Gas Water Licht 25 mei 2024 10:46

Zorgen om drinkwatertekort

De afgelopen jaren komen er steeds meer signalen van dreigend watertekort in Nederland. De gemeente Gouda is een van de aandeelhouders van Oasen N.V.. Het drinkwaterbedrijf waar Gouda van afhankelijk is. Nu blijkt uit het jaarverslag over 2023 dat Oasen zich moet voorbereiden op een stijgende drinkwatervraag de komende 15 jaar.

Gas Water Licht 1 mei 2024 11:00

Krijg jij vandaag geld toe bij stroomverbruik?

Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen vandaag tussen 13u00 en 15u00 voor het eerst dit jaar geld toe als ze stroom verbruiken. Dat komt door het lekkere zomerweer, maar ook door de Dag van de Arbeid.

Gas Water Licht 24 mrt. 2024 10:42

Hoger tarief drinkwater bij Oasen in 2024

De komende jaren blijft Oasen fors investeren in de drinkwatervoorziening voor de toekomst. Deze investeringen zijn noodzakelijk om voldoende betrouwbaar drinkwater te blijven garanderen. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is het drinkwatertarief voor 2024 vastgesteld. Dit jaar kost duizend liter drinkwater 1,56 euro bij Oasen. Het vastrechttarief wordt 91,45 euro per jaar. Dat is meer dan in 2023.

Gas Water Licht 9 mrt. 2024 07:00

Lage waterdruk? Dat kan: Oasen is bezig aan onderhoud leidingnet

Momenteel voert Oasen Drinkwater groot onderhoud uit aan haar leidingnet. Woon je in Gouda, Reeuwijk, Bodegraven, Boskoop, Waddinxveen of Hazerswoude-Dorp? Mogelijk ervaar je dit weekend dan een iets lagere waterdruk dan normaal.

Gas Water Licht 20 feb. 2024 10:02

1664 Gouwenaars zonder stroom

1664 Gouwenaars in het postcodegebied 2806 hebben maandagmorgen een uur zonder stroom gezeten. Stedin kreeg rond 6u10 de eerste melding binnen. Monteurs van Stedin werden op pad gestuurd voor onderzoek en herstel van de stroomvoorziening. 

Gas Water Licht 1 feb. 2024 11:14

Elektriciteitsnet Gouda-Noord bereikt maximale capaciteit voor grootverbruikers

Netbeheerder Stedin heeft donderdag aangekondigd dat het elektriciteitsnetwerk in Gouda-Noord en Reeuwijk de maximale capaciteit bereikt voor grootschalig gebruik van stroom. Dit heet ook wel netcongestie. Dit heeft met name gevolgen voor grote bedrijven die een nieuwe aansluiting willen of hun huidige aansluiting willen uitbreiden in dit gebied.

Gas Water Licht 10 jan. 2024 14:06

PvdA wil weten of pilot met zogenaamde kabelgoot tegels in Gouda mogelijk is

In enkele gemeenten in Nederland zoals bijvoorbeeld Hilversum en Zeist loopt op dit moment een proef met kabelgoottegels in stoepen. Met deze tegels zorg je ervoor dat mensen niet struikelen over laadkabels voor elektrische auto’s waarvan de eigenaar geen mogelijkheid heeft om op eigen grond op te laden. Maar wel graag wil opladen vanuit de eigen woning, zeker als die woning is voorzien van zonnepanelen.

Gas Water Licht 7 dec. 2023 20:00

Waterschapsbelasting in onze regio gaat omhoog

De waterschapsbelasting in onze regio gaat in 2024 omhoog, ook in de gemeente Gouda. Dit blijkt uit de nieuwe tarieven die hoogheemraadschappen bekend hebben gemaakt. 

Gas Water Licht 4 dec. 2023 15:45

Kapotte waterleiding zorgt voor wateroverlast aan Catharina Hoeve

Een kapotte waterleiding zorgde zondag voor veel wateroverlast aan de Catharina Hoeve. Het waterbedrijf Vitens kwam ter plaatse om de zaak op te lossen en het lek te dichten. De straat stond bij het incident blank. De politie en brandweer stonden paraat.