Media 19 apr. 2024 11:00

ZoGouds ook op reis goed gelezen

Niet alleen in Gouda wordt ZoGouds (goed) gelezen. Ook buiten Gouda, in heel Nederland. En ook op vele plaatsen in het buitenland. Zelfs over de hele wereld. Zoals hier op Ko Tao, aan de Golf van Thailand.

Media 16 apr. 2024 11:46

Gouwenaars Han Bouwmeester en Pieter Verhoeve te gast bij OP1

Twee Gouwenaars waren maandagavond te gast bij het NPO-praatprogramma OP1. De Goudse burgemeester Pieter Verhoeve en Simone Lamain spraken over de nieuwe plannen voor Prinsjesdag over de nieuwe plannen voor Prinsjesdag. De Goudse brigade-generaal Han Bouwmeester, Bart Wallet en Beri Shalmashi over de vergelding van Iran.

Media 22 mrt. 2024 17:56

Delegatie Goudse gemeenteraad vrijdagavond bij OP1 met Sven Kockelmann

Een vertegenwoordiging van de Goudse gemeenteraad bezoekt vrijdagavond op uitnodiging van de NPO het programma 'Live talkshow uit Hilversum OP1'. Sven Kockelmann gaat daarbij in gesprek met gasten en vandaag dus ook met leden van de Goudse gemeenteraad. Vanavond bij OP1 vanaf 22u15.

Advertorial Media 5 feb. 2024 09:47

Mia Schaap op radiostation Curaçao

Mia Schaap van Cheese Experience Gouda en sidekick Hans van Aalst (voormalig centrummanager van Gouda) waren afgelopen weekeinde op Paradise FM, het radiostation van Curaçao. Ze hadden een gesprek over Cheese Experience Gouda en over kaas op het eiland.

Media 15 jan. 2024 14:18

Extra positiviteit op Blue Monday: BlijNieuws gaat verder bij Optimist Media

Vandaag, maandag 15 januari 2024, is het Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Een mooie dag om een extra positief nieuwsfeit te verspreiden: BlijNieuws (een Gouds initiatief) gaat verder bij Optimist Media waardoor er vanaf vandaag nóg meer positief nieuws in Nederland gedeeld gaat worden!

Media 12 jan. 2024 17:20

Locatie-uitzending Sport Op Zaterdag vanuit Grieks restaurant Rhodos

De voetbalcompetities zijn inmiddels op de helft en de winterstop is bijna ten einde. Dat betekent dat Sport Op Zaterdag ook weer van start gaat om de tweede helft van de competities te volgen voor de radio in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Oudewater. Traditioneel wordt het seizoen hervat met een locatie-uitzending: Op zaterdag  13 januari zendt Gouwestad Radio in samenwerking met Midland FM uit vanuit Grieks restaurant Rhodos aan de Lange Tiendeweg.

Media 1 jan. 2024 13:49

Goudse Esmeralda te zien in tv-programma Winter Vol Liefde

De Goudse Esmeralda duikt deze week op in het sneeuwlandschap van Zweden in het tv-programma Winter Vol Liefde. Esmeralda doet samen met Margreet, Elsje, Andrea mee voor Guido aan Winter Vol Liefde. Guido hoopt in het RTL-programma een dame te vinden aan wie hij zijn hart kan verliezen. De Goudse is te zien in de aflevering van woensdag 3 januari 2024 om 20u30.

Media 1 dec. 2023 13:03

TV-tip: Vuigmakers vanavond bij BinnensteBuitentv

Vuigmakers staat vanavond in de spotlight bij BinnensteBuitentv. Duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot kijkt mee hoe Feiko & Julie op GOUDasfalt riemen en sieraden maken van afval! Vanavond NPO2, 19u05.

Media 4 sep. 2023 09:02

NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke live vanuit stadhuis

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke kwam zondagavond live vanuit het stadhuis, op de Markt in Gouda. Van 20 tot 22u00 stond Gouda met uiteenlopende onderwerpen centraal. Er werd mooie radio gemaakt met mooie gasten op een toplocatie, namelijk dé huiskamer van de stad.

