Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de Goudse ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Gemeente 1 dec. 2022 11:04

Gemeente Gouda leert eigen organisatie over ondermijning

Een huis wat in een half jaar tijd drie keer van eigenaar verandert, afgeplakte ramen in een officieel leegstaand bedrijfspand, iemand die een auto ‘ook even cash kan afrekenen’, nepkleding of een kapper waar nooit iemand zit Allemaal zijn het tekenen van ondermijning. Meer van die tekenen en hoe ze te herkennen leerden ambtenaren, burgemeester en wethouders en raadsleden van de gemeente Gouda in de escaperoom die deze week voor het Huis van de Stad stond.

Gemeente 24 nov. 2022 09:40

College Gouda past huur gemeentelijk vastgoed aan

Het college van de gemeente Gouda heeft besloten om de huren voor gemeentelijk vastgoed slechts te verhogen met  5,7% ( kerninflatiecijfer) in plaats van de gebruikelijke inflatie die het Centraal Bureau voor de Statistiek op 14,5% heeft berekend. Normaal zit dit rond de 2%.

Gemeente 24 nov. 2022 09:29

Gouda biedt ondernemers hulp vanwege stijgende kosten

De gemeente Gouda gaat op verschillende gebieden ondernemers hulp bieden in deze tijd met hoge inflatie en energielasten. De gemeente doet extra haar best voor de winter promotiecampagne om inwoners op te roepen hun decemberinkopen lokaal te doen. En toeristische aanbieders krijgen 50% korting op de advertentiekosten in het magazine Welkom in Gouda.

Gemeente 17 nov. 2022 07:00

Gratis webinar ‘Financiële gezondheid’ voor inwoners met middeninkomen

De inflatie en de energiekosten stijgen, het leven wordt steeds duurder. Heb jij een modaal inkomen en wil je meer rust als het gaat over je uitgaven? Of verwacht je financiële problemen en moeite om rond te komen? Volg dan het gratis webinar ‘Financiële gezondheid’ van het Sociaal Team Gouda op maandag 21 november 2022, om 19u00.   

Gemeente 10 nov. 2022 09:08

Gouda wil ambities bestuursakkoord Geef Gouda Door waarmaken

De gemeenteraad van Gouda heeft de meerjarenbegroting 2023-2026 van het college woensdagavond goedgekeurd. Hierin staat wat de gemeente van Gouda de komende jaren voor de stad wil bereiken en hoeveel dit gaat kosten.

Gemeente 6 nov. 2022 12:40

Netwerkbijeenkomst voor Goudse onderzoekers en wetenschappers

Gouda kent een flink aantal wetenschappers, doctores en onderzoekers onder haar inwoners. Om elkaar te inspireren, houdt de gemeente Gouda op 7 november van 16u00 tot 18u00 in het Stadhuis op de Markt een netwerkbijeenkomst voor Goudse onderzoekers en wetenschappers.

Gemeente 2 nov. 2022 15:11

Gouda steunt maatschappelijke organisaties met fors stijgende energielasten

Het college van BenW van Gouda heeft deze week een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld om maatschappelijke organisaties te steunen die te maken hebben met fors stijgende energielasten. De regeling is bedoeld voor organisaties op het gebied van welzijn, cultuur of sport die niet het doel hebben om winst te maken. Organisaties kunnen van 4 november tot en met 27 november hun aanvraag indienen.

Gemeente 21 okt. 2022 10:22

Vrijwilligerspenning voor Claire Lopes-Cardozo-Boissevain

Claire Lopes-Cardozo-Boissevain heeft donderdag de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Thierry van Vugt. De erepenning is uitgereikt ter gelegenheid van het afscheid van Lopes-Cardozo-Boissevain als voorzitter van Stichting Vrienden van de Goudse Hout. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange inzet bij de Goudse Hout.

Gemeente 21 okt. 2022 09:24

Gouda heeft administratie beveiligingscamera's niet op orde

In Gouda hangen op meerdere plekken camera’s. Die helpen het veiligheidsgevoel van een buurt vergroten en bij de handhaving van de openbare orde. Aan het besluit om ergens een camera te hangen, gaat een gedegen afweging vooraf, vaak in overleg met Politie en Openbaar Ministerie. Als het besluit genomen is, wordt dat vastgelegd in een document: het aanwijsbesluit. Nu blijkt dat die documenten voor een aantal gebieden ontbreken. Het gaat daarbij onder meer om de gebieden centrum en stationsgebied, Gouda Oost, winkelcentra Bloemendaal en Goverwelle en GoStores Gouda. 

Gemeente 17 okt. 2022 14:22

Mea Hiskes benoemd tot ereburger van Gouda

Mea Hiskes heeft op maandag 17 oktober de zilveren erepenning van de stad Gouda uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve gekregen. Hiskes ontvangt de erepenning en de daarbij behorende titel ‘ereburger van Gouda’ als blijk van grote waardering voor haar jarenlange inzet voor de stad.

Gemeente 15 okt. 2022 19:00

Vrijwilligerspenning voor Wilma Gottschalk - Klijn

Wilma Gottschalk - Klijn heeft zaterdagavond de vrijwilligerspenning van de stad Gouda ontvangen uit handen van wethouder Thierry van Vugt. De erepenning is uitgereikt tijdens de laatste bijeenkomst van EXPO GOUDA MAAKT in De Theaterbakkerheij. Zij heeft de erepenning ontvangen als waardering voor haar jarenlange vrijwillige inzet.

