Advertorial Horeca 7 jun. 2024 19:30

Wijn en Spijs Proeverij zondag 9 juni bij Domo Eclectica

Domo Eclectica aan de Lange Groenendaal 110 houdt op zondag 9 juni van 15u00-18u00 een Wijn en Spijs Proeverij. Daarbij kun je proeven van de mooiste Italiaanse wijnen onder deskundigheid van Menno Zimmermann. Dit in combinatie met spijzen bereid door lokale Chef René Hauser van Rene’s Kitchen. Kosten € 40 pp.

Horeca 6 jun. 2024 15:30

Maurice Camfferman en Stephen Hobbs stoppen bij Buiten, eten en drinken

Stephen Hobbs en Maurice Camfferman stoppen aan het einde van deze maand met Buiten, eten en drinken aan de Oosthaven. De twee gaan zich volledig toeleggen op de andere bedrijven: Restaurant Bij Ons, Catering Bij Jullie en Wijnhandel Mauste. Jaap Noorlag en Joe Liem nemen de zaak Buiten, eten en drinken over. 

Horeca 6 jun. 2024 14:55

Buiten, eten en drinken in andere handen en twee nieuwe restaurants in centrum

Veel horeca nieuws vandaag op ZoGouds: Stephen Hobbs en Maurice Camfferman stoppen aan het einde van deze maand met Buiten eten en Drinken aan de Oosthaven. Jaap Noorlag en Joe Liem nemen de zaak over. Aria, zo heet het nieuwe restaurant aan de Wijdstraat in het pand van voormalig Viejee’s. Een aantal Grieken gaat de zaak runnen. En er is ook beweging in het pand tussen de Kaas Winkel en David’s Gelato.

Horeca 15 mei 2024 19:00

Herman Schoemaker haalt in Tweede Kamer verhaal bij Mona Keijzer van BBB

Het ministerie van SZW heeft besloten om vanaf 1 juli 2024 de specifieke functie-eisen voor koks uit Azië af te schaffen. Dit zal grote gevolgen hebben voor het aantal Aziatische specialiteitenkoks dat in Nederland mag komen werken. De Goudse horecaondernemer Herman Schoemaker van Bangkok City Gouda ging daarover in De Tweede Kamer verhaal halen bij Mona Keijzer van BBB.

Advertorial Horeca 30 apr. 2024 10:12

Feestelijke opening en Koningsdag: dubbel feest bij Check's

Op Koningsdag was de feestelijke opening van horecagelegenheid Check's. Dubbel feest dus voor Pieter ter Veen (47) en zijn partner Lucas van der Draaij (21) die de zaak Achter de Kerk runnen. Gefeliciteerd mannen...

Horeca 1 apr. 2024 09:00

Eetcafé Borelzzz is nu Check's

ZoGouds maakte begin februari bekend dat Eetcafe Borrelzzz ermee stopt en is verkocht. Gouwenaar Pieter ter Veen (47) is de koper. Samen met partner Lucas van der Draaij (21) gaat hij de horecagelegenheid runnen. Dit onder de naam Check's. 

Horeca 31 mrt. 2024 19:00

Eetcafé Borrelzzz is gestopt en verkocht

Eetcafé Borrelzzz opende haar deuren in december 2022. Borrelzzz kwam in de plaats van het Indonesisch restaurant Nusa: Achter de Kerk nr. 5. Barry Krupe, zijn vrouw Jacqueline en dochters Misha en Ruby (zie frontfoto) waren de trotse en nieuwe eigenaren van eetcafé Borrelzzz. Waren, want Borrelzzz is gestopt en is verkocht. 

Horeca 7 mrt. 2024 12:40

Minimale overtredingen bij horecacontroles

Gemeente Gouda heeft in de eerste twee maanden van het jaar samen met verschillende partners diverse succesvolle controles uitgevoerd. Er zijn acht horecabedrijven en meerdere woningen gecontroleerd. Bij de controles werden geen grootschalige overtredingen aangetroffen. Wel stuitten de controleurs op enkele overtredingen, onder andere op het gebied van brandveiligheid, arbeidsomstandigheden en hygiëne.

Horeca 26 feb. 2024 17:03

Gemeente en horeca leggen nieuwe afspraken vast in Horecaconvenant

De gemeente Gouda en Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Gouda) hebben maandagmorgen in Grand Café Central op de Markt een nieuw horecaconvenant ondertekend. Hierin staan afspraken waarmee de gemeente en horecaondernemers een gezamenlijke bijdrage leveren aan een levendige en veilige stad en een prettig woon-leefklimaat voor de bewoners.

Horeca 25 feb. 2024 09:00

KHN Gouda en gemeente Gouda presenteren Horecaconvenant

Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Gouda, en de gemeente Gouda presenteren en ondertekenen maandagmorgen 26 februari het nieuwe Horecaconvenant. De ondertekening heeft plaats in Grand Café Central op de Markt.

