Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 09:28

Mobiele Energieloket komt naar je toe, zaterdag bij GoStores Gouda

Wil je meer informatie ontvangen over energiebesparende producten voor je huis of wil je eens bekijken hoe ze eruit zien? Of ben je benieuwd hoe een warmtepomp werkt? Wil je meer weten over zonnepanelen? Kom dan kijken bij het mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Het mobiele Energieloket gaat de komende maanden de wijken in. Zo staat het mobiele Energieloket zaterdag 10 juni bij de GoStores/Goudse Poort voor de GAMMA. Je kunt er terecht tussen 10u00 en 17u00.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 5 jun. 2023 10:17

Netwerklunch voor duurzame Goudse ondernemers bij Technolution

Bedrijventerreinen kunnen forse stappen zetten om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. De meeste ondernemers(verenigingen) willen daar graag mee aan de slag. Maar hoe en waarmee te beginnen? Is joúw bedrijf eigenlijk al klaar voor de toekomst? Vrijdag 23 juni is er bij Technolution van 12u00 tot 14u00 een lunchbijeenkomst voor alle ondernemers in Gouda. 

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 5 jun. 2023 10:00

Klussen als vakantieplan? Vraag energiecoach gratis advies

Ben je van plan nu toch echt die kozijnen aan te pakken in jouw vakantie? Of je vloer te vervangen? Heb je andere klussen die je gaat uitvoeren? Kijk dan of je ze kunt combineren met het energiezuinig maken van je woning.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 2 jun. 2023 11:31

Gratis festival Gouda Maakt Toekomst is terug!

Op zondag 4 juni 2023 van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!  

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 1 jun. 2023 06:00

Mobiele energieloket komt weer naar de stad

Wil je meer informatie over energiebesparende producten? Wil je weten waar je moet beginnen als je je huis duurzamer gaat maken? Het mobiele energieloket van de gemeente Gouda staat vaak op verschillende plekken in de stad. Kom langs om meer te weten te komen.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 29 mei 2023 19:00

Wees welkom op inwonersavond duurzame energie in Huis van de Stad

De Gemeente Gouda en Maak Gouda Duurzaam houden op donderdag 1 juni een inwoneravond over duurzame energie in Gouda. Energie-specialisten geven uitleg over wat er kan. Ook kun je je mening geven over het opwekken van duurzame energie. Je kunt tussen 19u30 en 21u00 binnenlopen in het Huis van de Stad.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 29 mei 2023 09:29

Eind mei sluit aanvraagperiode subsidie energiekosten

Maatschappelijke, culturele en sportorganisatie kunnen nog een paar dagen compensatie aanvragen voor gestegen energielasten. Eind mei sluit de aanvraagperiode.

Maak Gouda Duurzaam 27 mei 2023 08:24

Gemeente werkt samen met Energie Coöperatie Gouda

Energie Coöperatie Gouda (EcG) is een bewoners-coöperatie waar je betaald lid van kunt worden om met een groep mensen in de toekomst schone hernieuwbare energie op te wekken. Via bewonersbijeenkomsten en -voorlichting geeft EcG duidelijke informatie voor Gouwenaars, voor een “betere stad, wijk en buurt”. Woensdag 24 mei is een overeenkomst getekend voor 4 jaar door de gemeente Gouda en EcG. 

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 25 mei 2023 14:23

Allereerste kinderklimaattop groot succes

Jade, Puck, Sophie, Aimee en Brik van de Julianaschool wonnen woensdag de Kinderklimaattop. 130 leerlingen presenteerden hun klimaatvriendelijke ontwerpen en leuke speelplekken voor de speellocatie aan het Ravelplein.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 21 mei 2023 09:00

Van 22 tot 29 mei: Week van de biodiversiteit

Van 22 tot 29 mei is de week van de biodiversiteit. Biodiversiteit gaat over alle verschillende dieren en planten die er zijn en hoe die met elkaar samen leven.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 16 mei 2023 15:59

Klimaatbestendige- en groene tips op bierviltjes op Goudse terrassen

Op de Goudse terrassen vind je deze zomer bierviltjes met klimaatbestendige en groene tips. Heb je zelf een creatief idee om jouw tuin, balkon of woonkamer te vergroenen? Doe mee met de Maak Gouda Duurzaam actie en win tot €250,- aan tuincentra bonnen!

