Advertorial Festival 26 feb. 2024 11:50

Nieuwe editie pop-up festival Gouda Leeft verplaatst van lente naar zomer

Dit jaar niet in april, maar op zaterdag 6 juli komt Gouda tot leven met een nieuwe editie van het pop-up festival Gouda Leeft. Dit jaar is de festivalkalender aangepast om samen te vallen met de Goudse Popweek, georganiseerd door Stichting Culturele Verrassingen. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat Gouda Leeft wordt  gehouden, vol met live-optredens verspreid door de stad.

Advertorial Festival 5 feb. 2024 10:22

80 gastvrije buurtbewoners openen voordeur voor 255 optredens Gluren bij de Buren

80 gastvrije buurtbewoners openden de voordeur voor 255 optredens: Gluren bij de Buren Gouda 2024 is een groot applaus waard! Zondag 4 februari was Gluren bij de Buren Gouda, dat plaatsvond in 80 huiskamers verspreid over alle wijken. Bezoekers konden over de drempel bij de buren voor een optreden van lokale podiumkunstenaars. Dit zorgde voor nieuwe ontmoetingen en verbazingwekkende optredens.

Advertorial Festival 7 dec. 2023 21:00

Meld je aan als act of host voor Gluren bij de Buren

Nog een paar dagen, tot 10 december, hebben lokale acts en gastvrije bewoners nog de kans om zich aan te melden voor het Goudse huiskamerfestival Gluren bij de Buren. Podiumkunstenaars van alle disciplines en bewoners met knusse of kolossale huizen, en alles daartussenin, kunnen zich inschrijven via www.glurenbijdeburen.nl  

Festival 29 okt. 2023 11:46

Wellicht komt Randstad Jazzfestival terug in Goudse binnenstad

Wellicht komt Randstad Jazzfestival terug in de Goudse binnenstad. Daar wordt weer over gesproken. In De Goudse wandelgangen. En op (het hoogste) niveau. Zaterdagavond was het jazzfesitval onderwerp van gesprek in de skybox van Sparta Rotterdam. Daar waren wethouder Thierry van Vugt, ereburgers Marien Brand en Ronald van Rossum op uitnodiging van Geert Bouwmeester (directeur De Goudse Verzekeringen) bij de wedstrijd. "We hebben van gedachten gewisseld over een hernieuwd Gouds / Groene Hart / Randstad Jazz Festival".

Advertorial Festival 14 okt. 2023 18:45

Urban Week Express Yourself in schouwburg met lessen en workshops

De Goudse Schouwburg opent van maandag 16 tot en met donderdag 19 oktober de deuren voor masterclasses en workshops speciaal voor jongeren. Tijdens de Urban Week van Express Yourself laten jongeren zich inspireren op het gebied van zang, dj'en, dans, rap, graffiti en meer.

Advertorial Festival 29 sep. 2023 18:29

SensationKaas draait om kaas, kaas en nog eens kaas

Kaas, kaas en nog eens kaas. Daar draait het om tijdens de negende editie van SensationKaas; het kaasfestival ter ere van de Goudse kaas. Na de coronajaren keert het festival op 6 en 7 oktober terug.

Advertorial Festival 19 sep. 2023 10:29

Mirakel in Gouda

Gouda is een nieuw festival rijker. In het weekend van 14 t/m 16 september barstte in de hele binnenstad van Gouda “De Verwondering” los. Een groots festival vol muziek, beeldende kunst, dans, (straat)theater en spektakel in het hart van de prachtige stad Gouda. De Verwondering is een direct vervolg op de succesvolle Gouda750 Finale in 2022.

Advertorial Festival 15 sep. 2023 15:09

Festival De Verwondering ook boeiend voor jonge festivalgangers

Festival de Verwondering belooft op de derde festivaldag, zaterdag 16 september, een onvergetelijke ervaring te worden voor jonge festivalgangers, met heel veel boeiende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Van gratis proeflessen bij het JeugdTheaterHuis tot kindervoorstellingen bij Cultuurhuis Garenspinnerij, Stadhuis en de Chocoladefabriek. Neem een kijkje op www.verwondering-gouda.nl

Festival 12 sep. 2023 18:44

Festivalweekend De Verwondering start bruisend najaar in Gouda

Dit najaar krijg je de festivalsmaak te pakken in Gouda! Met De Verwondering, een nieuw 3-daags festival voor een wervelende culturele reis langs muziek, beeldende kunst en straattheater. En tijdens Zotte Zaterdag, waar eigentijds theater plaatsmaakt voor middeleeuwse gekte.