Horeca 23 feb. 2024 11:42

The Hawaiian Poké Bowl aan Lange Tiendeweg sluit vanavond de deuren

The Hawaiian Poké Bowl op de hoek van de Lange Tiendeweg en de Jeruzalemstraat gaat dicht. En wel vanaf vanaf vanavond,  vrijdag 23 februari, om 20u00. Dus wie nog sushi in een kom wil bestellen, moet snel zijn. Het was al even bekend dat de eigenaren Diana van Ginneken en haar man Stef Gasparis gaan emigreren. De zoektocht naar opvolgers, is niet gelukt. 

Horeca 22 feb. 2024 09:52

De Beren populairste restaurantketen Nederland

De Beren is de best bezochte restaurantketen in Nederland (14%). Bovendien is De Beren de laatst bezochte keten voor 10% van de Nederlanders. Personen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar bezoeken het vaakst een restaurantketen (65%). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.300 Nederlanders.

Horeca 13 feb. 2024 21:00

Grand Cafe Central is verbouwd en heeft nu heuse tapkamer

"Wij hebben de afgelopen week geknald voor jullie. Wij heten jullie vanaf morgen weer graag welkom in de nieuwe verbeterde Grand Café Central. Met een nieuwe heuse tapkamer. Tot morgen!", zo nodigt eigenaar Sander Letschert een ieder uit voor de heropening van het oudste café van Gouda, op de Markt. 

Horeca 7 feb. 2024 09:39

Joost Zekveld zet Gewoon Gouds in de verkoop

Joost Zekveld zet zijn horecagelegenheid Gewoon Gouds op de Goudse Markt in de verkoop. "Na 17 jaren met passie en plezier te hebben ondernomen bij Gewoon Gouds willen we dit mooie bedrijf verkopen. Gewoon Gouds unieke kans voor nieuwe ondernemer!", zo laat Zekveld weten. Zekveld zegt zich volledig te willen richten op Gouds Glas, dat naast Gewoon Gouds zit.

Horeca 25 jan. 2024 13:22

Biercafé De Goudse Eend wint opnieuw een prijs

Deze week vond de Award Uitreiking van de Nederlandse Horeca Prijzen plaats. In de categorie “café/bar” in de Gemeente Gouda won De Goudse Eend met een cijfer van maar liefst 9,55! Eigenaar Jeroen Carol-Visser won daarmee inmiddels voor de derde keer in korte tijd een prijs met zijn biercafé.

Horeca 24 jan. 2024 18:37

Gouda Gastvrij neemt De Zalm Horeca Groep over

“Vanmiddag hebben wij onze handtekening gezet onder de overname van de locaties De Zalm, Koeien en Kaas en La Bodega van De Zalm Horeca Groep. Dit per 1 februari”, zo heeft Sharon van Gastel van Gouda Gastvrij dinsdagavond bekend gemaakt.

Horeca 24 jan. 2024 18:06

Mark Maree neemt na 23 jaar afscheid van De Zalm en Goudse horeca

Door de overname van De Zalm Horeca Groep Gouda door Gouda Gastvrij verdwijnt ook een echte Goudse horecaondernemer uit het zicht en naar de achtergrond. Mark Maree neemt na 23 jaar afscheid van De Zalm en de twee aanliggende bedrijven: Koeien en Kaas en La Bodega. “Het was zeker geen makkelijke keuze, maar is zeker weloverwogen."

Horeca 16 jan. 2024 21:00

Kom Gouda als bierstad ontdekken?

Kom je in 2024 Gouda als bierstad ontdekken? Gouda heeft een rijke bierhistorie die je op veel plekken terugziet en proeft. 

Horeca 10 jan. 2024 14:31

Bierhub Gouda gaat met bolderkar speciaal bier bezorgen

Aan de Dubbele Buurt, daar waar de Goudse biergeschiedenis hoogtijd vierde, vind je vanaf vandaag Bierhub Gouda. Van hieruit worden de bieren voor zakelijke klanten van Gouda Brewing Company, waar De Nieuwe Brouwerij en De Goudsche Leeuw onder vallen, door heel de binnenstad bezorgd.

Horeca 29 dec. 2023 11:00

Lennart van Gastel: 'Vidocq past helemaal in ons straatje'

"Vidocq past helemaal in ons straatje", zo zegt horecaondernemer Lennart van Gastel. Zoals bekend gaat Gouda Gastvrij, de horecaholding van Van Gastel, Eetcafe Vidocq en Barretje Vidocq van de huidige eigenaar Alex de Kock  overnemen. Dat gebeurt per 1 januari 2024. En dat doet Van Gastel samen met Nick de Bruin, zijn medewerker in Keck, LF Gouda en het Goudse Stadhuis.