Kunst en Cultuur 6 apr. 2024 11:04

Kruiswegstaties vinden weg en onderdak in Gouwekerk

De kruiswegstaties van kunstenaar Willem Hesseling waren tot eind maart te zien in de Sint-Jan. Daarna zouden ze in een depot verdwijnen. Althans, zo was de verwachting. De kunstwerken hebben evenwel hun weg en onderdak gevonden in de Gouwekerk. Daar zijn ze nu te zien op de eerste verdieping.

Kunst en Cultuur 28 jan. 2024 08:00

Heb jij geld nodig voor cultureel project? Maak kennis met verschillende cultuurfondsen

Heb jij geld nodig voor een cultureel project? Kom naar de bijeenkomst cultuur op dinsdag 30 januari in Cultuurhuis Garenspinnerij! Tijdens deze middag maak je kennis met verschillende cultuurfondsen. Zo zijn er fondsen voor jongeren en cultuurparticipatie, muziek, dans, theater, beeldende kunst, productontwerp, grafisch ontwerp, mode en digitale cultuur. 

Kunst en Cultuur 16 jan. 2024 19:00

Bestuur Stichting Goudse Sint-Jan kan Kruiswegstaties niet langer exposeren

Goudse Kruiswegstaties verdwijnen na tien jaar uit de Sint Janskerk. Het bestuur van de Sint-Janskerk heeft besloten na afloop van de tienjarige bruikleenovereenkomst in 2024 deze niet te willen verlengen en daarmee de staties niet langer te willen exposeren. Jaap van Rijn, directeur van Stichting Goudse Sint-Jan legt uit waarom.

Kunst en Cultuur 16 jan. 2024 12:46

Goudse Kruiswegstaties verdwijnen na 10 jaar uit Sint Janskerk

Goudse Kruiswegstaties verdwijnen na tien jaar uit de Sint Janskerk. Het bestuur van de Sint-Janskerk heeft besloten na afloop van de tienjarige bruikleenovereenkomst in 2024 deze niet te willen verlengen en daarmee de staties niet langer te willen exposeren. Hiermee dreigen de staties ook voor Gouda verloren te gaan.

Kunst en Cultuur 9 jan. 2024 09:47

Drukken Koppermaandagprent blijft mooie traditie

Sommige mooie tradities zijn te sterk om te stoppen: de Koppermaandagprent van de Goudse Drukkerswerkplaats is er zo’n eentje. En die wordt dan ook te allen tijde in ere gehouden. Ook dit jaar. 

Kunst en Cultuur 25 dec. 2023 16:15

Steltloper weggehaald en in veiligheid gebracht

Een van de 'steltlopers', de sculpturen van Lies Ketterer (1905-1976) op de Bogen, is in de nacht van zaterdag op zondag weer omver geduwd. Eerder gebeurde dit een week eerder, in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december. Inmiddels is de omver geduwde Steltloper door Van de Wal Incident Management weggetakeld en weggehaald en voor de veiligheid overgebracht naar Berkenwoude.

Kunst en Cultuur 13 aug. 2023 12:54

Nieuwe subsidieregeling cultuur voor vernieuwende projecten

Gouda heeft een nieuwe subsidieregeling geopend die kansen biedt voor mensen met goede ideeën voor vernieuwende projecten in Gouda. De regeling staat open voor het brede culturele veld. Tot en met maandag 14 augustus kunnen nog aanvragen worden ingediend voor de nieuwe Subsidieregeling ‘innovatie en ontwikkeling in kunst en cultuur’! 

Kunst en Cultuur 1 jun. 2023 15:22

Open Huis Garenspinnerij met thema Water

Cultuurhuis Garenspinnerij, het Netwerk Amateurkunst, Jeugdtheaterhuis & StudioGonz houden twee dagen lang, op vrijdagavond 2 juni en zaterdag 3 juni, Open Huis met als thema ‘Water’.