Onderwijs 30 mrt. 2023 07:00

Maaltijdbonnen voor middelbare scholier met weinig geld

Ook middelbare scholen kunnen zich nu aanmelden voor gratis schoolmaaltijden. Ouders krijgen dan een boodschappenkaart van 11 euro per kind per week waarmee ze naar de supermarkt kunnen. De afgelopen tijd was er al een proef met gratis schoolmaaltijden op basisscholen en die wordt dus uitgebreid. Scholen kunnen zich aanmelden via schoolmaaltijden.nl.

Advertorial Onderwijs 20 mrt. 2023 14:22

VO-scholen blij met nieuwe aanmeldingen na fysieke open dagen groep 8

De Goudse VO-scholen hebben inmiddels de aanmeldperiode voor nieuwe leerlingen afgesloten en maken vandaag het aantal brugklassen voor volgend schooljaar bekend. Leerlingen uit groep 8 konden zich tot en met 15 maart aanmelden bij de school van hun keuze, waarbij het basisschooladvies uiteraard leidend is. 

Advertorial Onderwijs 17 mrt. 2023 09:54

Geslaagd festival Binnenkijken in het Onderwijs

Wie altijd al in het onderwijs heeft willen werken, kon zijn hart ophalen tijdens Binnenkijken bij Bedrijven 2023. Want dit jaar stond het onderwijs in the spotlights. De actieweek werd donderdag 16 maart afgesloten met een uniek gezamenlijk event bij De Goudse Waarden, met muziek, een infomarkt, workshops en leuke activiteiten.

Advertorial Onderwijs 16 mrt. 2023 17:43

Leerlingen De Goudse Waarden koken met een missie

Leerlingen van het vmbo van De Goudse Waarden kookten woensdag met en voor een missie. Ze maakten een diner voor hun ouders die daarvoor een kaartje moesten kopen. De opbrengst ging naar het goede doel: Stichting Tearfund, Nacht zonder dak.

Advertorial Onderwijs 16 mrt. 2023 10:24

Festival Binnenkijken in het Onderwijs

“Is het onderwijs iets voor mij?”, “Ik heb interesse in een baan in het onderwijs, maar hoe nu verder?” en “Welke mogelijkheden biedt het onderwijs?” Op al die vragen krijg je antwoord tijdens het festival BinnenKijken in het Onderwijs op donderdag 16 maart van 16u00 tot 17u30 bij CSG De Goudse Waarden (locatie Kanaalstraat 31).

Onderwijs 14 mrt. 2023 14:38

Koningin Máxima was vandaag op visite bij De Goudse Waarden

Hare Majesteit Koningin Máxima was dinsdagmiddag in Gouda op bezoek. Als erevoorzitter van Stichting MIND Us ging zij in gesprek over sporten en mentale gezondheid bij jongeren. Het bezoek vond plaats op scholengemeenschap De Goudse Waarden. Aan tafel zaten diverse gasten, waaronder Goudse jongeren, Gro-up en wethouder Anna van Popering-Kalkman.

Onderwijs 14 mrt. 2023 08:00

mboRijnland en Zorgpartners Midden-Holland starten nieuwe praktijkleerroute

mboRijnland en Zorgpartners Midden-Holland starten in september een nieuwe praktijkleerroute in de vorm van een leerhuis voor BOL-studenten van de opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkundige. Het is een geheel nieuwe vorm van opleiden waarin de studenten de hele opleiding in de praktijk volgen. De pilot start op de locaties De Hanepraij en Savelberg in Gouda en er is plek voor 20 studenten. De nieuwe praktijkleerroute is een samenwerking tussen mboRijnland en Zorgpartners Midden-Holland.

Advertorial Onderwijs 8 mrt. 2023 11:11

Feestelijke opening nieuw schoolgebouw De Goudse Waarden

Het nieuwe schoolgebouw van CSG De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat is dinsdag feestelijk geopend. Bij de openingsceremonie waren honderden betrokkenen aanwezig, waaronder de wethouders Thierry van Vugt en Michiel Bunnik, architecten, aannemers en leerlingen en leraren van de school. Na de speech van rector Peter van Dijk en de onthulling van het buitenschaakbord door Jan Evengroen (manager beheer gebouwen) was er de mogelijkheid om het schoolgebouw te bekijken.

Advertorial Onderwijs 23 feb. 2023 10:35

Wil jij Binnenkijken in het onderwijs?

