in Gouda. De opbrengst van de expositie is ten bate van het Jaffa Project, waardoor kansloze Arabische en Joodse kinderen in Tel Aviv onderdak, voedsel en onderwijs kunnen krijgen. De expositie is in het kader van de Open Atelier dagen.   

Exposities 28 mrt. 2024 07:00

Kruiswegstaties alleen deze week nog te zien in Sint Janskerk

De kruiswegstaties van kunstenaar Willem Hesseling zijn tot eind maart te zien in de Sint-Jan. Daarna zal er geen expositie terugkeren. Hiermee komt de nadruk nog meer te liggen op de belangrijkste kunstschatten van de Sint-Janskerk: de 72 gebrandschilderde Goudse Glazen.

Advertorial Exposities 23 mrt. 2024 10:58

Grand Opening 2.0 Kunstroute 3 in Unit 4 Art

Gouda is een nieuwe galerie rijker: UNIT 4 ART van Nicole Jansen uit Gouda! In het grote, 2000 m2 tellende pand van voorheen de jeugdbescherming en reclassering bekijk en koop je nu uiteenlopende kunst van zeker 30 getalenteerde kunstenaars uit heel Nederland.  

Advertorial Exposities 22 mrt. 2024 20:00

Expo Blootgewoon? Blootnodig! op vier locaties

Dertien vrouwelijke kunstenaars tonen hun werk in de expositie 'Blootgewoon? Blootnodig!', te zien van 6 t/m 31 maart bij De Firma | kunstcentrum Gouda en nog drie andere locaties in de stad. De opening van de tentoonstelling was heel toepasselijk op vrijdag 8 maart tijdens internationale vrouwendag.

Exposities 16 mrt. 2024 11:00

Bijzondere expositie over depressiviteit nog tot zondag te zien op plein Achter de Waag

Met 30 indringende portretten van jonge volwassenen maakt Gouda depressiviteit zichtbaar en bespreekbaar. Dat gebeurt tijdens een bijzondere buitententoonstelling van 26 februari tot 18 maart. Die is voor iedereen gratis toegankelijk en te zien Achter de Waag in hartje binnenstad. Bij deze tentoonstelling gaat het om een samenwerking tussen de stichting Open Mind en de gemeente Gouda.

Exposities 5 mrt. 2024 07:41

Buitententoonstelling maakt depressiviteit zichtbaar en bespreekbaar

De bijzondere buitententoonstelling 'OPEN over depressiviteit' Achter de Waag is geopend en te zien. Met 30 portretten van jong volwassenen maakt de expositie depressiviteit zichtbaar en bespreekbaar. De tentoonstelling is te zien tot 18 maart.

Advertorial Exposities 2 mrt. 2024 10:00

Wij hadden vleugels van Kunstenaarscollectief X3: nog t/m 3 maart te zien

In de multimedia tentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ toont Kunstenaarscollectief X3 een verhaal van vergankelijkheid. Leven met de dood in verschillende realiteiten inspireerde de drie kunstenaars van het Goudse collectief tot het maken van deze bijzondere tentoonstelling. Te zien in De Firma, kunstcentrum Gouda. Tot en met 3 maart.

Advertorial Exposities 22 feb. 2024 15:35

Expositie Klik!: foto’s uit collectie Kunstuitleen Gouda

Na eerder stil te hebben gestaan bij de grafische technieken in haar collectie, schenkt Kunstuitleen Gouda deze keer en deze maand aandacht aan de fotografie! De fotoexpositie is tot en met 24 februari in Kunstuitleen Gouda te zien.

Advertorial Exposities 26 dec. 2023 11:17

Bijzondere cadeau-expositie bij Kunstuitleen Gouda

Bij Kunstuitleen Gouda is er tot en met 6 januari 2024 weer een Cadeau-expositie. Er zijn weer uiteenlopende kunstwerken en designspullen bij elkaar gebracht om de feestmaand december extra glans te geven. Dit is kortom hét moment om een bijzonder kunstwerk te geven of te ontvangen!

Advertorial Exposities 24 dec. 2023 14:39

LichtKunstGouda met thema Verlicht nog tot Kerstavond te zien

LichtKunstGouda van De Firma | kunstcentrum Gouda is na vier jaar afwezigheid weer terug en hoe! De negende editie is te zien van 14 tot en met 24 december met lichtkunstwerken op 8 locaties. Het thema is dit jaar Verlicht!

Advertorial Exposities 15 dec. 2023 09:30

Herenstraat centraal bij expositie Goudse straatfotografie in Museum Gouda

Museum Gouda geeft vanaf 15 december in de tentoonstelling Herenstraat het podium aan de wijk Korte Akkeren. De Goudse fotograaf Mariëtte Lock leerde de buurt de afgelopen jaren van dichtbij kennen en neemt bezoekers mee in het dagelijks leven van de Herenstraat. De veertien foto’s in Museum Gouda vormen een treffend beeldverslag van dit leven, waarin de stoep het verlengde is van de huiskamer.

Advertorial Exposities 30 nov. 2023 10:12

World Press Photo Exhibition overtreft alle verwachtingen

Enkele duizenden mensen hebben inmiddels World Press Photo Exhibition 2023 in de Chocoladefabriek in Gouda bezocht. “De bezoekersaantallen overtreffen onze stoutste verwachtingen. Het openingsweekend was het enorm druk, net niet té druk, en ook op doordeweekse dagen blijft het een komen en gaan van mensen. Kortom, het loopt echt geweldig”, zegt initiatiefnemer Marien Brand enthousiast.

Exposities 25 nov. 2023 11:00

Feestelijke opening Pop-up galerie Unit4Art aan Crabethpark

Toe aan iets nieuws, op jacht naar inspiratie of wil je je laten verrassen? Kom dan op zondag 26 november naar Unit4art, een nieuwe Goudse pop-up galerie. Je komt binnen met een glimlach en je vertrekt met een big smile. 

Exposities 22 nov. 2023 09:56

Gouda dit najaar hoofdstad van nationale en internationale fotografie

Met meerdere foto-exposities, waaronder het prestigieuze World Press Photo, is Gouda dit najaar de hoofdstad van de nationale en internationale fotografie. “Gouda is veel meer dan de stad van kaas en stroopwafels. Gouda is de stad waar de wereld thuis is”, zegt Thierry van Vugt.

Exposities 16 nov. 2023 11:28

Fototentoonstelling In Twee Werelden vanaf 22 november op GOUDasfalt

Op maandagavond 20 november opent wethouder Thierry van Vugt de fototentoonstelling ‘In Twee Werelden’ op GOUDasfalt. Deze reizende tentoonstelling vertelt de verhalen over 70 jaar Molukkers in Nederland aan de hand van thema’s als strijd, verwarring, afzondering, acties, verandering en identiteit. 

Advertorial Exposities 6 nov. 2023 09:52

Expositie Transition bij De Firma

'Transition' is een gezamenlijke tentoonstelling van Goudse kunstenaars Anita Gaasbeek, Astrid den Haan, Marin de Jong, Nicolas Manenti en Saskia Vergunst. Te zien van 8 november tot en met 3 december bij De Firma.

Advertorial Exposities 3 nov. 2023 18:45

Goudse cartoonist Jan Zandstra exposeert in Kunstuitleen Gouda

In het najaar toont Kunstuitleen Gouda een groot aantal cartoons van de bekende Goudse kunstenaar Jan Zandstra. Speciaal voor de expositie maakte Zandstra een reeks tekeningen waarbij een foto of afbeelding uitgangspunt was. Te zien tot en met 18 november.