Advertorial Onderwijs 20 apr. 2024 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Onderwijs 12 apr. 2024 18:50

Leerlingen maken nieuw duurzaam ontwerp voor Wervenbuurt

Wethouder Michel Klijmij – van der Laan gaf bij de Theaterbakkerheij de aftrap voor de ontwerpopdracht Duurzame Stad 2024. Meer dan honderd leerlingen van drie middelbare scholen keken naar de documentaire ‘De klimaatverkenner’ en bespraken met elkaar de uitdagingen voor de wijken van de toekomst.

Onderwijs 11 apr. 2024 14:27

Gouda krijgt mytylschool bij Kindcentrum Goverwelle

Bij Kindcentrum Goejanverwelle in Goverwelle komt vanaf komende schooljaar een mytylschool. Dit op initiatief van en in mooie samenwerking met De Vier Windstreken en samenwerkingsverband passend onderwijs primair onderwijs. Het was een langgekoesterde wens om in de gemeente Gouda een eigen mytylschool te realiseren.

Advertorial Onderwijs 27 mrt. 2024 18:45

Jorn Nieuwenhuis ambassadeur mboRijnland bij ‘Dit is mbo'

Student Jorn Nieuwenhuis, vorig jaar goudenmedaillewinnaar bij Skills The Finals in de categorie Patissier, vertegenwoordigt mboRijnland als ambassadeur bij 'Dit is mbo Ambassadeurs 2024’. Dit is een initiatief van de MBO Raad. Nieuwenhuis heeft inmiddels zijn opleiding Patissier afgerond en volgt op dit moment de opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij mboRijnland in Gouda.

Onderwijs 21 mrt. 2024 18:47

Coornhert Gymnasium 135 jaar! Kom jij ook naar de reünie?

Het Coornhert Gymnasium viert dit jaar een jubileum. Op zaterdag 15 juni 2024 houdt het Coornhert Gymnasium een reünie ter ere van het 135-jarig bestaan. De reünie is voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers. 

Advertorial Onderwijs 21 mrt. 2024 17:46

Mooie opkomst bij Onderwijsmarkt in De Goudse Waarden

Veel scholen in Gouda en de Goudse regio zijn op zoek naar leraren! Donderdag presenteren scholen uit de hele regio zich tijden de Onderwijsmarkt bij De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. Een mooi initiatief in het kader van Binnenkijken bij Bedrijven.

Advertorial Onderwijs 21 mrt. 2024 10:12

Studenten mboRijnland in Skills The Finals

Vandaag starten de finalewedstrijden van Skills Heroes, dé landelijke vakwedstrijden voor het mbo. Alle studenten en hun begeleiders hebben de afgelopen maanden keihard getraind om tijdens Skills The Finals hun beste vaardigheden en talenten te laten zien. Mbo-ers, waaronder die van mboRijnland, strijden om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied. 

Advertorial Onderwijs 21 mrt. 2024 08:00

De Goudse Waarden in finale Landelijke Geschiedenis Quiz

Het schoolteam van De Goudse Waarden, bestaande uit Julia de Haan en Sofia Wang uit vwo5, hebben meegedaan aan de finale van de Landelijke Geschiedenis Quiz. Dit jaar vond de finale plaats in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Onderwijs 16 mrt. 2024 11:02

Goudse schooldirecteur Angenieta Kaatee-de Groot zwaait af

Met een feestelijke voorstelling hebben alle leerlingen van De Triangel in Gouda vrijdag 15 maart afscheid genomen van Angenieta Kaatee-de Groot. Na bijna 44 jaar werkzaam voor De Groeiling, eerst als leerkracht bij De Goudsbloem en de laatste 33 jaar als directeur van de basisschool aan de Coniferensingel, is zij per 1 maart met pensioen gegaan.

Advertorial Onderwijs 12 mrt. 2024 17:09

Mobiel Media Lab doet De Goudse Waarden aan

Het Mobiel Media Lab van Politie Nederland stond vandaag op het schoolplein van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. In de grote politiebus werden leerlingen van mavo 3 ontvangen en gaf de politie voorlichting (onder meer over sexting & soorten drugs). Het ging vooral ook over het (mis)gebruik van sociale media.

Advertorial Onderwijs 11 feb. 2024 14:10

VMBO-leerlingen op bezoek bij bedrijven in metaalsector

Wegens succes op herhaling: 17 enthousiaste vmbo-leerlingen van CSG De Goudse Waarden en Driestar College bezoeken de komende weken vijf metaalbedrijven in Gouda en de Goudse regio. Tijdens de bezoeken leren ze de bedrijven beter kennen en maken ze onderdelen voor hun werkstuk. Op die manier kunnen ze zelf ervaren hoe veelzijdig het werk in de metaalsector is.

Onderwijs 9 feb. 2024 14:05

Kom jij 10 februari ook naar Open Dag Driestar hogeschool?

Driestar hogeschool houdt op zaterdag 10 februari tussen 10u00 en 14u00 een Open Dag. Er worden voorlichtingen gegeven over alle opleidingen van Driestar hogeschool in Gouda, inkijkjes in de vakken die gegeven worden, een speciale workshop voor mannen, zang, oefenen voor de taaltoets en niet te vergeten een gratis lunch. Zomaar een kleine impressie van de plannen voor de Open Dag.

Onderwijs 9 feb. 2024 13:36

Achtste Coornhert Model United Nations van start

Coornhert Model United Nations (COMUN) is vrijdag in de Sint Janskerk van start gegaan en duurt tot en met zondag. COMUN is een jaarlijkse simulatie van de Verenigde Naties georganiseerd door 110 vrijwillige leerlingen van het Coornhert Gymnasium.

Onderwijs 8 feb. 2024 18:45

Proef met nieuwe aanpak om schooluitval te voorkomen

Samen met het Instituut voor Publieke Waarden begint de gemeente Gouda een actieonderzoek om leerlingen met risico op schooluitval in het voortgezet onderwijs zo vroeg mogelijk en al op school te helpen hun (mentale) problemen de baas te worden. Daarmee moet (langdurig) verzuim worden voorkomen. Bij de aanpak worden ook ouders/verzorgers en de school nadrukkelijk betrokken.

Advertorial Onderwijs 6 feb. 2024 11:00

Kom naar Open Dag van mboRijnland op woensdag 7 februari

Ben je momenteel bezig met je eindexamenjaar en loop je nog rond met twijfels over welke richting je op wilt? Dan is de Open Dag van mboRijnland de perfecte gelegenheid om meer duidelijkheid te krijgen. Kom langs op woensdag 7 februari tussen 16u00 - 21u00 aan de Groen van Prinsterersingel en ontdek de diverse mogelijkheden die mboRijnland te bieden heeft.

Advertorial Onderwijs 4 feb. 2024 12:00

Finalisten mboRijnland bekend voor vakwedstrijden Skills Heroes

Dertien studenten van mboRijnland, waaronder doktersassistent Marit van der Kroft uit Gouda, hebben de finales bereikt van de vakwedstrijden Skills Heroes. Zij vertegenwoordigen mboRijnland tijdens het grote evenement Skills The Finals dat op 21 en 22 maart wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze finales strijden ze om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied.  

Onderwijs 3 feb. 2024 11:20

Open Huis GSG Leo Vroman Uitgelicht

Open Huis van GSG Leo Vroman aan de Burgemeester Martenssingel. Het statige pand was voor deze gelegenheid prachtig uitgelicht. Met dank aan fotograaf Ruud Montagne.