Kunst 10 apr. 2024 12:29

Veiling kunst wijlen Nel de Gaag levert Ambulance Wens mooie cheque op

Vrijwilligster Karin, van Stichting Ambulance Wens Nederland, kreeg deze mooie cheque van 2000 EURO uitgereikt door Cor de Gaag. Cor hield de afgelopen weken een veiling en verkoop bij galerie Domo Eclectica in Gouda met de kunstwerken van zijn overleden zus Nel de Gaag.  

Kunst 8 apr. 2024 15:45

Geschilderd plattegrond Gouda anno 1828 in Huis van de Stad

In de entreehal van het Huis van de Stad in Gouda hangt sinds vandaag (maandag 8 april) een bijzondere plattegrond. Het gaat om een geschilderd precisiewerk van de hand van kunstenaar en geboren Gouwenaar Sjaac van Esschoten en stelt Gouda’s kadastrale kaart anno 1828 voor.

Kunst 13 mrt. 2024 16:24

Kunstwerk Phyllotaxis van Sjoerd Buisman uit depot gestolen

Het kunstwerk Phyllotaxis van beeldhouwer en landschapskunstenaar Sjoerd Buisman is van de aardbodem verdwenen. Het zware bronzen kunstwerk stond altijd op de hoek van de Korte Vest en de Agnietenstraat, totdat het wegens bouwwerkzaamheden werd opgeslagen in een speciale bekisting in een depot aan de Sportlaan. Daar is het kunstwerk om onverklaarbare reden uit de bekisting verdwenen. Zo heeft een rondgang en waardemeting langs alle kunstwerken, in opdracht van de gemeente Gouda, aan het licht gebracht.

Advertorial Kunst 15 sep. 2023 09:17

Hoge Luchten nog dit weekeinde te zien in Museum Gouda

De tentoonstelling Hoge Luchten toont 40 bekende en minder bekende parels (prachtige stads- en vergezichten) uit de collectie van het Rijksmuseum, verrijkt met pronkstukken uit de eigen collectie van Museum Gouda. Hoge Luchten is de derde in de vierdelige reizende tentoonstellingenreeks ‘Schatten uit het Rijks’ en is in Gouda nog dit weekeinde te zien. Museum Gouda is dit weekeinde in het kader van Festival De Verwondering gratis te bezoeken.

Kunst 31 aug. 2023 15:26

Brugwachtershuis Kleiweg wordt expositieruimte

De Firma | Kunstcentrum Gouda opent op vrijdagmiddag 1 september de eerste tentoonstelling in het Kleiwegbrughuisje, vlak bij de Kleiwegbrug op de Korte Vest. Bruggen, brugwachters en alles wat rondom gebeurt, is het onderwerp van deze eerste expositie, gemaakt door Ria Volk (fotografie) en Henk Vos (geluid).

Kunst 28 aug. 2023 10:50

Suzan Schuttelaar wint Publieksprijs van de Nederlandse Portretprijs

Het portret 'Tijd' van Suzan Schuttelaar, olieverf op papier, 40 x 45 cm wint de Publieksprijs van de Nederlandse Portretprijs. In de Spiegelzaal van Slot Zeist kreeg Suzan Schuttelaar op zondag 27 augustus een door Herman Benschop gemaakt beeld uitgereikt. Benschop won in 2021 in de categorie 3D van de Nederlandse Portretprijs.

Kunst 24 jul. 2023 11:45

Reparatiekosten kunstwerk Saying hi and Goodbye komen op 8000 euro

Het kunstwerk Saying hi and Goodbye is weer vernield. Voor de tweede keer. Zo liet ZoGouds op 18 juli weten. De kosten om de hagedis te repareren komen naar verwachting op 8000 euro uit. Zo zegt boswachter Ties Ittmann van Staatsbosbeheer.

Kunst 18 jul. 2023 14:46

Kunstwerk Saying hi and Goodbye in Goudse Hout weer vernield

Het kunstwerk Saying hi and Goodbye is weer vernield. Voor de tweede keer. De groene hagedis van Henrique van Putten viel mei 2021 kort na de onthulling ten prooi aan vandalisme. Het kunstwerk keerde donderdag 2 maart terug in het Goudse Hout.

Kunst 17 jul. 2023 13:46

Anne Frank-keramiek reliëf teruggeplaatst in Oosterwei

Aan de gevel van het nieuwe appartementencomplex De Eendracht, op de hoek van Dunantsingel en De Kortestraat in de wijk Oosterwei, is na een grondige restauratie het keramiek reliëf van kunstenaar Cor Dam (1935-2019) terug geplaatst. 

Kunst 5 jul. 2023 10:32

Gouda start onderzoek naar waarde kunstcollectie in openbare ruimte

Gouda is een openluchtmuseum vol bijzondere kunstwerken: van de bekende kaasboerin (Ineke van Dijk) tot aan de dit jaar geplaatste Telepoort (Atelier ARI). De afgelopen jaren had de stad, net als veel andere steden, echter meermaals te maken met de beschadiging of verdwijning van kunstwerken in de openbare ruimte. Om goede besluiten te nemen betreffende de keuzes voor herstel, wordt de waarde van zo’n 130 kunstwerken onderzocht.

