Podia 7 dec. 2023 17:26

Christmas Carols & Glühwein in Cultuurhuis Garenspinnerij

Kom alvast in de kerststemming met Christmas Carols & Glühwein. Met bekende meerstemmige Christmas Carols met het Garenspinnerij Carol koor onder leiding van koordirigent Paul-Chris van Strien. Zing en drink mee op vrijdag 8 december van 20-22u00 in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Podia 3 mrt. 2023 17:12

Poppodium So What! viert dit jaar haar 60ste seizoen!

Gouda's poppodium So What! viert dit jaar haar 60ste seizoen! Op vrijdag 3 maart wordt Poppodium So What! 60 jaar. Een unieke mijlpaal. So What! is nog een van de weinige poppodia in Nederland die volledig op vrijwilligers draait, ook een unieke mijlpaal. Het poppodium heeft een aantal feestelijke activiteiten op de planning staan. Zoals het officiële verjaardagsfeestje op zaterdag 4 maart.

Podia 15 dec. 2022 19:00

Mart Hoogkamer & Friends komen naar Friends

Het wordt weer feest bij Friends. En wat voor een feest... Wat. Een. (Kaarsjes)Avond! Vrijdag 16 december pakt Friends groots uit met Mart Hoogkamer en zijn vrienden Nick Nicolai (winnaar Hollands got Talent) en zanger Mike! Dat is gegarandeerd een avondje voor in de boeken. Dus haal snel je kaartje! 

Podia 14 dec. 2022 18:02

Wervelende Black Gospel kerstconcerten in Sint Janskerk

Al jarenlang slaagt evenementenbureau Eigenwijze Evenementen erin de harten van duizenden bezoekers te veroveren met de wervelende Black Gospel Nights in de prachtige Sint Jan te Gouda. Dit jaar staan de Black Gospel Night(s) geprogrammeerd voor een 8-ste jaar in Gouda. Ook deze editie belooft (weer) een gedenkwaardige avond te worden met een fantastische line-up aan artiesten. Data: woensdag 21 en donderdag 22 december 2022.

Podia 10 dec. 2022 09:00

Kerstconcert Hosanna, traditie sinds 1983

Het inmiddels traditioneel geworden kerstconcert staat als een vast jaarlijks punt op de concertagenda van Hosanna Gouda. Ook dit jaar zal het concert weer plaatsvinden. En wel op zaterdag 10 december in de Sint Janskerk, aanvang 20u00.

Podia 26 nov. 2022 12:09

Cookhouse in De Theaterbakkerheij

De Goudse band Cookhouse speelt vanavond (zaterdag 26 november) in De Theaterbakkerheij. Daarbij presenteert Cookhouse naast bestaande werk onlangs nieuw uitgekomen nummers. Na twee jaar is er namelijk weer nieuwe muziek van Cookhouse. Met hun twee nieuwe singles Bad For My Health en Walk it Off schijnen Ronald en Jeroen Hendriksen het licht op de pijnlijke en herkenbare situatie van het in een relatie zitten die niet gezond voor je is.  

Podia 17 nov. 2022 19:00

Change of Key in Country Café Concordia

Zondag 27 november is het weer tijd voor Country Café Concordia. Alweer de derde zondag in de reeks van de 8 speciale zondagmiddagen in de maanden met een R. Het Goudse trio Change of Key is van de partij en heeft niemand minder dan Harm van Sleen, uitgenodigd om plaats te nemen op het knusse podium van Grand Café Concordia.

Podia 15 nov. 2022 11:18

Poppodium So What! dreigt rijkssubsidie te verliezen

Poppodium So What! dreigt zijn rijkssubsidie te verliezen. Zo is GroenLinks Gouda ter ore gekomen. Door deze subsidie is het podium in staat om 30 tot 40 concerten te programmeren die niet uit de kaartverkoop bekostigd kunnen worden. Zonder de subsidie zou het podium de aankomende maanden duizenden euro’s verlies draaien en dientengevolge moeten stoppen met het faciliteren van liveoptredens van popartiesten.

Advertorial Podia 14 okt. 2022 12:35

Kamerkoor Capella Brabant laat vredesboodschap Erasmus weerklinken

Kamerkoor Capella Brabant laat vredesboodschap Erasmus weerklinken. En wel op vrijdag 14 oktober vanaf 20u30 in de Sint-Janskerk in Gouda. In de muziektheaterproductie van Capella Brabant, getiteld De Klacht van de Vrede komen Erasmus’ wijze, vredestichtende woorden tot leven. Voorafgaand aan dit concert geeft Erasmus-kenner John Tholen een lezing over Erasmus’ tijdloze geschrift en boodschap. Een concertkaartje biedt toegang tot de lezing.

Podia 5 okt. 2022 10:18

Puur de Nijs brengt ode aan Rob de Nijs

Fans van Rob de Nijs kunnen zaterdag 5 november genieten van een ode aan hun favoriete artiest in De Theaterbakkerheij. Vanaf 20u30 staat Puur De Nijs op het podium en brengen de muzikanten een ode aan een van Nederlands’ bekendste artiesten. Klassiekers als ‘Mallebabbe’, ‘Zondag’ en ‘Het Werd Zomer’ komen voorbij. Maar ook recentere liedjes ontbreken niet zoals ‘Niet Voor Het Laatst’ en ‘Wat Als Later Nu Is’. 

