Podia 23 sep. 2022 11:29

Tim Akkerman & The Ivy League in De Theaterbakkerheij

Tim Akkerman & The Ivy League komen zaterdagavond 24 september spelen in De Theaterbakkerheij. De veelzijdigheid van muzikant Tim Akkerman is al meer dan 20 jaar te bewonderen, waaronder de Beste Zangers van Nederland. Van stevige rock tot compleet akoestisch, via de muziek van Buddy Holly, zijn grote held Bruce Springsteen tot vele nieuwe eigen songs. Wat die twee decennia muziek gemeen hebben, is dat Akkerman altijd streeft naar een puur en muzikale avond op het hoogste niveau.

Podia 8 sep. 2022 10:39

Muziek in biercafé De Goudse Eend: Daniel Cane

Elke tweede donderdag van de maand is er muziek in De Goudse Eend. Deze maand is dat Daniel Cane. Cane komt op donderdag 8 september vanaf 20u00 optreden in het Goudse biercafé van Jeroen Carol-Visser.

Advertorial Podia 3 jul. 2022 09:34

Goudse band Cookhouse speelt bij So What Open Air thuiswedstrijd

De Goudse band Cookhouse speelt zondag 3 juli bij So What Open Air een thuiswedstrijd. Daarbij presenteert Cookhouse naast bestaande werk onlangs nieuw uitgekomen nummers. Na twee jaar is er namelijk weer nieuwe muziek van Cookhouse. Met hun twee nieuwe singles Bad For My Health en Walk it Off schijnen Ronald en Jeroen Hendriksen het licht op de pijnlijke en herkenbare situatie van het in een relatie zitten die niet gezond voor je is.

Podia 2 jul. 2022 07:00

Gouda viert de Zomer met live-acts op terras IJsselhuis

Gouda viert de Zomer met twee middagen live-muziek bij IJsselhuis tijdens Gouda750jaar! Zaterdagmiddag 2 juli, van 13u30 tot 17u00, is de eerste editie met Miguel Sucasas, Kim-Lee Tio, Tjomme Elgersma en Yasmina van Eijk op het podium. Toegang is gratis.

Podia 26 jun. 2022 09:15

Gruppo Sportivo opent Houtmansplantsoenconcerten

De Houtmansplantsoenconcerten beginnen weer, met iedere zondag een gratis concert. Vandaag, zondag 26 juni, een optreden van de Haagse popband Gruppo Sportivo, aanvang 14u30. De band, onder leiding van gitarist en zanger Hans Vandenburg, is onder andere bekend van hits als Beep Beep Love, Disco Really Made It, Rock 'n Roll en Hey Girl.

Podia 25 jun. 2022 14:00

Kom jij zondag naar tweede editie Bluesfestival Gouda?

De tweede editie van Bluesfestival Gouda wordt zondag 26 juni afgespeeld op de Goudse Markt. Met foodtrucks van Viejee’s & Pomms, koffie van Kaldi, een springkussen voor de kids én een festivalmarkt maakt de organisatie er een heerlijke zondagmiddag- en avond van. Ook in 2022 is Bluesfestival Gouda weer gratis te bezoeken. Het festival begint om 14u00 en duurt tot 23u00 ’s avonds.

Podia 3 jun. 2022 19:00

Testweekend op GOUDasfalt tijdens Riverdale Festival

GOUDasfalt, MASS Events en gemeente Gouda houden op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni in overleg met omwonenden van GOUDasfalt een testweekend op GOUDasfalt. In het weekend worden verschillende muziekgenres getest. Op vrijdag is er een avond voor omwonenden en op zaterdag is er het dancefestival (Riverdale Festival) om optimaal en ‘real life’ te kunnen testen.

Podia 1 jun. 2022 16:12

Riverdale Festival op Goudasfalt uitverkocht

Na lang wachten en veel geduld is het eindelijk zo ver: we mogen weer. Riverdale Festival kan eindelijk doorgaan! Riverdale Festival Back to the Roots staat gepland op 4 juni op Goudasfalt. Het is maar te hopen dat je tijdig je kaartje hebt gescoord, want het Riverdale Festival is uitverkocht.

Podia 27 mei 2022 20:00

Kamerkoor Capella Brabant laat vredesboodschap Erasmus weerklinken

Kamerkoor Capella Brabant laat vredesboodschap Erasmus weerklinken. En wel op vrijdag 14 oktober vanaf 20u30 in de Sint-Janskerk in Gouda. In de muziektheaterproductie van Capella Brabant, getiteld De Klacht van de Vrede komen Erasmus’ wijze, vredestichtende woorden tot leven. Voorafgaand aan dit concert geeft Erasmus-kenner John Tholen een lezing over Erasmus’ tijdloze geschrift en boodschap. Een concertkaartje biedt toegang tot de lezing. Dit concert stond gepland voor 28 mei, maar is verplaatst naar 14 oktober 2022.

