Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!

Opinie 31 mei 2023 10:00

De eindafrekening

Noem het D-day of bijltjesdag, what’s in a name’, zaterdag 27 mei, was de dag van de eindafrekening. De laatste reguliere competitieronde bij de amateurvoetballers.

Opinie 27 mei 2023 08:00

Gewonigheid

Een krant had de afgelopen maanden gesprekken met 100-jarigen die verhalen vertelden over hun leven. Over lelijke en mooie dingen die in hun lange leven voorbij kwamen. Wat een levenswijsheid lees je dan!

Opinie 25 mei 2023 10:00

Paco Sako

In de voorlaatste competitieronde bij de Goudse amateurvoetballers zijn afgelopen zaterdag nog niet alle beslissingen gevallen. Olympia was een paar weken geleden helaas al gedegradeerd. ONA haalde het langverwachte kampioenschap binnen. Aju 5e klasse!

Opinie 18 mei 2023 10:45

Grondwetwijziging moet voelbaar worden voor iedereen, met en zonder beperking

In het Huis van de Stad is woensdagavond de nieuwe tekst van het eerste artikel uit de grondwet onthuld. De onthulling vond plaats op initiatief van de Regenboog Alliantie Gouda, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) en de gemeente Gouda. Cynthia Beverloo sprak namens GAB daarbij de onderstaande woorden.

Opinie 18 mei 2023 10:12

'Artikel 1 sterkt ons in het gevoel te mogen zijn wie we zijn, en als zodanig welkom te zijn'

In het Huis van de Stad is woensdagavond de nieuwe tekst van het eerste artikel uit de grondwet onthuld. De onthulling vond plaats op initiatief van de Regenboog Alliantie Gouda, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking en de gemeente Gouda. Heike Brandes, voorzitter van Regenboog Alliantie Gouda, sprak hierbij de onderstaande woorden.

Opinie 17 mei 2023 10:00

Kampioenen

Het afgelopen sportweekend was het weekend van de kampioenen.

Opinie 11 mei 2023 10:00

Herkansing

Bij Excelsior word je geen kampioen”, zei een goede vriend mij vorige week glimlachend. Op zondag 29 april 2007 verspeelde AZ met trainer Louis van Gaal op de laatste speelronde de landstitel door op Woudestein met 3-2 van Excelsior te verliezen.

Opinie 6 mei 2023 09:56

Snelweg

Een poosje geleden stonden we op weg met de auto naar Flevoland midden in het land opeens stil op de snelweg: file. File, er zat geen beweging in en steeds meer mensen stapten ietwat geërgerd de auto uit. 

Opinie 4 mei 2023 09:24

Nog even wachten

Vol goede moed trokken de supporters van ONA afgelopen zaterdagmiddag met bussen naar Sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag. De grote wens van ONA 1 was: hopen dat naaste ‘concurrent’ GSC ESDO zich die middag verslikt in Wanica Star en zelf winnen van Quick.

Opinie 28 apr. 2023 08:44

Koningsnacht en Koningsdag in Gouda groots gevierd!

Op 26 en 27 april hebben de Gouwenaars in groten getale feest gevierd rond de verjaardag van de koning. Vooral bij de jongeren was Koningsnacht erg in trek en er stonden zo'n 10.000 mensen op de Markt feest te vieren tijdens het optreden van diverse artiesten. Op Koningsdag waren er in Gouda allerlei evenementen, met o.a. de traditionele aubade op de Markt en de Oranjeboulevard op de Raam.

Opinie 25 apr. 2023 09:29

Gouda viert feest! Michelinster en Best Beer Café 2023

In korte tijd staat Gouda tweemaal in de schijnwerpers door bijzondere gebeurtenissen in de horeca. Maandag maakte Michelin bekend dat restaurant LIZZ een Michelinster krijgt. En eerder is Biercafé De Goudse Eend uitgeroepen tot "Best Beer Café in The Netherlands". Gouda mag trots zijn op deze Goudse horeca ondernemers!

Opinie 21 apr. 2023 10:00

Volksfeest

Ik moest maandagmorgen in Rotterdam zijn. De dag daarvoor was de havenstad het toneel van een groot volksfeest.

