Opinie 22 sep. 2022 10:01

Blijf elkaar ontmoeten

Prettig wonen in je woning en buurt – daar zetten wij ons als Mozaïek Wonen al 110 jaar voor in. We gebruiken daar graag landelijke dagen voor zoals Burendag. Dit jaarlijks terugkerend landelijk initiatief brengt buurtbewoners bij elkaar. En dit jaar vieren we dus niet alleen Burendag, maar ook ons 110 jarig jubileum: dubbel feest!

Opinie 10 sep. 2022 10:00

Holy Max

Zondag 4 september werd, na een procedure van maar liefst 19 jaar, de in 1978 overleden Paus Paulus Johannes I zalig verklaard. En nu maar afwachten of deze ‘lachende paus’, wiens pontificaat slechts 33 dagen duurde, over een aantal jaren ook nog heilig wordt verklaard.

Opinie 31 aug. 2022 12:19

Valse start

Terwijl voor de ‘lagere’ amateurteams de nieuwe voetbalcompetitie pas in de derde week van september begint, mocht Jodan Boys afgelopen zaterdag al aan de bak. In de 4e divisie wel te verstaan want de hoofdklasse bestaat sinds de nieuwe jaargang 2022-2023 niet meer. De reden is dat de KNVB door meerdere ingrepen en veranderingen een eind wil maken aan de ontstane scheefgroei in de zogenaamde voetbalpiramide. Hoe dat allemaal gaat uitpakken, zal de komende jaren duidelijk worden.

Opinie 27 aug. 2022 10:25

De reünie

Ze hadden er twee jaar op moeten wachten. Het coronavirus gooide in 2020 en 2021 roet in het eten, maar zondag 20 augustus jl. was het toch nog zo ver. Op een zonovergoten sportcomplex was de reünie van sv DONK.    

Opinie 27 jul. 2022 09:22

Samen bereiken we meer!

Begin juni startte ik met heel veel enthousiasme bij Mozaïek Wonen. Al jaren schrijft mijn voorganger Ron de Haas deze column en nu mag ik het van hem overnemen.

Opinie 18 jul. 2022 09:07

Gouda is jarig op 19 juli 2022 en viert feest

Op dinsdag 19 juli is Gouda jarig, we vieren dan met elkaar precies 750 jaar stadsrechten. Iedereen is van harte welkom op het Goudse Marktplein vanaf 09u30. Laten we met zoveel mensen dit feest vieren! Deze dag kan je gratis "Beleef het wonder van Gouda" bezoeken in de St.-Janskerk en Museum Gouda. Maar er is daar die dag nog veel meer te zien en te beleven!

Opinie 14 jul. 2022 09:44

Bezoekers weten Gouda weer goed te vinden!

Op basis van data waar Gouda over beschikt kan de conclusie worden getrokken dat het aantal bezoekers in de eerst helft van 2022 een lichte toename kent ten opzichte van 2021, mede geholpen door het feit dat we dit jaar Gouda750 vieren. De viering dit jaar geeft een positieve vibe in onze stad en een goede reden om naar Gouda te komen! Er zijn ook wat wolkjes aan de heldere hemel. Daarom in deze blog aandacht voor de ontwikkelingen in onze binnenstad.

Opinie 10 jul. 2022 10:26

Een onverwacht einde

Gouwenaar Leo Wolff maakte de afgelopen maanden een filosofietstocht van Gouda naar Barcelona en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Barcelona (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 28 jun. 2022 19:30

Een coalitieakkoord schrijven! Hoe gaat dat in zijn werk?

Namens de ChristenUnie Gouda mocht ik samen met Anna van Popering deelnemen aan de coalitiebesprekingen voor het akkoord 2022-2026. Voor mij persoonlijk een tijdsintensieve, maar vooral ook erg leerzame ervaring die ik niet had willen missen. In deze blog geef ik een inkijkje in hoe zoiets gaat.  