Kunst 24 apr. 2023 18:45

Foto's Bram Tackenberg hangen nu ook bij Ministerie

"Zo trots!! Vanaf vandaag hangen er maar liefst 18 Woonkamerportretten in het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid! De werken zijn tevens opgenomen in de Rijkskunstcollectie", zo laat de Goudse fotograaf en beeldend kunstenaar Bram Tackenberg weten.

Kunst 18 apr. 2023 17:52

Suzan Schuttelaar genomineerd voor Nederlandse Portretprijs 2023

Stichting De Nederlandse Portretprijs stelt zich ten doel om hedendaagse portretkunst te bevorderen. Om aandacht  hiervoor te krijgen houdt DNP eens in de twee jaar een wedstrijd onder in Nederland werkende portrettisten. De Goudse kunstenares Suzan Schuttelaar is hiervoor genomineerd. 

Kunst 14 apr. 2023 11:12

Je bent welkom bij onthulling kunstwerk De Telepoort bij station

Het Zuidelijk Stationsgebied is compleet veranderd. Het busstation is vernieuwd, het voetgangersgebied is ruimer en aantrekkelijker geworden, er is meer groen en het stationsgebouw is opgeknapt. Voor dit gebied is er ook aan een kunstwerk gewerkt: De Telepoort. Deze wordt 15 april op het Stationsplein onthuld.

Kunst 26 mrt. 2023 11:17

Nieuwe poging opzetten en onthullen kunstwerk De Telepoort

De gemeente Gouda doet de komende week een nieuwe poging om het Gouda750-jaar-kunstwerk De Telepoort te laten verrijzen op het Stationsplein. De onthulling is nu gepland op 15 april. Het kunstwerk De Telepoort zou op vrijdag 16 december op het vernieuwde stationsplein feestelijk worden onthuld. Vanwege de weersomstandigheden in de voorafgaande week en vanwege technische complicaties was het in elkaar zetten van het kunstwerk niet op tijd gelukt. 

Advertorial Kunst 18 mrt. 2023 08:49

Bij Kunstuitleen Gouda geen achterhoofden, niet reserveren en geen tijdsslot

Lange rijen voor Singer Laren bij de expositie van Kees van Dongen. Nog langere rijen voor het Rijks Museum bij de schitterende expositie 'Dichter bij Vermeer'. Maar wat is schitterend wanneer je meer achterhoofden dan schilderijen ziet? Bij Kunstuitleen Gouda aan de Blekersingel geen achterhoofden, niet reserveren en geen tijdsslot. Toch prachtige kunst en alle tijd om rustig te kijken. En, ... wat je bevalt kun je nog meenemen ook. Kom binnen zonder kloppen info@kunstuitleengouda.nl 

Kunst 2 mrt. 2023 16:44

Kunstwerk Saying hi and Goodbye is terug in Goudse Hout

Het kunstwerk Saying hi and Goodbye is donderdag teruggekeerd in het Goudse Hout. De groene hagedis van Henrique van Putten viel mei 2021 kort na de onthulling ten prooi aan vandalisme. De kunstenares is blij dat het werk terugkomt, al vindt ze het ook heel erg spannend. 'Ik hoop echt van harte dat het nu wel een lang leven tegemoet gaat en dat er veel mensen van kunnen gaan genieten!' 

Kunst 21 feb. 2023 16:29

Kunstwerk Saying hi and Goodbye keert terug in Goudse Hout

Het kunstwerk Saying hi and Goodbye keert dit voorjaar terug in de Goudse Hout. De groene hagedis van Henrique van Putten viel kort na de onthulling ten prooi aan vandalisme. De kunstenares is blij dat het werk terugkomt, al vindt ze het ook heel erg spannend. 'Ik hoop echt van harte dat het nu wel een lang leven tegemoet gaat en dat er veel mensen van kunnen gaan genieten!' 

Kunst 15 feb. 2023 18:22

Vier opgeknapte kikkers terug aan Boerensloot

De vier overgebleven bronzen kikkers van de oorspronkelijk zeven kikkers van het populaire Goudse kunstwerk zijn woensdagmiddag teruggeplaatst bij de Boerensloot, nabij kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Drie exemplaren waren eerder gestolen. De gemeente bracht de andere vier uit voorzorg in veiligheid en onder bij Kunstwacht in Delft. Daar kregen ze een opknapbeurt. Na het onderhoud keerden ze woensdag terug op hun vertrouwde plek. Beter geankerd in de bodem, om diefstal tegen te gaan.

Advertorial Kunst 22 dec. 2022 12:49

Wat hangt er bij jou thuis boven de bank?

Ben jij nog steeds op zoek naar ‘iets’ aan de muur in je huis? Loop dan eens binnen bij de Kunstuitleen Gouda aan de Blekerssingel 40.

Advertorial Kunst 20 dec. 2022 15:43

Cadeau-expositie bij Kunstuitleen Gouda

Mocht je nog op zoek zijn naar een kunstzinnig cadeau voor de feestdagen, kom dan langs bij de kunstuitleen. In de expositieruimte vind je kleine grafiek en schilderijen, keramiek en artistieke hebbedingetjes.