Advertorial Media 3 aug. 2023 18:07

Met paar klikken ontvang je gratis e-paper ZoGouds

Veel Gouwenaars bezoeken de website van ZoGouds.nl en/of volgen ons via Twitter, Facebook en Instagram. Maar er is ook een andere manier om via ZoGouds op de hoogte te blijven wat er in Gouda speelt. Zo verstuurt ZoGouds iedere dag (dus ook op zaterdag en zondag) minimaal 10 berichten uit Gouda via onze e-paper.

Media 30 jun. 2023 15:54

Laatste seizoen-uitzending Sport Op Zaterdag vanuit de Griek

De voetbalcompetities zijn inmiddels afgelopen. Dat betekent dat Sport Op Zaterdag ook met vakantie gaat tot en met eind augustus. Traditioneel wordt afgesloten met een locatie-uitzending: Op 1 juli zendt Sport Op Zaterdag samen met BR6 en Midland FM uit vanuit Grieks restaurant Rhodos aan de Lange Tiendeweg.

Media 25 mei 2023 15:39

Gouwestad Radio komt naar je toe, vrijdag in Bloemendaal/Plaswijck

De lokale omroep komt naar je toe. Gouwestad radio is daartoe met een nieuw programma gestart. "We gaan radio maken in de wijk, met bewoners, bedrijven en organisaties in de wijk. We zijn begonnen in de wijk Korte Akkeren en gaan op vrijdag 26 mei naar Bloemendaal/Plaswijck", zo vertelt Gerrit Schinkel van RTV Gouwestad.

Advertorial Media 15 mrt. 2023 18:42

Stem op ZoGouds

We kunnen vandaag, woensdag 15 maart, stemmen op kandidaten voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Stemmen op ZoGouds kan iedere dag en 365 dagen per jaar. ZoGouds heeft een website en heeft een zetel op Facebook, Twitter, Instagram. Daarbij zijn we actief, te zien en te volgen op e-paper en app. Bij ZoGouds kun je dus ook kiezen...

Media 15 mrt. 2023 18:02

Ze is er niet meer...

Onder grote belangstelling heeft Gouda vorige weer vrijdag afscheid genomen van de maandag overleden journaliste, fotograaf en columniste Marianka Peters. Uitgeluid door de kerkklokken van de Sint-Janskerk werd Peters vanuit het centrum naar begraafplaats IJsselhof gereden. Daar waren mooie speeches van onder andere haar dochter Marjolein, oud-burgemeester Wim Cornelis en burgemeester Pieter Verhoeve. En een prachtig gedicht van Chris Bellekom, gebracht met zijn karakteristieke rauwe stem. Een gedicht dat we graag op ZoGouds willen voordragen. 

Media 10 mrt. 2023 09:43

Uitvaartceremonie Marianka Peters online te volgen

Journaliste, fotograaf en columniste Marianka Peters is maandag op 66-jarige leeftijd overleden. De uitvaart en ceremonie van de bekende Goudse vinden plaats op vrijdag 10 maart vanaf 16u00 op Begraafplaats IJsselhof aan de Goejanverwelledijk. De uitvaartceremonie is ook te streamen via de link http://bit.ly/uitvaartmariankapeters (toegangscode 123456). 

Media 7 mrt. 2023 09:40

Journaliste/fotograaf Marianka Peters (66) overleden

Journaliste en fotograaf Marianka Peters is maandag op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het huis-aan-huisblad Het Kontakt - Goudse Post, waar Peters tot september 2022 als journalist en eindredacteur werkzaam was, bekend gemaakt. Bij de viering van de 70-ste verjaardag van de Goudse Post werd Peters benoemd tot ereburger van Gouda en nam ze de zilveren penning in ontvangst.

Advertorial Media 4 mrt. 2023 12:55

E-paper ZoGouds iedere avond om 18u45 gratis in je mailbox

Overdag geen tijd om het nieuws uit Gouda via ZoGouds te volgen? Of moe van het steeds op je mobiel kijken? Maar dan toch graag alles willen weten? De oplossing is simpel. Gewoon even je emailadres opgeven. Dan krijg je het ZoGouds nieuws iedere avond stipt om 18u45 in je mailbox. Makkelijk toch? En ook nog gratis.