Podia 20 mei 2022 10:43

Miss Montreal rockt Gouda Open Air

Gouda Open Air is op dreef, want het vijfde evenement is bekend! Op vrijdag 8 juli rockt Miss Montreal het Goudse publiek en ze laat zich niet tegenhouden door de wind en de regen. Samen met RONDÉ en Nick Klyne staat zij op het podium voor een wervelend optreden!

Podia 17 mei 2022 09:51

Racoon komt naar Gouda Open Air

Het Goudse organisatiebureau Mass Events heeft het vierde evenement van Gouda Open Air bekend gemaakt. Op donderdag 7 juli geeft Racoon een concert in het Groenhovenpark. Samen met MEAU en Irene Hin!

Podia 13 mei 2022 10:00

Benefietconcert voor gevluchte Oekraïense muziekstudenten

De beroemde pianiste Fedorova Anna geeft samen met andere musici op vrijdagavond 13 mei (aanvang 20u00) een benefietconcert in de Sint Janskerk. Met dit benefietconcert willen zij geld ophalen voor De Davidsbündler Stichting, die zich inzet voor kansarme jonge talenten. De studenten die zullen optreden zijn gevlucht voor de oorlog in Oekraïne en verblijven op dit moment in Gouda. 

Advertorial Podia 29 apr. 2022 11:59

Spetterend meezingprogramma Crazy Pianos in De Goudse Schouwburg

De zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos komen nogmaals naar de theaters met hun spetterende meezingprogramma. Op vrijdagavond 29 april staan ze in de Grote Zaal van De Goudse Schouwburg. The guilty pleasures are back! Bereid je voor op deel 2 van deze muzikale achtbaan met de allergrootste meezingers.  

Podia 26 apr. 2022 11:42

It All Started In The Nineties sluit Koningsnacht Gouda af

Koningsnacht Gouda keert vanavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival weer georganiseerd door MASS Events. De organisatie kijkt enorm uit naar de komende editie van Koningsnacht Gouda én naar het optreden van It All Started In The Nineties. “Vorig jaar hebben we een online alternatief voor Koningsnacht georganiseerd. We hebben toen op een zaterdag 2 uur lang door de stad gevaren met de rondvaartboot en It All Started In The Nineties erop. Prachtige beelden en één groot feest. Om die reden moesten ze natuurlijk nog een keer het podium op in Gouda”, zegt Gerben Roskam van MASS Events.

Podia 26 apr. 2022 09:24

Gouwenaar Freddy Moreira keert op Koningsdag terug in Gouda

Koningsnacht Gouda keert vanavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. ZoGouds.nl presenteert de komende dagen de line-up van het festival. ZoAls Freddy Moreira. Freddy is een Gouwenaar en kennen we van eerdere optredens tijdens Riverdale Festival en Hart van Oranje. 

Podia 25 apr. 2022 19:14

Lekker met de meiden op Koningsnacht in Gouda

Koningsnacht Gouda keert dinsdagavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. “Na twee jaar ‘nee’ verkopen, mogen we nu eindelijk weer met zijn allen in het oranje feesten op de Markt” zegt Thomas de Boer van MASS Events. ZoGouds.nl presenteert de komende dagen de line-up van het festival. ZoAls MEROL. Na haar doorbraak in 2018 met de single Lekker Met De Meiden ging MEROL als een speer.

Podia 25 apr. 2022 15:00

'Atje voor de Sfeer' op de Goudse Markt bij Koningsnacht 2022

Koningsnacht Gouda keert dinsdagavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. “Na twee jaar ‘nee’ verkopen, mogen we nu eindelijk weer met zijn allen in het oranje feesten op de Markt” zegt Thomas de Boer van MASS Events. ZoGouds.nl presenteert de komende dagen de line-up van het festival. ZoAls Rene Karst, bekend van de meezingers 'Atje voor de Sfeer' en 'Liever te Dik in de Kist'.

Podia 25 apr. 2022 12:16

Laidback Luke luistert Koningsnacht Gouda op

Koningsnacht Gouda keert dinsdagavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. “Na twee jaar ‘nee’ verkopen, mogen we nu eindelijk weer met zijn allen in het oranje feesten op de Markt” zegt Thomas de Boer van MASS Events. ZoGouds.nl presenteert de komende dagen de line-up van het festival. ZoAls Laidback Luke.

Podia 25 apr. 2022 10:19

Mooi Wark komt 'In de blote kont' zingen op Koningsnacht Gouda

Koningsnacht Gouda keert dinsdagavond weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. “Na twee jaar ‘nee’ verkopen, mogen we nu eindelijk weer met zijn allen in het oranje feesten op de Markt” zegt Thomas de Boer van MASS Events. ZoGouds.nl presenteert de komende dagen de line-up van het festival.