Gemeente 13 okt. 2022 17:37

Vrijwilligersfeest voor Goudgevers Gouda750 jaar

Gouda bestaat 750 jaar! Vrijwilligers zetten zich met hart en ziel belangeloos in voor dit bijzondere jaar. Dankzij de vrijwilligers, dit jaar Goudgevers genoemd, was er een mooie opening van dit jaar, een Super Cool Kidsfeest. Er zijn Goudse giganten, Goudse iconen en een wandkleed gemaakt. Vrijwilligers hebben Goudse verhalen en foto’s verzameld. Er worden wandelingen, lezingen en toneelstukken gehouden. Vele Goudgevers zetten zich in voor duurzaamheid en een schoon Gouda. Hoogste tijd om hen in het zonnetje te zetten!

Gemeente 13 okt. 2022 11:55

Ex-raadslid Johan Weeber doet boekje open over Goudse politiek

Johan Weeber, raadslid in Gouda van 2010 tot 2018 heeft een boek geschreven, getiteld Papieren Tijgers. Hij beschrijft daarin wat hij meemaakte toen hij samen met anderen een nieuwe lokale politieke partij oprichtte. 

Gemeente 10 okt. 2022 16:30

Gemeente Gouda zet in op duidelijke en begrijpelijke communicatie

Transparante en duidelijke brieven en e-mails waarvan de ontvanger direct begrijpt wat er staat. Dat is het doel van Direct Duidelijk. Om dit nog meer bij de medewerkers van de gemeente Gouda onder de aandacht te brengen, ondertekenden wethouder Thierry van Vugt (Onderwijs) en gemeentesecretaris Ruud Bakker maandag 10 oktober de Direct Duidelijk Deal.

Gemeente 9 okt. 2022 11:15

Heb jij de app Slim Melden Gouda al op je smartphone?

De gemeente Gouda werkt met een nieuw meldsysteem voor het registreren en afhandelen van meldingen over het openbaar gebied: Slim Melden Gouda. Heb jij deze handige app al gedownload en op je smartphone gezet? Deze is voor Android en iOS beschikbaar.

Gemeente 7 okt. 2022 09:59

Nieuwe bijbaan voor wethouder Thierry van Vlugt

De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft er een nieuwe bijbaan bij. Van Vugt is deze week benoemd tot voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland. Van Vugt is sinds oktober vorig jaar ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Omgevingsdienst Midden Holland, kortweg en beter bekend als ODMH. En hij is voorzitter van het Streekarchief Hollands Midden. Dit alles naast zijn drukke baan als wethouder. "Het zijn geen bijbaantjes  maar een verantwoordelijkheid die inherent is aan je wethoudersrol en de regionale samenwerking die daarvoor nodig is", zo pareert Van Vugt.

Gemeente 3 okt. 2022 12:39

Dit is de nieuwe profielfoto van de burgemeesters

Het kindercollege maakte 19 september kennis met Burgemeester en wethouders. Plannen werden besproken, afspraken gemaakt én natuurlijk ook een foto! Daarbij werd ook de nieuwe profielfoto van kinderburgemeester Rosalina en burgemeester Pieter Verhoeve geschoten in een heuse foto-shoot.

Gemeente 22 sep. 2022 10:47

Geldfit.nl nu ook in Gouda voor hulp bij geldzorgen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeente Gouda werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute) om inwoners met geldzorgen te helpen. Daarvoor kunnen zij gebruikmaken van de online test op de website Geldfit.nl.

Advertorial Gemeente 20 sep. 2022 13:04

75.000ste Gouwenaar krijgt rompertje van Goudsch Goed

Denny van den Bos schreef maandag zijn onlangs geboren zoon Lars in bij de balie van het Huis van de Stad. Daarbij werd hij verwelkomd door burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Roselina. Lars is namelijk de 75.000ste inwoner van Gouda. Een bijzonder inwonersaantal om te bereiken tijdens de 750ste verjaardag van de stad. Daarom pakte de gemeente uit met een vrolijk verrassingsspektakel voor vader Denny, meegekomen familie en nietsvermoedende Huis van de Stad-bezoekers. Zij werden verrast met muziek, zang, dans en beschuit met muisjes. En Denny ging naar huis met een bos bloemen en een rompertje van Goudsch Goed. 

Gemeente 19 sep. 2022 19:12

Feestelijke inschrijving 75.000ste inwoner Gouda

Burgemeester Pieter Verhoeve en kinderburgemeester Roselina schreven op maandag 19 september de 75.000ste inwoner van Gouda in. En dat is Lars van den Bos uit de wijk Korte Akkeren. Een bijzonder inwonersaantal om te bereiken tijdens de 750ste verjaardag van de stad. Daarom pakte de gemeente uit met een vrolijk verrassingsspektakel voor vader Denny van den Bos. Vader Denny, meegekomen familie en nietsvermoedende Huis van de Stad-bezoekers, werden verrast met bloemen, muziek, zang, dans en beschuit met muisjes. Moeder Bibi moest thuis op de kleine passen.