Onderwijs gisteren 13:11

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.

Onderwijs gisteren 09:13

Spanning voor eindexamenkandidaten: vandaag uitslagen

De Goudse middelbare scholieren krijgen vandaag te horen of ze zijn geslaagd. De meesten van hen zijn vmbo-leerlingen. Daarnaast komen havo-scholieren en vwo-leerlingen vandaag te weten of ze de vlag met hun rugtas mogen hijsen.

Advertorial Onderwijs 28 mei 2024 12:32

Clinic brugklassers De Goudse Waarden bij Roei- en Zeil Gouda

Brugklasleerlingen van middelbare school De Goudse Waarden hebben onlangs hun eerste clinic bij de lokale roei- en zeilvereniging gehad. De leerlingen kregen de kans om kennis te maken met de roeisport en zeilen, en het evenement bleek een groot succes.

Advertorial Onderwijs 18 mei 2024 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Onderwijs 14 mei 2024 11:41

De eindexamens zijn begonnen voor scholieren

Ruim 191.000 middelbare scholieren beginnen vandaag aan hun centraal schriftelijk eindexamen. Voor velen is het een kans om vorig jaar te overtreffen, toen opvallend lage slagingspercentages werden genoteerd. Meer dan 1 op de 10 kandidaten slaagde toen niet.

Advertorial Onderwijs 12 mei 2024 11:30

Jorn Nieuwenhuis ambassadeur mboRijnland bij Dit is mbo

Student Jorn Nieuwenhuis, vorig jaar goudenmedaillewinnaar bij Skills The Finals in de categorie Patissier, vertegenwoordigt mboRijnland als ambassadeur bij 'Dit is mbo Ambassadeurs 2024’. Dit is een initiatief van de MBO Raad. Nieuwenhuis heeft inmiddels zijn opleiding Patissier afgerond en volgt op dit moment de opleiding Zelfstandig Werkend Kok bij mboRijnland in Gouda.

Advertorial Onderwijs 12 apr. 2024 18:50

Leerlingen maken nieuw duurzaam ontwerp voor Wervenbuurt

Wethouder Michel Klijmij – van der Laan gaf bij de Theaterbakkerheij de aftrap voor de ontwerpopdracht Duurzame Stad 2024. Meer dan honderd leerlingen van drie middelbare scholen keken naar de documentaire ‘De klimaatverkenner’ en bespraken met elkaar de uitdagingen voor de wijken van de toekomst.

Onderwijs 11 apr. 2024 14:27

Gouda krijgt mytylschool bij Kindcentrum Goverwelle

Bij Kindcentrum Goejanverwelle in Goverwelle komt vanaf komende schooljaar een mytylschool. Dit op initiatief van en in mooie samenwerking met De Vier Windstreken en samenwerkingsverband passend onderwijs primair onderwijs. Het was een langgekoesterde wens om in de gemeente Gouda een eigen mytylschool te realiseren.

Onderwijs 21 mrt. 2024 18:47

Coornhert Gymnasium 135 jaar! Kom jij ook naar de reünie?

Het Coornhert Gymnasium viert dit jaar een jubileum. Op zaterdag 15 juni 2024 houdt het Coornhert Gymnasium een reünie ter ere van het 135-jarig bestaan. De reünie is voor alle oud-leerlingen en (oud-)medewerkers. 

Advertorial Onderwijs 21 mrt. 2024 17:46

Mooie opkomst bij Onderwijsmarkt in De Goudse Waarden

Veel scholen in Gouda en de Goudse regio zijn op zoek naar leraren! Donderdag presenteren scholen uit de hele regio zich tijden de Onderwijsmarkt bij De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. Een mooi initiatief in het kader van Binnenkijken bij Bedrijven.

Advertorial Onderwijs 21 mrt. 2024 10:12

Studenten mboRijnland in Skills The Finals

Vandaag starten de finalewedstrijden van Skills Heroes, dé landelijke vakwedstrijden voor het mbo. Alle studenten en hun begeleiders hebben de afgelopen maanden keihard getraind om tijdens Skills The Finals hun beste vaardigheden en talenten te laten zien. Mbo-ers, waaronder die van mboRijnland, strijden om de titel: ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied. 

Advertorial Onderwijs 21 mrt. 2024 08:00

De Goudse Waarden in finale Landelijke Geschiedenis Quiz

Het schoolteam van De Goudse Waarden, bestaande uit Julia de Haan en Sofia Wang uit vwo5, hebben meegedaan aan de finale van de Landelijke Geschiedenis Quiz. Dit jaar vond de finale plaats in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Onderwijs 16 mrt. 2024 11:02

Goudse schooldirecteur Angenieta Kaatee-de Groot zwaait af

Met een feestelijke voorstelling hebben alle leerlingen van De Triangel in Gouda vrijdag 15 maart afscheid genomen van Angenieta Kaatee-de Groot. Na bijna 44 jaar werkzaam voor De Groeiling, eerst als leerkracht bij De Goudsbloem en de laatste 33 jaar als directeur van de basisschool aan de Coniferensingel, is zij per 1 maart met pensioen gegaan.

Advertorial Onderwijs 12 mrt. 2024 17:09

Mobiel Media Lab doet De Goudse Waarden aan

Het Mobiel Media Lab van Politie Nederland stond vandaag op het schoolplein van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat. In de grote politiebus werden leerlingen van mavo 3 ontvangen en gaf de politie voorlichting (onder meer over sexting & soorten drugs). Het ging vooral ook over het (mis)gebruik van sociale media.

Advertorial Onderwijs 11 feb. 2024 14:10

VMBO-leerlingen op bezoek bij bedrijven in metaalsector

Wegens succes op herhaling: 17 enthousiaste vmbo-leerlingen van CSG De Goudse Waarden en Driestar College bezoeken de komende weken vijf metaalbedrijven in Gouda en de Goudse regio. Tijdens de bezoeken leren ze de bedrijven beter kennen en maken ze onderdelen voor hun werkstuk. Op die manier kunnen ze zelf ervaren hoe veelzijdig het werk in de metaalsector is.

Onderwijs 9 feb. 2024 14:05

Kom jij 10 februari ook naar Open Dag Driestar hogeschool?

Driestar hogeschool houdt op zaterdag 10 februari tussen 10u00 en 14u00 een Open Dag. Er worden voorlichtingen gegeven over alle opleidingen van Driestar hogeschool in Gouda, inkijkjes in de vakken die gegeven worden, een speciale workshop voor mannen, zang, oefenen voor de taaltoets en niet te vergeten een gratis lunch. Zomaar een kleine impressie van de plannen voor de Open Dag.

Onderwijs 9 feb. 2024 13:36

Achtste Coornhert Model United Nations van start

Coornhert Model United Nations (COMUN) is vrijdag in de Sint Janskerk van start gegaan en duurt tot en met zondag. COMUN is een jaarlijkse simulatie van de Verenigde Naties georganiseerd door 110 vrijwillige leerlingen van het Coornhert Gymnasium.