Advertorial Onderwijs 11 feb. 2024 14:10

VMBO-leerlingen op bezoek bij bedrijven in metaalsector

Wegens succes op herhaling: 17 enthousiaste vmbo-leerlingen van CSG De Goudse Waarden en Driestar College bezoeken de komende weken vijf metaalbedrijven in Gouda en de Goudse regio. Tijdens de bezoeken leren ze de bedrijven beter kennen en maken ze onderdelen voor hun werkstuk. Op die manier kunnen ze zelf ervaren hoe veelzijdig het werk in de metaalsector is.

Onderwijs 9 feb. 2024 14:05

Kom jij 10 februari ook naar Open Dag Driestar hogeschool?

Driestar hogeschool houdt op zaterdag 10 februari tussen 10u00 en 14u00 een Open Dag. Er worden voorlichtingen gegeven over alle opleidingen van Driestar hogeschool in Gouda, inkijkjes in de vakken die gegeven worden, een speciale workshop voor mannen, zang, oefenen voor de taaltoets en niet te vergeten een gratis lunch. Zomaar een kleine impressie van de plannen voor de Open Dag.

Onderwijs 9 feb. 2024 13:36

Achtste Coornhert Model United Nations van start

Coornhert Model United Nations (COMUN) is vrijdag in de Sint Janskerk van start gegaan en duurt tot en met zondag. COMUN is een jaarlijkse simulatie van de Verenigde Naties georganiseerd door 110 vrijwillige leerlingen van het Coornhert Gymnasium.

Onderwijs 8 feb. 2024 18:45

Proef met nieuwe aanpak om schooluitval te voorkomen

Samen met het Instituut voor Publieke Waarden begint de gemeente Gouda een actieonderzoek om leerlingen met risico op schooluitval in het voortgezet onderwijs zo vroeg mogelijk en al op school te helpen hun (mentale) problemen de baas te worden. Daarmee moet (langdurig) verzuim worden voorkomen. Bij de aanpak worden ook ouders/verzorgers en de school nadrukkelijk betrokken.

Advertorial Onderwijs 6 feb. 2024 11:00

Kom naar Open Dag van mboRijnland op woensdag 7 februari

Ben je momenteel bezig met je eindexamenjaar en loop je nog rond met twijfels over welke richting je op wilt? Dan is de Open Dag van mboRijnland de perfecte gelegenheid om meer duidelijkheid te krijgen. Kom langs op woensdag 7 februari tussen 16u00 - 21u00 aan de Groen van Prinsterersingel en ontdek de diverse mogelijkheden die mboRijnland te bieden heeft.

Advertorial Onderwijs 4 feb. 2024 12:00

Finalisten mboRijnland bekend voor vakwedstrijden Skills Heroes

Dertien studenten van mboRijnland, waaronder doktersassistent Marit van der Kroft uit Gouda, hebben de finales bereikt van de vakwedstrijden Skills Heroes. Zij vertegenwoordigen mboRijnland tijdens het grote evenement Skills The Finals dat op 21 en 22 maart wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze finales strijden ze om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied.  

Onderwijs 3 feb. 2024 11:20

Open Huis GSG Leo Vroman Uitgelicht

Open Huis van GSG Leo Vroman aan de Burgemeester Martenssingel. Het statige pand was voor deze gelegenheid prachtig uitgelicht. Met dank aan fotograaf Ruud Montagne.

Onderwijs 22 jan. 2024 15:42

Studenten mboRijnland bedenken oplossingen om drugscriminaliteit te voorkomen

Crimelabs Gouda is een innovatief project waarbij 50 studenten van mboRijnland aan de slag gaan om concrete oplossingen te bedenken om drugscriminaliteit onder jongeren in Gouda te voorkomen. Crimelabs Gouda wordt gehouden door de Gemeente Gouda, het RIEC Den Haag, mboRijnland, Young Perspectives en Kennisland.

Onderwijs 19 jan. 2024 13:01

Bijzondere samenwerking scholen en kinderopvang in bijzonder schoolgebouw

Alle heipalen zijn de grond in: daarmee krijgt een van de meest bijzondere onderwijsinitiatieven van de laatste jaren in Gouda zijn fundament. Basisschool De Triangel, school voor speciaal onderwijs Auris Taalplein en kinderopvang Kind & Co komen samen onder 1 duurzaam dak.

Advertorial Onderwijs 18 jan. 2024 15:10

Kom jij ook naar Open Huis De Goudse Waarden op vrijdag 19 januari?

Bij scholengemeenschap De Goudse Waarden is iedereen welkom! Kom op vrijdag 19 januari naar het Open Huis en ontdek waarom De Goudse Waarden de leukste school voor jou is. Tijdens het open huis, van 18u30 tot 21u00 op alle vestigingen, kun je de sfeer proeven en allerlei leuke opdrachten doen!

Advertorial Onderwijs 18 jan. 2024 10:00

De Goudse Waarden volgt workshop De Digitale Wereld bij VRSPACE

Leerlingen van De Goudse Waarden brachten deze week een bezoek aan VRSPACE in de Chocoladefabriek voor een workshop 'De Digitale Wereld'. De jongeren maakten in anderhalf uur tijd kennis met moderne technologie, zoals Virtual Reality, interactieve leersystemen en artificial intelligence. 

Advertorial Onderwijs 17 jan. 2024 15:38

PWS-week De Goudse Waarden afgesloten met geslaagde marktpleinpresentatie

De spanning was voelbaar op De Goudse Waarden, vestiging Heemskerkstraat. De leerlingen van mavo 4 hadden een hele week hard gewerkt aan hun Profielwerkstuk (PWS), en nu was het moment aangebroken om hun bevindingen te delen met de wereld, of in ieder geval met hun ouders. De PWS-week had zijn hoogtepunt bereikt, en de school was gevuld met een mix van nervositeit en opwinding.

Onderwijs 17 jan. 2024 12:34

Twee Goudse scholen in finale NK Debatteren

Maar liefst negen scholen uit de provincie Zuid-Holland, waaronder twee uit Gouda, staan zaterdag 20 januari in de finale van het NK Debatteren voor havo- en vwo-leerlingen. Tijdens deze 26e editie debatteren achtentwintig scholierenteams uit heel Nederland om de titel ‘Nederlands Kampioen Debatteren’. 

Advertorial Onderwijs 16 jan. 2024 15:49

Docenten Universiteit Utrecht geven lezingen op De Goudse Waarden

Het was een opwindende dag op de Rector's League voor de leerlingen van VWO 5 en 6 van De Goudse Waarden. De Goudse Waarden had speciaal enkele deskundige docenten van de Universiteit Utrecht uitgenodigd om lezingen te geven over verschillende boeiende onderwerpen.

Onderwijs 14 dec. 2023 10:12

Gouds onderwijs slaat handen ineen voor jonge nieuwkomers

Kinderen (4-13 jaar) van asielzoekers, statushouders, arbeidsmigranten en expats moeten in de buurt van waar zij wonen onderwijs krijgen, bij voorkeur op reguliere scholen met een gemengde populatie. Na een jaar taalklas hebben zij nog 3 jaar recht op extra taalaanbod. Afspraken hierover zijn nu vastgelegd in een convenant.

Onderwijs 7 dec. 2023 14:29

Driestar en Brownies&downieS starten Eat Meet Learn

Driestar Gouda en Brownies&downieS Gouda hebben donderdag een uniek samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarbij Driestar Gouda haar schoolplein ter beschikking stelt voor het team van Brownies&downieS  Gouda om de catering te verzorgen.