Advertorial Festival 1 sep. 2023 11:06

Veel muziek en foodtrucks op Gouds Geluk Festival

Na een drukbezochte FoodFestival-editie in mei, keert Gouds Geluk op 1, 2 en 3 september terug op GOUDasfalt met een culinair muziekfestival. Met artiesten als Handsome Poets, Waterproof Shampoo en Danspaleis van Kooten is het hoofdpodium dit keer extra goed gevuld. Op het strand bij Gouwestrand wordt de grootste Silent Disco van Gouda opgetuigd en verspreid over het terrein kun je bij vijftien foodtrucks overheerlijke gerechten proeven. Bovendien is er op het festival van alles te doen en beleven voor jong en oud.

Advertorial Festival 31 jul. 2023 11:41

Gouds Geluk Festival keert begin september terug

Na een drukbezochte editie in mei keert Gouds Geluk Festival in september dit jaar terug. Op 1, 2 en 3 september vindt het gezellige festival, waar muziek en lekker eten centraal staan, weer plaats op GOUDasfalt. 

Advertorial Festival 28 jul. 2023 15:50

Gouda viert de Zomer bij het IJsselhuis

Na het succes van vorig jaar komt Gouda viert de Zomer terug met nog meer edities in 2023. Verwacht vier middagen met live-muziek en proef de festivalsfeer op het terras van het IJsselhuis. De eerste editie werd gehouden op zondag 11 juni tijdens de Museumhavendagen. De overige edities zijn op zaterdag 29 juli, 26 augustus en 23september.

Advertorial Festival 6 jul. 2023 12:59

Gouda krijgt nieuw festival: De Verwondering

Gouda is een nieuw festival rijker. In het weekend van 14 tot en met 16 september barst in de hele binnenstad De  Verwondering los: een groots festival vol muziek, beeldende kunst, dans, (straat)theater en onverwachts spektakel in het hart van Gouda.

Advertorial Festival 3 jun. 2023 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Advertorial Festival 12 mei 2023 17:49

Gouds Geluk FoodFestival begint, ZoGouds vergeeft 2 vrijkaarten

Het Gouds Geluk FoodFestival brandt vandaag los. Op 12, 13 en 14 mei wordt GOUDasfalt voor de derde keer omgetoverd tot een plek waar lekker eten en muziek op een feestelijke manier samenkomen. ZoGouds mag nog twee vrijkaarten weggeven.

Advertorial Festival 14 apr. 2023 16:22

Gouda Leeft met 30 muziekoptredens op diverse pop-up locaties

Tijdens Gouda Leeft op zaterdag 15 april zijn er muziekoptredens op diverse pop-up locaties! Na de succesvolle debuutedities tijdens Gouda750jaar is er dit jaar één grote editie. Het instore-muziekfestival is van 13u00 tot 22u00 met minimaal 30 optredens en verspreid over heel Gouda.

Festival 14 apr. 2023 12:13

COOL Talent is weer terug, met jubileum-editie

Eindelijk is COOL TALENT weer terug. Op 15 april viert DE talentenshow van Gouda in De Goudse Schouwburg het 10-JARIG JUBILEUM. Een muzikale avond van hoge kwaliteit voor en door middelbare scholieren uit Gouda en omgeving.

Festival 13 apr. 2023 11:47

Dit is de line-up voor Koningsnacht 2023 op Goudse Markt

Bram Krikke, Stefan & Sean, K-liber, Waterproof Shampoo, It All Started in the Nineties, Kinder DJ Blijwin, Papa Lauda en Crowd Control. Dat is de line-up voor Koningsnacht 2023, woensdag 26 april, op de Goudse Markt. Zo heeft het organisatiebureau Mass Events donderdag bekend gemaakt.

Festival 5 apr. 2023 17:07

Woodstock in Concert bij De Theaterbakkerheij Outdoor

De Theaterbakkerheij gaat op vrijdag 26 mei naar buiten! Op het GOUDasfalt-terrein, gelegen achter het theater, zal een eenmalig concert plaatsvinden in samenwerking met Riverdale Festival. Het Goudse dancefestival dat op zaterdag 27 mei plaatsvindt, stelt het festivalterrein beschikbaar voor ‘De Theaterbakkerheij Outdoor: Woodstock in Concert’.

Festival 19 okt. 2022 11:57

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt naar Goudse huiskamers

Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor het eerst naar Gouda. En wel op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije Gouwenaars die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl.