Parkeren 12 mei 2024 09:00

Tarieven parkeervergunningen zijn volgens wethouder niet gestegen

"Parkeervergunningen in de wijken zijn hetzelfde gebleven en worden waarschijnlijk goedkoper. In de binnenstad is parkeren op straat duurder geworden, maar de terreinvergunning fors goedkoper. De inkomsten zijn daarmee voor de gemeente gelijk. Die 44% is dus misleidend, want er is ook een daling van tientallen procenten op andere vergunningen, of het tarief is 0% veranderd", zo reageert wethouder Michel Klijmij-Van der Laan op het bericht op ZoGouds dat de parkeervergunningen in Gouda in de afgelopen jaren een stuk duurder zijn geworden.

Parkeren 10 mei 2024 10:49

We betalen fors meer voor een parkeerplek voor de deur

Parkeervergunningen zijn in de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. In zes van de tien gemeenten met een parkeervergunninggebied zijn de kosten sinds 2021 gestegen. De prijs van een parkeervergunning verschilt sterk per gemeente. De parkeervergunning in Gouda is sinds 2021 ruim 44% duurder geworden.

Parkeren 17 apr. 2024 11:48

100 extra parkeerplaatsen op Klein Amerika door opheffen plekken campers

Camperaars hoeven straks niet meer op het overwegend drukke Klein Amerika te overnachten, aan de rand van de Goudse binnenstad. Inmiddels hebben lokale ondernemers net buiten Gouda vier camperterreinen gerealiseerd met in totaal 120 plekken. Die zijn bereikbaar richting Haastrecht en Oudewater en de Meije, midden in het rustige Groene Hart, en kunnen uitbreiden naar 150 camperplekken.

Parkeren 26 mrt. 2024 10:14

Nog veel onduidelijkheid over betaald parkeren in Korte Akkeren

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan ging maandagavond in gesprek met bewoners van wijk Korte Akkeren. En wel over de invoering van betaald parkeren in de wijk. De kantine van de voetbalvereniging ONA liep vol met bezorgde bewoners. Veel wijzer werden ze niet.

Parkeren 10 mrt. 2024 10:50

Let op: ook op zondag is het betaald parkeren in binnenstad

Let op! Vanaf deze maand geldt in de hele binnenstad ook op zondagen betaald parkeren van 12u00 tot middernacht. De tijden voor betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag zijn uitgebreid naar middernacht. Voor parkeren op straat in de binnenstad is het tarief op zondag gelijk aan het tarief op doordeweekse dagen: € 4,- per uur of € 15,- per kalenderdag.

Parkeren 7 mrt. 2024 18:45

Waar kan ik mijn auto kwijt? (2)

In Gemeente Gouda betalen de automobilisten in de binnenstad (zonder afstemming vooraf met de inwoners en ondernemers...) sinds 1 maart van maandag t/m zaterdag van 9u00 tot 0u00 voor parkeren ipv tot 21u00. En op zondag van 12u00 tot 0u00. De gemeente verwacht dat minder bezoekers dan vanaf 21u00 binnen de singels betaald gaan parkeren, zodat daar meer ruimte komt voor binnenstadbewoners. Die krijgen namelijk binnen de singels steeds minder ruimte, vanuit het streven naar meer groen en minder “blik”.

Parkeren 6 mrt. 2024 18:49

Ook op zondag betalen we € 4,- per uur voor parkeren

Vanaf deze maand geldt in de hele binnenstad ook op zondagen betaald parkeren van 12u00 tot middernacht. De tijden voor betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag zijn uitgebreid naar middernacht. Voor parkeren op straat in de binnenstad is het tarief op zondag gelijk aan het tarief op doordeweekse dagen: € 4,- per uur of € 15,- per kalenderdag.

Parkeren 29 feb. 2024 13:02

Parkeervergunning aanvragen? Doe dat vóór vrijdag 1 maart

Wil je nog een parkeervergunning aanvragen voor de Goudse binnenstad. Vraag je parkeervergunning voor 1 maart aan! Het is vóór 1 maart voor binnenstad bewoners nog mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen die ook verleend zal worden. Vanaf 1 maart krijg je alleen een vergunning wanneer het plafond nog niet bereikt is, anders moet je wachten totdat er een vergunning vrij komt.

Parkeren 10 feb. 2024 10:34

Parkeren in binnenstad: raad tegen collegevoorstel vergunningenplafond

Woensdagavond besloot de raad over de nieuwe parkeerverordening. Daar is veel onrust over geweest. Veel politieke partijen, waaronder ChristenUnie, dienden een amendement en motie in en wijzigden daarmee de plannen.  ChristenUnie legt hieronder uit hoe de partij daar naar kijkt. 

Parkeren 16 jan. 2024 13:38

Veel Gouwenaars komen meepraten over Gouds parkeerbeleid

De commissie FLO (Fysieke Leefomgeving) vergadert op woensdagavond 17 januari voor de eerste keer dit jaar. Ditmaal in de grote vergaderzaal van het Huis van de Stad. Meestal komt de commissie FLO bijeen in een achterafzaaltje van het Huis van de Stad, maar woensdag niet aangezien er waarschijnlijk een grote groep inwoners van Gouda komt inspreken en aanwezig is bij het onderwerp ‘Startnotitie Parkeerbeleid’.

Parkeren 15 jan. 2024 09:47

Bewoners binnenstad maken bezwaar tegen tarief verhoging parkeervergunning

De gemeenteraad bespreekt woensdag 17 januari de voorgestelde nieuwe tarieven voor parkeervergunningen in een commissievergadering. Die tarieven blijven voor iedereen gelijk, behalve voor binnenstadbewoners. Voor hen wordt het tariefverhoogd van 150,- per jaar, naar 225,- (en in 2025 zelfs tot 300,-). Tevens wordt het aantal vergunningen voor bewoners om op straat te parkeren vanaf 1 maart beperkt tot 1200. De bewoners van de binnenstad maken hier bezwaar tegen.

Parkeren 13 dec. 2023 15:37

Onvrede in wijk Korte Akkeren over parkeerbeleid

Gouda Vitaal hield woensdagavond in de Westerkerk in Korte Akkeren een bijeenkomst met als onderwerp het gemeentelijk mobiliteitsplan en de betaald parkeerplannen. De opkomst was overweldigend. De kleine zaal was geregeld maar de organisatie moest naar de hoofdzaal uitwijken. De weerstand van de bewoners was voelbaar. Lees hieronder het verslag van Hans van Dijk, burgerraadslid Gouda Vitaal.

Parkeren 11 dec. 2023 16:04

Gouda Vitaal gaat met Gouwenaars in gesprek over parkeren

De gemeente wil het autobezit in Gouda verminderen en breidt het aantal wijken met betaald parkeren verder uit. Te te beginnen met Kort Haarlem, Kadebuurt en Korte Akkeren. In de binnenstad krijgen nieuwe bewoners geen vergunning meer. Gouda Vitaal gaat hierover in gesprek met de bewoners.

Parkeren 5 dec. 2023 11:10

Zet 'm daar maar neer

'Mag u hier parkeren?", zo vroeg passant Remco Voogt zich af toen hij deze auto zag staan op het Bolwerk. Hij maakte daarbij een foto van de auto die geparkeerd stond op het muurtje van de stoep. Hoe de auto daar terecht kwam, is ons een raadsel. Vast stond dat de auto niet meer heen of weer kon. En dat er een takelwagen aan te pas moest komen om de auto van zijn parkeerplaats af te krijgen.