Opinie 19 apr. 2023 13:25

Weer stap gezet naar leefbaardere, duurzamere stad

Weer een stap gezet naar een leefbaardere, duurzamere stad: het beleidskader Deelvervoer is ruim aangenomen door de Raad. Belangrijk, want met dit beleidskader kunnen we een hoop dingen anders doen.

Opinie 19 apr. 2023 11:05

Mozaïek Wonen bouwt voor de toekomst

We willen als woningcorporatie bouwen, zodat we nog meer mensen een fijn (t)huis kunnen bieden. Daar zetten we ons samen met onze partners graag voor in!

Opinie 13 apr. 2023 10:47

Stille zaterdag

Ik moet dit seizoen even wennen aan het feit dat ik zondagmiddag niet meer langs de lijn zit om verslag te doen van een sportwedstrijd. En ik geef het eerlijk toe, ik ben er nog niet helemaal aan gewend en met mij veel voetballiefhebbers denk ik.

Opinie 9 apr. 2023 11:40

Column: De laatste strohalm

Het is al weer april, de maand waarin in veel sportcompetities de eerste beslissingen gaan vallen. Sommige beslissingen zijn al gevallen. Bij de voetbalamateurs is er in de lagere klassen dit jaar een versterkte degradatie en dat hakt er in. 

Opinie 11 mrt. 2023 08:00

Verenigingen

Iemand vertelde mij pas dat het slecht gaat met verenigingen in ons land. Hij had het gelezen in een krant. De kop boven het artikel luidde ‘Verenigingsleven staat onder druk’. Vergrijzing, inflatie en hoge energiekosten zijn de boosdoeners.

Opinie 10 mrt. 2023 10:13

Foutje, bedankt!

De grens tussen de hemel in geprezen worden en met pek en veren worden overgoten, is soms flinterdun. Dat ondervond trainer Erik ten Hag zondagavond ook. Vorige week werd hij bijna heilig verklaard maar na de afslachting door Liverpool werd de trainer van Manchester United weer hardhandig op de Britse voetbalbodem neergekwakt. Niet iedereen was bij de les, er werden de nodige fouten gemaakt, met als gevolg een ontluisterende 7-0 nederlaag.

Opinie 7 mrt. 2023 10:00

Georganiseerde sport

Het Sociaal Cultureel Planbureau bracht in 2014 een rapport uit waaruit blijkt dat het aantal leden van sportverenigingen toeneemt. Maar begin deze maand, bijna 9 jaar later, kwam er een rapport uit waaruit juist het tegenovergestelde blijkt.

Opinie 7 mrt. 2023 08:42

Wijkbewoners binnenstad starten peuken-opruim-actie

Enkele bewoners rapen al enige tijd peuken bij de Turfmarkt op en willen dit met een bewustwordingsactie uitbreiden naar de gehele binnenstad. Samen met vrijwilligers gaan zij van 18 maart tot 1 april op de zaterdagen en op dinsdag- en donderdagavond peuken rapen. 

Opinie 28 feb. 2023 10:01

Onvrede over proces rond noodmaatregelen kademuren Lage en Hoge Gouwe

De gemeente Gouda start in maart met de eerste werkzaamheden rond de kademuren aan de Lage en Hoge Gouwe. Om het gewicht op de kademuren van de Lage en Hoge Gouwe te verlagen, maakt de gemeente Gouda van 28 parkeerplaatsen groenvakken, fietsparkeerplekken of zitplekken. Gouda Onderneemt! en de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) zijn niet gelukkig met de wijze waarop dit proces is verlopen en hebben daarom een brief naar het college gestuurd.

Opinie 24 feb. 2023 10:13

Mozaïek Wonen bouwt door

Als je de titel zo leest zou je denken dat ik het in deze column over de bouw van woningen ga hebben. Want, zoals  je in onze krant ziet, we bouwen door en daar zijn we trots op! Maar bouwen doen wij als corporatie op  verschillende manieren. In deze column wil ik het hebben over het bouwen aan relaties.

Opinie 22 feb. 2023 09:26

Zuipen en vreemdgaan

Afgelopen zaterdagochtend. Ik fiets in mijn carnavalskloffie van Gouda naar Oudewater. Op de Karnemelksloot verrekken twee fietsers hun nek, als ze zich omkeren om mij eens goed te bekijken. Zich vast afvragend wat ik in hemelsnaam aan heb en waarom ik die felle make up draag.