Opinie 19 jun. 2022 10:00

Fietsen in tropische hitte

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Barcelona en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Barcelona (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 16 jun. 2022 17:00

Fantastisch theaterspektakel Gouda Op Sterk Water

Dinsdagavond ben ik samen met mijn vrouw op GOUDasfalt naar de  première van de voorstelling Gouda op Sterk Water geweest. Deze voorstelling is gemaakt door John de Heij van de Theaterbakkerheij. Het was een fantastisch spektakelstuk dat geen moment verveelt. De bezoekers worden op een heel originele en aansprekende manier meegenomen in de strijd om het water in Gouda.

Opinie 14 jun. 2022 10:16

Van kanaal naar kanaal

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Barcelona en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Barcelona (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 5 jun. 2022 13:00

Het moest een keer gebeuren...

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Barcelona en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Barcelona (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 30 mei 2022 10:07

Beter ten halve gekeerd…

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Sevilla en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Barcelona (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 29 mei 2022 09:00

Wát nou uit je comfortzone? Ik blijf er lekker in!

''Waar je jezelf het minst comfortabel voelt, daar zit de meeste groei.'' En: ''als je er niet uitstapt, dan geen persoonlijke ontwikkeling.'' Die comfortzone, waar ze het in deze quotes over hebben lijkt van een niet te onderschatten importantie. Je moet er geweest zijn. Zo niet, dan staat je leven stil, is het geen stuiver waard. Of, erger nog, ben je een loser.

Opinie 22 mei 2022 19:47

De reis, niet de bestemming

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Sevilla en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Sevilla (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen. Lees vandaag zijn column met een verrassend wending...

Opinie 22 mei 2022 10:00

Je kunt ze maar beter vermijden, die vieze mannen

Als je dan toch achter elke boom een enge man denkt te ontwaren. Of bang bent van je fiets getrokken te worden, dan zou ik vanaf zes uur 's avonds lekker de gordijnen dichttrekken - ja, ook in de zomer - en niet een, niet twee, maar drie sloten op je deur doen. En vooral geen spannende films kijken, je telefoon niet opnemen en vroeg onder de klamme lappen kruipen.

Opinie 21 mei 2022 09:00

Afscheid na zeven vette of magere jaren?

Bijdrage Ron de Haas, directeur/bestuurder van Mozaïek Wonen en opvolger Anne ter Steege | Na 7 jaar met plezier als directeur-bestuurder gewerkt te hebben, kijk ik kort terug op deze periode. Waren het 7 vette of juist 7 magere jaren? De start was zonder meer mager; de verhuurdersheffing was net ingevoerd en onze nieuwbouw werd op een laag pitje gezet. Ook de organisatie moest krimpen. Dit is in de loop van de tijd wel wat veranderd. We hebben uiteindelijk veel meer nieuwbouw kunnen realiseren dan destijds gedacht. Ook hebben we miljoenen kunnen investeren in het verder verduurzamen van woningen. Dus je kunt stellen dat het 7 vette -  of liever gezegd - mooie jaren waren voor Mozaïek Wonen.

Opinie 16 mei 2022 19:00

No guts, no glory

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Sevilla en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Sevilla (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 11 mei 2022 10:01

'Geweldige ondernemersavond in Gouda!'

De Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) organiseerde op 9 mei een inspiratiebijeenkomst in de De Goudse Schouwburg voor de ondernemers in Gouda. Theo Krins, voorzitter van SBG, blikt in zijn blog in woord en beeld hierop terug.    

Opinie 8 mei 2022 09:00

Peddelen door het Franse land

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Sevilla en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Sevilla (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk) aan de hand van zijn columns. En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.

Opinie 1 mei 2022 10:46

Frankrijk in een week

Gouwenaar Leo Wolff is bezig met zijn filosofietstocht van Gouda naar Sevilla en weer terug. Leo is fietser, schrijver en columnist. Over zijn fietstocht naar Sevilla (en terug) schrijft hij regelmatig columns en verhalen. Daarnaast maakt hij tijdens zijn reis een dagelijkse podcast. ZoGouds.nl volgt Leo de komende maanden op de voet (nou ja, op de fiets dus eigenlijk). En zo kun je meefietsen zonder te hoeven trappen.