Gemeente 11 apr. 2024 16:53

Project ‘365 dagen kaas’ grijpt naast landelijke binnenstadtitel

Wie is de winnaar van de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject? Op de Dag voor de Binnenstad op donderdag 11 april in Veenendaal werden de winnende ingezonden projecten in de verschillende thema's bekend gemaakt. Het project ‘365 dagen kaas’ van Gouda greep naast de titel in het thema Eigen & Uniek. Die titel ging naar Arnhem.

Gemeente 4 apr. 2024 09:15

Grote verschillen in gemeentelijke lasten: in Gouda het meest kwijt

Onlangs vielen de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen weer op de mat. En dat je in een duurdere woning meer OZB betaalt moge bekend zijn. Maar de kosten voor afval laten ophalen en de wc doorspoelen: die zijn toch overal gelijk? Nou, niets is minder waar. Zo ben je in de gemeente Capelle aan den IJssel 417 euro per jaar kwijt aan gemeentelijke heffingen, terwijl je in Gouda met 929 euro ruimschoots het dubbele betaalt.

Gemeente 2 apr. 2024 11:51

50.000 euro subsidie voor verbetering toegankelijkheid verenigingen

Verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen bij de gemeente Gouda een subsidie aanvragen om de toegankelijkheid van hun verenigingsgebouw te verbeteren. Te denken valt aan een hellingplaat of baan voor rolstoelen, rollators of kinderwagens, belijning voor slechtzienden, of aanpassingen aan het toilet.

Gemeente 30 mrt. 2024 11:06

Er komen nieuwe kikkers aan de Boerensloot

Er heeft zich een kans voorgedaan om de kikkers bij de Boerensloot aan te vullen met kikkers van een alternatief materiaal! Maandag 1 april om 13u00 onthullen wethouders Michel Klijmij-Van der Laan (openbare ruimte) en wethouder Thierry van Vugt de vier nieuwe kikkers.

Gemeente 30 mrt. 2024 09:16

Goudse politiek wil zwemvoorzieningen in kindpakket Rotterdampas

Veel Gouwenaars maken voor de zwemlessen gebruik van de zwemvoorzieningen van omliggende gemeenten, zoals bijvoorbeeld Moordrecht (De Zuidplas), Reeuwijk (Landal), Waddinxveen (De Sniep), Bergambacht (De Hofstee). Gouwenaars die gebruik maken van het kindpakket uit de Rotterdampas hebben niet de mogelijkheid om gebruik te maken van deze zwemvoorzieningen. Een aantal Goudse politieke partijen wil dat veranderen.

Gemeente 27 mrt. 2024 10:51

Volgende week ontvang je ‘Berichten over uw Buurt’ in je inbox

Ben je 25 jaar of ouder en heb je een account in MijnOverheid? Dan krijg je vanaf volgende week e-mails van Overheid.nl met daarin bekendmakingen. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere aankondigingen binnen een afstand van je woning.

Gemeente 25 mrt. 2024 15:43

Drie doden bij brand appartementencomplex zusterstad Solingen

Vreselijk nieuws uit onze zusterstad Solingen. Daar heeft vanochtend een grote brand gewoed in een appartementengebouw. Drie mensen kwamen om het leven, waaronder een kind. Ook raakten er negen mensen gewond en wordt er nog een persoon vermist. "Wij leven mee", zo laat de gemeente Gouda weten.

Gemeente 25 mrt. 2024 14:28

Spel ‘Open kaart voor Gouda’ geeft inzicht in openbare ruimte

De gemeente Gouda heeft het spel ‘Open kaart voor Gouda’ gemaakt. Het spel toont de geschiedenis van de verschillende delen in de binnenstad en de uitdagingen die er liggen in de openbare ruimte. Met het spel wordt duidelijk hoe de gemeente tot de verschillende straatprofielen is gekomen voor de binnenstad. En voor welke uitdagingen we staan met elkaar in Gouda.

Gemeente 13 mrt. 2024 10:12

Victor Molkenboer stopt na 12 jaar als burgemeester van Woerden

Woerden moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Victor Molkenboer stopt in februari volgend jaar als burgemeester. Hij is dan 12 jaar burgemeester van de gemeente Woerden geweest. Molkenboer doet veel zaken met en in het Goudse en komt regelmatig in het Goudse, zoals op de foto bij de viering van Gouda750jaar. 

Gemeente 13 mrt. 2024 09:23

Zakpaal wordt na twee jaar buiten werking weer in werking gesteld

Er wordt deze week in de Wijdstraat gewerkt aan het in werking stellen van de zakpaal. Zakpaal is volgens een ondernemer in de straat al twee jaar buiten werking… Overigens hield/houdt stadstoezicht met een camera in de gaten wie het centrum (on)geoorloofd in en uit ging/gaat.

Gemeente 10 mrt. 2024 11:04

Wees op tijd met aanvragen paspoort of identiteitskaart

Verloopt jouw paspoort of identiteitskaart binnenkort? Maak dan op tijd een afspraak om een nieuwe aan te vragen! Door grote drukte kan het langer duren voor je een paspoort of identiteitskaart kunt aanvragen.

