Advertorial Ontmoetingsplaats gisteren 06:00

De Chocoladefabriek Gouda bestaat vandaag 10 jaar

De Chocoladefabriek Gouda bestaat vandaag 10 jaar. Op 28 februari 2014 verrichte Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien de officiële opening. Vandaag vieren we dit met een feestelijke middag met allerlei activiteiten. Zo kunnen kinderen in de Techniekwerkplaats samen met het streekarchief tijdmachines ontwerpen. Van 16u30 tot 18u00 is er 'De grote kun-jij-er-chocola-van-maken quiz' onder leiding van cabaretier Rob Urgert en PeterPaul Kloosterman, met mooie prijzen.

Advertorial Ontmoetingsplaats 19 feb. 2024 09:23

Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in De Goudse Schouwburg

Eén van de grootste angsten onder jongeren is het spreken voor grote groepen. Een aantal jongeren vanuit de theaters in Gouda, Leiden en Dordrecht (Theaterdelta Zuid-Holland) overwonnen de afgelopen weken hun angsten en werden wekenlang getraind in het voeren van nagesprekken met publiek rondom voorstellingen.

Ontmoetingsplaats 18 feb. 2024 14:20

Lezing Kunstmatige Intelligentie bij Rotaryclub Gouda-Bloemendaal

Rotaryclub Gouda-Bloemendaal opent op woensdagavond 20 maart haar deuren weer wagenwijd voor alle geïnteresseerden en belangstellenden. Kom kennismaken met de club en ervaar het reilen en zeilen van een serviceclub eens van binnen uit. Martijn Vinke gaat deze avond met de aanwezigen op zoek naar de toekomst van Kunstmatige Intelligentie.

Ontmoetingsplaats 4 feb. 2024 09:00

Gouda Bruist verlengt project Wintergesprekken

Afgelopen weken hebben er in verschillende huiskamers Wintergesprekken plaatsgevonden. Dit zorgde voor mooie ontmoetingen en nieuwe verbindingen met buurtgenoten. Ook in februari staan er al verschillende Wintergesprekken gepland. Er is veel enthousiasme om mee te doen! Gouda Bruist heeft daarom besloten het project te verlengen tot 15 maart!

Ontmoetingsplaats 26 jan. 2024 09:00

Holocaustherdenking op NS Station Gouda

Onder het motto ‘Nooit meer’ worden eind januari op initiatief van de Verenigde Naties de slachtoffers van de Holocaust herdacht. Ook in Gouda staan we jaarlijks stil bij de Holocaust, juist omdat ‘nooit meer’ nu relevanter lijkt te zijn dan ooit tevoren. Op zondag 28 januari houdt de gemeente samen met het Gouds Metaheerhuis van 13u00 tot 14u15 een herdenking. De organisatie nodigt iedereen uit om mee te doen met deze herdenking.

Ontmoetingsplaats 14 jan. 2024 10:49

Gouda Bruist is op zoek naar huiskamers om Wintergesprekken te voeren

Gouda Bruist houdt tussen 15 en 31 januari Wintergesprekken. Ondanks de feestjes in december en januari leven we in donkere dagen. Winter in het land en onrust in de samenleving. Via Wintergesprekken roept Gouda Bruist mensen op om verbinding te zoeken in de buurt en weer echt met elkaar in gesprek te gaan.

Ontmoetingsplaats 22 dec. 2023 14:23

Gezelschap Bondgenoten komt bij elkaar op De Goudse Waarden

Bondgenoten is een gezelschap van mensen uit Gouda die allemaal een achterban hebben. Denk aan mensen uit Marokkaanse kring, primair en voortgezet onderwijs, politie, LHBTI, kerken enzovoort. Elke groep heeft een soort ‘vertegenwoordiger’: een bondgenoot. Vanuit de Bondgenoten werd deze week op De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat, weer een bijeenkomst gehouden voor de netwerkpartners.

Ontmoetingsplaats 9 dec. 2023 19:00

WereldLichtjesDag op Oude Begraafplaats Gouda

Ook in Gouda staan we stil bij WereldLichtjesDag. En wel op zondagavond 10 december op de Oude Begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat in de wijk Korte Akkeren.

Advertorial Ontmoetingsplaats 6 nov. 2023 15:22

Maarten van der Weijden te gast bij ondernemers GBC/SBG in Sligro

Duursporter Maarten van der Weijden is dinsdag 7 november te gast en gastspreker bij de inspiratiemeeting van de ondernemers van de Goudse Businessclub (GBC) en de Samenwerkende Binnenstad Ondernemers (SBG). De bijeenkomst wordt gehouden in de Sligro Gouda en begint rond 18u15. Gastheer is Ron Heijberg, bedrijfsleider van Sligro Gouda.

