Jongeren 14 mei 2024 18:45

Wat pubers doen, maar je niet vertellen...

Ben jij ouder van een puber tussen de 10 en 18 jaar en woon je in Gouda? Dan mag je dit niet missen! Op 22 mei is er in De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat een Puberbeurs waar je alles leert over wat pubers doen maar jou niet vertellen... Alcohol, vapen, roken en meer! 

Jongeren 6 apr. 2024 09:00

Gouda krijgt extra steun voor aanpak jeugdcriminaliteit

Gouda is een van de 20 gemeenten die extra wordt gesteund door het Rijk in de aanpak van jeugdcriminaliteit. De komende drie jaar trekt het Rijk tientallen miljoenen euro’s uit om de jeugdcriminaliteit verder terug te dringen in 20 gemeenten. Gouda wordt gevraagd om voor de zomer een plan hiervoor klaar te hebben. Op basis daarvan kan Gouda € 500.000 per jaar krijgen voor een periode van drie jaar.

Jongeren 5 apr. 2024 13:05

Extra geld voor Gouda om jeugdcriminaliteit aan te pakken

Nog eens twintig gemeenten, waaronder Gouda, krijgen de komende drie jaar extra geld van het Rijk om jeugdcriminaliteit tegen te gaan in kwetsbare wijken, melden demissionair justitieministers Dilan Yeşilgöz en Franc Weerwind aan de Tweede Kamer. 

Jongeren 3 apr. 2024 15:30

Oproep voor dienstplicht bereikt ook jongeren in Gouda

Ook jongeren uit Gouda zullen deze week de dienstplichtbrief ontvangen. Deze brief is bedoeld om alle jongeren die dit jaar zeventien worden te informeren dat ze kunnen worden opgeroepen in het geval van dreigende oorlog, mits ze door de keuring komen.