Advertorial Gemeente 1 mrt. 2024 12:58

Aanvragen Tegeltaxi zijn niet goed aangekomen

Heb je voor 26 februari een aanvraag gedaan voor de tegeltaxi? Dan vraagt de gemeente je om de aanvraag opnieuw te doen. Door een foutje in het systeem bij de gemeente zijn de formulieren van voor 26 februari helaas niet goed aangekomen. Je kunt de aanvraag doen via obi41.nl/ynfnwu8b.

Gemeente 28 feb. 2024 13:00

Toeristenbelasting stijgt aanzienlijk in gemeente Gouda

Reizigers die dit jaar een hotelovernachting boeken in Zuid-Holland betalen aanzienlijk hogere toeristenbelastingen, en gemeente Gouda blijft niet achter. "Dit is puur inflatiecorrectie", zo reageert wethouder Thierry van Vugt.

Gemeente 27 feb. 2024 14:53

Over precies vier maanden begint in het Groene Hart⁩ het VNG-congres

Over precies vier maanden begint in het Groene Hart het VNG-congres. De colleges van Alphen, Gouda en Woerden werden dinsdag in het Goudse stadhuis bijgepraat over de organisatie. "Bijzonder om duizenden bestuurders uit het hele land in onze regio te ontvangen", zo laat burgemeester Pieter Verhoeve weten.

Gemeente 14 feb. 2024 14:41

College Gedeputeerde Staten Provincie op visite bij college Gouda

Het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland was woensdag op visite bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda. "Goed om de onderwerpen te bespreken die in Gouda  spelen. Zoals bereikbaarheid, maar ook bodemdaling", aldus bestuurder GS Frederik Zevenbergen.

Gemeente 5 feb. 2024 17:08

Adema neemt resultaten Regio Deal bodemdaling Groene Hart in ontvangst

Michel Klijmij-van der Laan overhandigde maandagmiddag als bestuurlijk trekker de resultaten van de Regio Deal bodemdaling Groene Hart aan demissionair minister Adema van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dit gebeurde tijdens het slotevenement van de Regio Deal, in de vorm van een magazine. Daarin staan de resultaten en handelingsperspectieven beschreven die de 27 Regio Deal-projecten hebben opgeleverd.

Gemeente 31 jan. 2024 09:32

GOUDasfalt teleurgesteld in nieuw bestemmingsplan gemeente

GOUDasfalt biedt onderdak aan innovatieve ambachten, horeca, natuur, recreatie en maatschappelijke initiatieven. Het oude fabrieksterrein is volop in ontwikkeling en voegt waarde toe aan de stad. Formeel heeft het terrein nog steeds een industriële bestemming. Daarom is er een nieuw bestemmingsplan nodig. GOUDasfalt is erg teleurgesteld in het ontwerp-bestemmingsplan dat momenteel ter inzage ligt. Betrokkenen voeren actie voor een beter plan dat GOUDasfalt de kans biedt om zich verder te ontwikkelen.

Gemeente 19 jan. 2024 11:01

Nieuwjaarsspeech burgemeester Verhoeve, met ode aan ondernemers

De gemeente Gouda en De Goudse en veel Gouwenaars proostten donderdagmiddag met elkaar op het nieuwe jaar. Dat gebeurde in het atrium van de 100 jarige De Goudse aan het Bouwmeesterplein 1. Burgemeester Pieter Verhoeve bracht in zijn nieuwjaarsspeech een ode aan onze bruisende stad en de drijvende krachten erachter – de ondernemers. "Een stad zonder ondernemers is immers geen stad. Het zijn de ondernemende mensen en bedrijven die karakter geven aan Gouda, voor werkgelegenheid zorgen en levendigheid in onze straten brengen."

Gemeente 13 jan. 2024 09:00

Drieduizend gemeentebestuurders bezoeken VNG-congres in Greenport Boskoop

De gemeente Gouda houdt in samenwerking met gemeenten Alphen aan den Rijn en Woerden dit jaar op 25 en 26 juni het jaarcongres van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het congres, waar besluiten worden genomen die alle gemeenten aangaan, trekt ruim 3000 gemeentebestuurders uit alle 342 gemeenten van Nederland. Voor de gemeenten en ook voor Greenport Boskoop is het een uitgelezen kans om zichzelf van zijn beste kant te laten zien.

Gemeente 12 jan. 2024 10:48

Krijg korting op huiswerkbegeleiding met Rotterdampas

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen is huiswerkbegeleiding via de Rotterdampas mogelijk. De gemeente heeft de tegoedbonnen hiervoor op de Rotterdampas gezet. Het gaat om inkomens tot 130% van de bijstandsnorm.

Gemeente 9 jan. 2024 10:05

30 kilo Goudse kaas voor nieuwe burgemeester Krimpenerwaard

Hans Beenakker is maandagavond in Lekkerkerk geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Dat gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering. Van de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve en regioburgemeesters Evert Jan Nieuwenhuis (Waddinxveen) en Han Weber (Zuidplas) ontving Beenakker 30 kilo Goudse kaas. Dit in het kader van de regionale samenwerking. 

Gemeente 8 jan. 2024 17:55

Hans Beenakker wordt nieuwe burgemeester gemeente Krimpenerwaard

De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft begin november Hans Beenakker voorgedragen als nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Hij is hiermee opvolger van Pauline Bouvy-Koene, die sinds 25 mei 2022 waarnemend burgemeester van Krimpenerwaard is. Beenakker wordt vanavond, maandag 8 januari, geinstalleerd.