Advertorial Ontmoetingsplaats 6 nov. 2023 14:51

Tweede editie Water & Erfgoedcafé Gouda in Cheese Experience

Op initiatief van het Gouds Watergilde vond eind augustus het eerste Water & Erfgoedcafé plaats. Het café is bedoeld om op een gezellige manier informele contacten tussen actieve Gouwenaars mogelijk te maken op het gebied van water en erfgoed. De eerste Water & Erfgoedcafé was een succes en krijgt een vervolg. En wel op vrijdag 17 november van 16u30 tot 19u00 in de Cheese Experience.

Ontmoetingsplaats 22 okt. 2023 08:00

HackaLOD, dé hackathon met erfgoeddata, 3 november in stadhuis

Op 3 november 2023 in de middag klinkt het startschot van de HackaLOD, dé hackathon met erfgoeddata. Ook nu weer vanaf een bijzondere locatie: het stadhuis van Gouda. De deelnemende teams halen een nacht door om de beste, origineelste applicatie met linked erfgoeddata te ontwerpen.

Ontmoetingsplaats 11 okt. 2023 14:44

Gouwenaars houden bijeenkomst voor vrede

Veel Gouwenaars maken zich zorgen over de vreselijke gebeurtenissen in Israël en de Palestijnse gebieden. Daarom houdt de gemeente Gouda donderdagavond vanaf 20u00 een bijeenkomst in de Sint Janskerk. U moet zich van te voren online aanmelden als bezoeker.

Advertorial Ontmoetingsplaats 9 okt. 2023 10:25

Informatiedagen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven

25.000 adressen verdeeld over zeven gemeenten ontvangen deze week een uitnodiging voor een gratis kopje koffie of thee. Via deze kaartenactie nodigen het PostNL Bijzondere Momenten Fonds en Stichting Lezen en Schrijven mensen die misschien moeite hebben met lezen en schrijven uit voor een bezoek aan een buurthuis of Taalhuis in hun buurt. Zo ook in Gouda, in de Chocoladefabriek.

Ontmoetingsplaats 22 sep. 2023 11:15

Burendag Korte Akkeren op vier locaties

Op nationale Burendag 2023 houdt Sociaal Korte Akkeren met een aantal locaties in de buurt Korte Akkeren, Burendag Korte Akkeren 2023. Van 10u00 tot 15u00 is er rommelmarkt, live zang, hapjes, bingo, Theather- en techniek workshops en spelletjes voor kinderen en nog veel meer.

Ontmoetingsplaats 22 sep. 2023 10:29

Welkomstmiddag Extinction Rebellion Gouda op GOUDasfalt

Dit voorjaar is Extinction Rebellion Gouda opgericht. Daarom houdt de Goudse actiegroep een welkomstmiddag voor iedereen die geïnteresseerd is in XR Gouda. De welkomstmiddag is op zondag 24 september van 14u00 tot 17u00 uur bij GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk 32.

Advertorial Ontmoetingsplaats 22 sep. 2023 09:36

Vier jij zaterdag ook Burendag?

Op zaterdag 23 september is het weer Burendag. De Nationale Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vier jij op 23 september ook Burendag? Dan kun je online bij de gemeente melding doen van een evenement.

Ontmoetingsplaats 8 sep. 2023 19:00

Militaire voertuigen bij Goudse Veteranendag

Militaire voertuigen, mooie muziek, kameraadschap, een biertje in de zon, een Blauwe Hap, serenade door de Band of Liberation en een leerzame speech van Luitenant-generaal Nico Tak, C – 1 German-Netherlands Corps over de oorlog in Oekraïne. Gouda waardeert zijn veteranen. Vrijdag eerden we hen met een veteranendag. 

Ontmoetingsplaats 6 sep. 2023 09:00

Goudse veteranendag vrijdag 8 september op GOUDasfalt

Burgemeester Pieter Verhoeve en het Goudse Veteranennetwerk nodigen alle Goudse veteranen en hun  partner/gezin van harte uit voor de Goudse veteranendag op vrijdag 8 september. Ook Gouwenaars (niet-veteranen) zijn van harte welkom om deel te nemen en kennis te maken met de Goudse veteranen.

Ontmoetingsplaats 2 sep. 2023 10:41

Gouda Bruist deelt 50 Goudabakt-pakketten uit

Doe je mee met deze leuke nieuwe buurtactie Heel de Buurt Bakt? Met de buurt aan tafel om te proeven van wat er allemaal door verschillende buren is gemaakt. Gouda Bruist deelde vrijdag maar liefst 50 Goudabakt-pakketten uit aan en voor vrolijke buurtfeestjes rond een tafel vol lekkers in vele straten van Gouda. 

Ontmoetingsplaats 14 aug. 2023 16:11

Ontmoetingscafé gaat samen met bibliotheek Gouda

De Nederlandse taal oefenen en bekend raken met de lokale gemeenschap door gesprekken met nieuwe en ‘oude’ inwoners van Gouda. Dat kan in het Ontmoetingscafé dat iedere vrijdag plaatsvindt in de Chocoladefabriek. Sinds kort werken Ontmoetingscafé, bibliotheek en Taalhuis Gouda samen. Dit na het wegvallen van Libertum.