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 16 mei 2023 07:00

Geef je mening over opwekken zonne-energie en maak kans op VVV-Bon

De gemeente Gouda wil advies van haar inwoners over welke gebieden en projecten voor het opwekken van zonne-energie hun voorkeur hebben. Tot 17 mei kan dat via een enquête. Je maakt daarbij kans op een van de tien VVV-bonnen van 25 euro. 

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 12 mei 2023 17:43

Tuinambassadeurs vieren 5de verjaardag op tuinmarkt Westergouwe

De Goudse tuinambassadeurs bestaan dit jaar vijf jaar. En dat verjaardagsfeestje wordt op zaterdag 13 mei gevierd tijdens de tuinmarkt in Westergouwe. Een groot evenement dat gehouden wordt door projectbureau Westergouwe.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 7 mei 2023 10:38

Maak je tuin groener en bestel gratis tegeltaxi

Vervang je de tegels in je tuin door groen? De verwijderde tegels kun je gratis laten ophalen met de tegeltaxi. Deze nieuwe ophaaldienst rijdt van mei tot en met oktober op 6 verschillende dagen. Alle opgehaalde tegels worden gerecycled.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 25 apr. 2023 09:52

Wat hoort er eigenlijk bij plastic afval?

In 2030 wil de overheid dat bijna 100 procent van ons plastic afval wordt gescheiden. Bij de gemeente Gouda moet plastic afval vooraf al gescheiden worden. Maar wat hoort er eigenlijk bij plastic afval? Lees het via: bit.ly/3H8X27N

Maak Gouda Duurzaam 21 apr. 2023 09:08

Gouda wil eeuwenoude stadhuis gasloos maken

Gouda wil het eeuwenoude stadhuis op de Markt gasloos maken. Daartoe is architectenbureau Hoogevest Architecten en adviesbureau DWA een onderzoek gestart. 

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 19 apr. 2023 12:29

Vijf Goudse basisscholen betrokken bij Kinderklimaattop

Op woensdag 24 mei is de kinderklimaattop van de gemeente Gouda. Negen groepen van vijf Goudse basisscholen doen mee aan de top. Om zich hier goed op voor te bereiden, leren de leerlingen hoe we onze omgeving het beste kunnen aanpassen aan klimaatverandering.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 17 apr. 2023 16:42

Buurtgroen Gouda van start

Zo’n 100 Gouwenaars die actief zijn met buurtgroen ontmoetten elkaar op 15 april bij de eerste Groene Happening in De Goudse Waarden. Tijdens de bijeenkomst werd het nieuwe online platform Buurtgroen Gouda gelanceerd, waar iedereen zelf groene activiteiten, projecten en locaties op kan zetten.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 15 apr. 2023 08:56

Vul vragenlijst Energienetwerk in en maak kans op VVV-bon

Het Energienetwerk Gouda is een website opgericht om de Gouwenaars te verenigen rondom de energietransitie, door het delen van kennis en ideeën. Om bewoners te helpen hun huis te verduurzamen heeft het Energienetwerk Gouda jouw mening nodig, zodat het netwerk deze website beter bij jouw behoeften kunnen aansluiten.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 14 apr. 2023 10:16

Mobiele Energieloket komt zaterdag naar Water- en Grassen-buurt

Wil je meer informatie ontvangen over energiebesparende producten voor je huis of wil je eens bekijken hoe ze eruit zien? Kom dan kijken bij het Mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Het Mobiele Energieloket gaat op zaterdag 15 april voor het eerst echt de wijk in, in de Water- en Grassenbuurt op hoek grasveld aan de Waterruit. Je kunt er terecht tussen 10u00 en 17u00. Mooi te combineren met de Regenton Kijkdag in dezelfde wijk.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam 14 apr. 2023 09:59

Kom naar Regenton Kijkdag in Water- en Grassenbuurt

Ons klimaat verandert. Perioden van heftige regenval wisselen af met perioden van langdurige droogte. Een van de dingen die je kunt doen, is het plaatsen van een regenton. Hiermee van je water op tijdens natte perioden en kun je het opgevangen water gebruiken in droge perioden. De bewonersvereniging Watergras houdt daarom samen met gemeente Gouda net als in 2022 een regenton kijkdag. Dit keer op zaterdag 15 april, van 11 tot 15u00.