Advertorial Filmhuis Gouda 21 sep. 2023 15:57

Filmhuis start eigen Filmclub(s)

Het Filmhuis start een eigen ‘Filmclub’ – of eigenlijk twee: elke derde vrijdag van de maand, één op de ochtend en één op de middag. Telkens met een nieuwe film, iets lekkers en gezellig napraten in de foyer.

Advertorial Filmhuis Gouda 15 sep. 2023 14:09

Openluchtfilm Casablanca Beats in tuin Museum Gouda

In de Museumtuin van Museum Gouda is vrijdag 15 september, vanaf 20u00, de openluchtvoorstelling met de Marokkaanse muzikale film CASABLANCA BEATS. Die laat zien hoe muziek het leven van jongeren kan veranderen. Hiphop helpt hen zichzelf en hun passies te ontdekken in Casablanca. De entree is gratis. 

Filmhuis Gouda 19 mrt. 2023 13:26

Dit zijn de winnaars van het Gouds Film Festival

Dit zijn de winnaars van het Gouds Film Festival. Beste Filmmaker 2023 en bekroond met de Regisseursstoel is de film Zwarte Piste van Johanneke Dijkstra. Jong Talent van het Gouds Film Festival 2023 is Job Schaaij met zijn film Anunnaki, een film in het genre scifi horror. Rugnummer 10 is winnaar van de prijs Beste Trailer.

Filmhuis Gouda 17 mrt. 2023 20:00

Te zien in Filmhuis Gouda: The Pawnshop, over solidariteit en armoede

Eet in het grootste pandjeshuis van Polen een worstje mee en duik in de wereld van tweedehands broodroosters en DVD-spelers, af en toe onderbroken door intieme momenten van liefde en zorg. Deze film over het vinden van solidariteit in armoede en het geven om mensen wanneer ze dat het hardste nodig hebben, schijnt een prachtig licht in de duisternis. Op donderdag 23 maart is The Pawnshop te zien in Filmhuis Gouda.

Filmhuis Gouda 13 mrt. 2023 17:33

Filmcollege Italiaanse Cinema in Filmhuis Gouda

Filmdocent Jan Salden verzorgt vier inspirerende dinsdagavonden in Filmhuis Gouda met colleges Italiaanse cinema, telkens over een andere stroming of onderwerp. Op dinsdag 14 maart om 19u45 is het tweede college in de reeks ‘de grote drie’ (Fellini, Passolini en Antonioni) met OTTO E MEZZO (8 ½) van Federico Fellini. 

Filmhuis Gouda 28 feb. 2023 17:00

25 filmmakers dingen mee naar awards Gouds Film Festival

Wie gaan dit jaar naar huis met de felbegeerde regisseursstoelen? Zaterdag 18 maart is de uitreiking van de awards tijdens het Gouds Film Festival. Maar liefst 25 filmers dingen mee naar de titel ‘Beste Filmmaker 2023’.

Filmhuis Gouda 22 feb. 2023 09:37

Rauw drama Butterfly Vision over Oekraïense oorlog in Filmhuis Gouda

Hoe kan menselijkheid overleven na de mensonterende gebeurtenissen van de oorlog in Oekraïne? Deze vraag stelt het rauwe, indrukwekkend geacteerde drama Butterfly Vision. Onlangs won de film de Cineuropa Award tijdens het Italiaanse filmfestival in Triëst. Op donderdag 23 februari is de prijswinnende film te zien in Filmhuis Gouda.

Filmhuis Gouda 10 jan. 2023 14:14

Regenboog en WijDeKerk bij docu THE THERAPY in Filmhuis Gouda

Wie queer is moet genezen worden? Ook in Nederland wordt conversietherapie nog steeds aangeboden door religieuze gemeenschappen. De documentaire The Therapy legt de schadelijke praktijken van deze therapie van binnenuit bloot en is op dinsdag 17 januari te zien in Filmhuis Gouda.

Filmhuis Gouda 6 jan. 2023 17:11

13.000 bezoekers Filmhuis Gouda, The Last Bus meest populair

Het zal velen niet ontgaan zijn dat vorig jaar de meeste bezoekers, na de laatste lockdown in januari (weet je het nog?) maar langzaam de weg naar het Filmhuis wisten terug te vinden. Vanaf november kwam de loop er weer in en uiteindelijke bezochten in totaal bijna 13.000 mensen in het jaar 2022 het Filmhuis Gouda. Van de 111 films die het Filmhuis vertoonde, waren deze tien het meest populair.

Filmhuis Gouda 3 jan. 2023 17:20

Oekraïense diaken en filmmaker promoot film bij Filmhuis Gouda

De Oekraïense diaken en filmmaker Alexandr Plyska is op woensdag 4 januari vanaf 20u00 bij Filmhuis Gouda te gast bij en voor de vertoning van zijn film Where are you Adam. Plyska komt voor een inleiding en Q&A achteraf. Where are you, Adam? is een indrukwekkend, bijna meditatief portret van het leven in het eeuwenoude Dochiariou-klooster aan de westelijke oever van Griekse Oros Athos.

Filmhuis Gouda 22 dec. 2022 13:36

Happy Hour na elke voorstelling in Filmhuis Gouda

Het is bijna Kerst en voor de meesten betekent dat vakantie. Voor de kleine bezoekers van Filmhuis Gouda zijn er daarom de komende twee weken (bijna) dagelijks kinderfilms. Alle grote mensen trakteert het 45-jarige Filmhuis vanaf komende vrijdag op een Happy Hour na elke voorstelling.

Filmhuis Gouda 6 okt. 2022 10:20

Filmhuisactie Amnesty Gouda: Lingui, The Sacred Bond

Na enkele jaren afwezigheid door corona is Amnesty Gouda gelukkig weer terug met een filmpresentatie in Filmhuis Gouda. Op donderdagavond 6 oktober (20u00) en vrijdagmiddag 7 oktober (15u00) presenteert Amnesty Gouda de film Lingui, the Sacred Bonds (Tsjaad, 2021).

Filmhuis Gouda 4 okt. 2022 11:15

‘Mn beessie en ik’ op dierendag in Filmhuis Gouda

Filmhuis Gouda komt vandaag, dinsdag 4 oktober, Dierendag, met een passende en toepasselijke documentaire ‘Mn beessie en ik’. De docu ‘Mn beessie en ik’ is een verrassende film over de onafscheidelijke band tussen huisdieren en hun Nederlandse baasjes.

Filmhuis Gouda 23 sep. 2022 09:07

Regisseur Floor van der Meulen in Filmhuis te gast voor fictiedebuut Pink Moon

De jonge regisseur Floor van der Meulen is vrijdagavond 23 september in Filmhuis Gouda te gast voor een Q&A na de vertoning van haar - ook internationaal - lovend ontvangen fictiedebuut PINK MOON. Een bijzondere film waarin mensen verschillend omgaan met een zelfgekozen levenseinde. Is het asociaal om je vader of moeder dat te misgunnen, of is het juist onacceptabel om dat je kinderen aan te doen? Met mooie rollen van Julia Akkermans en Johan Leysen.

Filmhuis Gouda 28 mei 2022 11:00

Filmhuis Gouda geeft in mei filmkaartjes cadeau

Sinds 25 februari gelden er geen vervelende beperkingen meer bij een filmbezoek. Die regeltjes mist Filmhuis Gouda natuurlijk niet, maar wel de gezellige drukte van weleer. Daarom trakteert Filmhuis Gouda de hele maand mei op een gratis filmkaartje bij elk filmbezoek.