Podia 23 sep. 2022 11:29

Tim Akkerman & The Ivy League in De Theaterbakkerheij

Tim Akkerman & The Ivy League komen zaterdagavond 24 september spelen in De Theaterbakkerheij. De veelzijdigheid van muzikant Tim Akkerman is al meer dan 20 jaar te bewonderen, waaronder de Beste Zangers van Nederland. Van stevige rock tot compleet akoestisch, via de muziek van Buddy Holly, zijn grote held Bruce Springsteen tot vele nieuwe eigen songs. Wat die twee decennia muziek gemeen hebben, is dat Akkerman altijd streeft naar een puur en muzikale avond op het hoogste niveau.

Podia 8 sep. 2022 10:39

Muziek in biercafé De Goudse Eend: Daniel Cane

Elke tweede donderdag van de maand is er muziek in De Goudse Eend. Deze maand is dat Daniel Cane. Cane komt op donderdag 8 september vanaf 20u00 optreden in het Goudse biercafé van Jeroen Carol-Visser.

Advertorial Podia 3 jul. 2022 09:34

Goudse band Cookhouse speelt bij So What Open Air thuiswedstrijd

De Goudse band Cookhouse speelt zondag 3 juli bij So What Open Air een thuiswedstrijd. Daarbij presenteert Cookhouse naast bestaande werk onlangs nieuw uitgekomen nummers. Na twee jaar is er namelijk weer nieuwe muziek van Cookhouse. Met hun twee nieuwe singles Bad For My Health en Walk it Off schijnen Ronald en Jeroen Hendriksen het licht op de pijnlijke en herkenbare situatie van het in een relatie zitten die niet gezond voor je is.

Podia 2 jul. 2022 07:00

Gouda viert de Zomer met live-acts op terras IJsselhuis

Gouda viert de Zomer met twee middagen live-muziek bij IJsselhuis tijdens Gouda750jaar! Zaterdagmiddag 2 juli, van 13u30 tot 17u00, is de eerste editie met Miguel Sucasas, Kim-Lee Tio, Tjomme Elgersma en Yasmina van Eijk op het podium. Toegang is gratis.

Podia 26 jun. 2022 09:15

Gruppo Sportivo opent Houtmansplantsoenconcerten

De Houtmansplantsoenconcerten beginnen weer, met iedere zondag een gratis concert. Vandaag, zondag 26 juni, een optreden van de Haagse popband Gruppo Sportivo, aanvang 14u30. De band, onder leiding van gitarist en zanger Hans Vandenburg, is onder andere bekend van hits als Beep Beep Love, Disco Really Made It, Rock 'n Roll en Hey Girl.

Podia 25 jun. 2022 14:00

Kom jij zondag naar tweede editie Bluesfestival Gouda?

De tweede editie van Bluesfestival Gouda wordt zondag 26 juni afgespeeld op de Goudse Markt. Met foodtrucks van Viejee’s & Pomms, koffie van Kaldi, een springkussen voor de kids én een festivalmarkt maakt de organisatie er een heerlijke zondagmiddag- en avond van. Ook in 2022 is Bluesfestival Gouda weer gratis te bezoeken. Het festival begint om 14u00 en duurt tot 23u00 ’s avonds.

Podia 3 jun. 2022 19:00

Testweekend op GOUDasfalt tijdens Riverdale Festival

GOUDasfalt, MASS Events en gemeente Gouda houden op vrijdag 3 juni en zaterdag 4 juni in overleg met omwonenden van GOUDasfalt een testweekend op GOUDasfalt. In het weekend worden verschillende muziekgenres getest. Op vrijdag is er een avond voor omwonenden en op zaterdag is er het dancefestival (Riverdale Festival) om optimaal en ‘real life’ te kunnen testen.

Podia 1 jun. 2022 16:12

Riverdale Festival op Goudasfalt uitverkocht

Na lang wachten en veel geduld is het eindelijk zo ver: we mogen weer. Riverdale Festival kan eindelijk doorgaan! Riverdale Festival Back to the Roots staat gepland op 4 juni op Goudasfalt. Het is maar te hopen dat je tijdig je kaartje hebt gescoord, want het Riverdale Festival is uitverkocht.

Podia 20 mei 2022 10:43

Miss Montreal rockt Gouda Open Air

Gouda Open Air is op dreef, want het vijfde evenement is bekend! Op vrijdag 8 juli rockt Miss Montreal het Goudse publiek en ze laat zich niet tegenhouden door de wind en de regen. Samen met RONDÉ en Nick Klyne staat zij op het podium voor een wervelend optreden!

Podia 17 mei 2022 09:51

Racoon komt naar Gouda Open Air

Het Goudse organisatiebureau Mass Events heeft het vierde evenement van Gouda Open Air bekend gemaakt. Op donderdag 7 juli geeft Racoon een concert in het Groenhovenpark. Samen met MEAU en Irene Hin!