Levensbeschouwing 11 mrt. 2024 09:03

Islamitisch Centrum Gouda volledig open tijdens Ramadan

Moskee Assalam opent vanaf de eerste dag van de Ramadan, vandaag, maandag 11 maart, het Islamitisch Centrum (IC) aan de Antwerpsweg 1 haar deuren voor het publiek. Voorheen kon alleen gebruik worden gemaakt van de begane grond en de eerste verdieping. De ODMH en de brandweer hebben het gebouw gecontroleerd en hebben  de gebruiksmelding goedgekeurd.

Levensbeschouwing 24 feb. 2024 10:39

Tweede Preek van de Leek, ditmaal door Merve Yikilmaz

Merve Yikilmaz houdt op zondag 25 februari  vanaf 16u00 haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Yikilmaz werkt bij het Leger des Heils met dakloze EU migranten en is een drijvende kracht achter de Goudse Stadsiftar. De titel van haar Preek van de Leek is ‘De wijsheid ligt op straat’. Aansluitend is eenieder van harte welkom in ontmoetingscentrum De Walvis voor soep en brood.

Levensbeschouwing 12 feb. 2024 16:07

Jansdebat in Sint Janskerk over Leegte in de samenleving

Onder de naam Jansdebat houdt een groep vrijwilligers uit de Sint-Janskerk regelmatig debatavonden over actuele thema’s met gerenommeerde sprekers. De avonden worden gehouden in de St Janskerk en staan open voor iedereen uit Gouda of daarbuiten. Op donderdag 15 februari vindt een Jansdebat plaats met als thema, “Leegte in de samenleving - wat zeggen individualisme, gebrek aan vertrouwen en zingeving over het land waarin we leven?”.

Levensbeschouwing 25 nov. 2023 12:05

Goudse gebouwen kleuren oranje, lees hier waarom

Soroptimistclub Gouda e.o., Zonta Club Gouda e.o., VVAO Gouda en Inner Wheel Waddinxveen en Bodegraven zijn #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij de internationale campagne van de Verenigde Naties, Orange the World. Daarom kleuren vanaf 25 november diverse gebouwen in Gouda oranje, waaronder het oude Stadhuis en wappert de Orange the World vlag bij het Huis van de Stad in Gouda en het gemeentehuis in Waddinxveen.

Levensbeschouwing 25 mei 2023 13:23

Regenboogvlag met stok en al van gevel kerk gesloopt

De regenboogvlag die de oud-katholieke parochie Gouda op 17 mei aan de kerk aan de Hoge Gouwe had opgehangen, is in de nacht van zaterdag op zondag met stok en al van de gevel gesloopt en meegenomen. 

Advertorial Levensbeschouwing 31 mrt. 2023 07:10

Het Vijfde Huis houdt themadag Innerlijke Groei

Aan het begin van de lente, wanneer alles in de natuur zich opmaakt om te gaan groeien, biedt het Vijfde Huis in Gouda een dag aan vol ervaringen, met het thema Innerlijke Groei. Dat gebeurt op zondag 2 april met een aantal fijne workshops, een lunch, een dag om even helemaal tot jezelf te komen, een heerlijke dag voor jezelf.

Levensbeschouwing 23 mrt. 2023 15:11

Moslims beginnen aan vastenmaand ramadan

Duizenden moslims in Gouda beginnen aan de vastenmaand ramadan. Gedurende deze periode mogen moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet eten, drinken, roken en seks hebben. Het is een maand van bezinning, een periode waarin meer aandacht aan liefdadigheid wordt besteed. De ramadan duurt tot vrijdag 21 april en daarna begint het Suikerfeest.

Levensbeschouwing 7 jan. 2023 09:00

Dr. Rico Sneller spreekt over vraag: 'Heeft toeval betekenis?'

Het Oecumenisch Initiatief Gouda (OIG) houdt op zondag 8 januari weer haar traditionele Nieuwjaars lezing. “Heeft toeval betekenis?”, over deze en soortgelijke vragen spreekt Dr. Rico Sneller in de grote zaal van Concordia, Westhaven 27 in Gouda. Aanvang 15u30.

Levensbeschouwing 6 nov. 2022 11:20

Stadsgesprek over vooroordelen in Chocoladefabriek

In twee seconden heb je iemand al in een hokje gestopt. Hoe werkt dat eigenlijk? Wat doen die vooroordelen met jezelf ‒ en met anderen? Op dinsdag 8 november houdt Libertum,  interactief museum voor vrede en vrijheid, samen met gemeente Gouda, Stichting 21 maart en Antidiscriminatieplatform Gouda een Stadsgesprek in de Chocoladefabriek.

Levensbeschouwing 15 okt. 2022 14:11

Buitenexpositie Oud Roze op Nieuwe Marktplein vernield

En van de onderdelen van de expositie Oud Roze is in de nacht van vrijdag op zaterdag vernield. De Regenboog Alliantie Gouda heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie en gaat in gesprek met de gemeente Gouda over het plaatsen van camerabeelden. 

Levensbeschouwing 11 okt. 2022 14:25

Progress Pride-vlag wappert voor Coming Outdag

Het is vandaag Coming Outdag! En de vlag wappert! De Goudse wethouder Anna van Popering hees dinsdagochtend de Progress Pride-vlag bij het Huis van de Stad. In Gouda mag je zijn wie je bent en houden van wie je wil.

Levensbeschouwing 10 okt. 2022 15:54

Gouda hijst Progress Pridevlag

Wethouder Anna van Popering-Kalkman hijst op 11 oktober om 9u00 voor het Huis van de Stad de regenboogvlag. Om precies te zijn de Progress Pridevlag. Met de Progress Pridevlag maakt Regenboog Alliantie Gouda nadrukkelijk duidelijk dat mensen uit de regenboog community die wat betreft de acceptatie van hun gender of etniciteit nog een achterstand hebben, zich gekend en geaccepteerd weten.

Levensbeschouwing 16 mei 2022 19:30

Thema-avond over LHBTI-rechten in Chocoladefabriek

In het kader van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie, op 17 mei, houdt de Regenboog Alliantie Gouda in samenwerking met Amnesty Gouda op dezelfde dag een event in de Chocoladefabriek.