Heb je altijd al willen werken in het onderwijs of wil je weleens proeven van de sfeer op school? Pak je kans als zij-instromer, onderwijsassistent of klassenassistent en kom BinnenKijken in het Onderwijs! Van maandag 13 tot en met  donderdag 16 maart openen scholen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor iedereen die een nieuwe carrière in het primair en voortgezet onderwijs overweegt.

Onderwijs 14 feb. 2023 11:10

Partners maken werk van Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst

Zorgpartners Midden-Holland, mboRijnland en Campus Gouda geven het Experience Lab een vervolg in een Living Lab Zorg & Technologie van de toekomst. In het vandaag uitgebrachte bidbook, een routekaart, lichten de partners hun plannen toe. De zorg is dringend op zoek naar medewerkers en heeft ook zorgprofessionals nodig die technologie kunnen toepassen in hun werk.

Onderwijs 8 feb. 2023 13:26

Casimirschool viert 100ste-verjaardag

De Casimirschool bestaat 100 jaar! Woensdagochtend werd het jubileumjaar feestelijk afgetrapt op het schoolplein aan de Groeneweg.

Advertorial Onderwijs 3 feb. 2023 16:00

Met Future heeft De Goudse Waarden de opleiding van de toekomst

Future, de nieuwste opleiding van De Goudse Waarden, is bedoeld voor leerlingen met vmbo-advies die graag op ontdekking gaan en aan de slag willen met nieuwe technologie of creatief kunnen denken. Je komt er veel van te weten bij het Open Huis op vrijdag 3 februari, van 18u30 tot 20u30, op De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat.    

Advertorial Onderwijs 3 feb. 2023 12:14

Open Huis De Goudse Waarden: maak kennis met NXT en Future

De Goudse Waarden houdt op vrijdag 3 februari een open huis voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Van 18u30 tot 20u30 ben je van harte welkom om te komen kijken, doen, maken, onderzoeken en al je vragen over de school te stellen. En kennis te maken met het nieuwe programma NXT. Je bent welkom in het nieuwe gebouw van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat 105. Maar zeker ook bij De Goudse Waarden aan de Kanaalstraat, waarbij extra aandacht is voor de nieuwe studierichtingen Future. 

Advertorial Onderwijs 2 feb. 2023 18:14

Open Huis bij De Goudse Waarden, kom kijken in nieuw gebouw

De Goudse Waarden houdt op vrijdag 3 februari een open huis voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. Van 18u30 tot 20u30 ben je van harte welkom om te komen kijken, doen, maken, onderzoeken en al je vragen over de school te stellen. Kom meteen kijken in het nieuwe gebouw van De Goudse Waarden aan de Heemskerkstraat 105.  

Onderwijs 31 jan. 2023 08:19

Wil jij in het onderwijs? Ga eens BinnenKijken bij Goudse scholen

Wie altijd al in het onderwijs heeft willen werken of eens de sfeer op school wilt meemaken, krijgt nu de kans: van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart openen scholen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor zij-instromers, onderwijsassistenten en klassenassistenten.

Onderwijs 30 jan. 2023 10:09

Driestar en Coornhert Gymnasium grijpen naast titel NK Debatteren

Maar liefst twee Goudse scholen stonden zaterdag 28 januari in de finale van het NK Debatteren havo/vwo: het Driestar-Wartburg College en het Coornhert Gymnasium. Op de Radboud Universiteit in Nijmegen debatteren zesentwintig scholierenteams uit heel Nederland tijdens deze 25-ste editie om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Debatteren. Die ging uiteindelijk naar het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Onderwijs 26 jan. 2023 14:51

Antoniuscollege ontvangt Erasmus+ accreditatie!

Het Antoniuscollege heeft de Erasmus+ accreditatie ontvangen. De Erasmus+ accreditatie is een erkenning voor organisaties die hebben laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationale plannen hebben en hier de komende jaren verder mee aan de slag gaan.

Onderwijs 24 jan. 2023 11:09

Leerlingen Goudse Weekendschool bezoeken restaurant Brunel

Twee klassen van de Goudse Weekendschool bezochten zondag Restaurant Brunel aan de Hoge Gouwe. De leerlingen mochten spannende hapjes proeven, leerden hoe je een tafel netjes dekt en oefenden met het lopen door een restaurant met borden op je arm.

Onderwijs 19 jan. 2023 16:45

Driestar en Coornhert Gymnasium in finale NK Debatteren

Maar liefst twee Goudse scholen staan zaterdag 28 januari in de finale van het NK Debatteren havo/vwo: het Driestar-Wartburg College en het Coornhert Gymnasium. Op de Radboud Universiteit in Nijmegen debatteren zesentwintig scholierenteams uit heel Nederland tijdens deze 25-ste editie om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Debatteren.