Politiek 27 mrt. 2023 15:25

Politicus en ereburger Jan van Dijk (84) overleden

Joh. D. van Dijk is afgelopen weekeinde op 84 jarige leeftijd overleden. Van Dijk zat ruim zestig jaar in de politiek. Voornamelijk als Gouds raadslid, wethouder, fractievoorzitter en lid van Provinciale Staten. Voor de VVD maar ook even voor de Gouda's 50+-partij. Voor al zijn politieke inzet voor Gouda is Van Dijk benoemd tot ereburger van de stad.

Politiek 20 feb. 2023 13:29

Interactieve avond met drie Goudse ChristenUnie-vrouwen

De Christen Unie houdt maandagavond 20 februari een verkiezingsbijeenkomst in de Driestar Hogeschool aan de Burgemeester Jamessingel. Drie van hun vrouwelijke politici komen spreken over hun werk en de plannen voor de komende vier jaar. Dat zijn de Goudse wethouder Anna van Popering, statenlid Djoeki van Woerden en de kersverse fractievoorzitter in de tweede kamer, Mirjam Bikker. De provinciaal lijsttrekker Steven Datema is ook bij deze interactieve avond, waar iedereen welkom is. Aanvang 20u00.

Politiek 26 jan. 2023 09:21

Goudse politieke partij spant rechtszaak aan tegen gemeente Gouda

De Goudse politieke partij Gouda Vitaal spant een rechtszaak aan tegen de gemeente Gouda. Gouda Vitaal stapt naar rechter vanwege de geheimhouding rond de mediation en deal tussen de gemeente Gouda en Khalid Boutachekourt, de eigenaar van Turfmarktkerk. Op die manier probeert de fractie openheid van zaken af te dwingen over de 735.000 euro die werd betaald.

Politiek 18 jan. 2023 13:41

Thierry van Vugt vijf jaar wethouder

18 januari 2018 werd Thierry van Vugt door de Goudse gemeenteraad benoemd tot wethouder. Dat is vandaag op de kop af vijf jaar geleden. "Vandaag alweer 5 jaar geleden dat ik werd aangesteld door de Goudse raad als wethouder", zo laat Van Vugt weten. "Nog altijd eervol om dit ambt te mogen vervullen bij de gemeente Gouda. Nog genoeg werk te verzetten ook komende tijd, volop door!" 

Politiek 14 jan. 2023 11:41

Goudse politica Mirjam Bikker gaat ChristenUnie leiden

Gert-Jan Segers stopt als Tweede Kamerlid en politiek leider van de ChristenUnie. Hij draagt het fractievoorzitterschap volgende week dinsdag over aan de Goudse politica Mirjam Bikker. Een week later zwaait Segers af als volksvertegenwoordiger. Bikker wordt de eerste vrouwelijke fractievoorzitter in de Tweede Kamer van haar partij.

Politiek 7 sep. 2022 11:21

Zomerreces Goudse gemeenteraad is voorbij

De afgelopen week zijn de voorbereidende werkzaamheden voor en door de gemeenteraad weer van start gegaan. En met de eerste commissievergaderingen op woensdag 7 september is het zomerreces van de Goudse raad definitief voorbij.

Politiek 7 sep. 2022 10:05

Wandelen met wethouder Anna van Popering

Sinds 29 juni is Anna van Popering wethouder Sociaal Domein van Gouda. Als echte Goudse kent ze de stad en haar inwoners goed. En natuurlijk heeft zij zich inmiddels flink ingelezen op haar nieuwe rol. Maar het werk van een wethouder gaat over veel meer dan alleen papieren dossiers. Het gaat om Gouwenaars en hun levens. Daarom trekt wethouder Van Popering de stad in voor bijzondere ontmoetingen. En hoe kan dat beter dan tijdens een wandeling?

Politiek 8 jul. 2022 17:44

Lennart Visser nieuwe fractievoorzitter ChristenUnie Gouda

Lennart Visser is deze week gekozen tot nieuwe fractievoorzitter van ChristenUnie Gouda. Hij volgt hiermee Anna van Popering-Kalkman op die voor ChristenUnie Gouda wethouder sociaal domein is geworden. Mirjam Roos werd gekozen tot vice-voorzitter.

Politiek 30 jun. 2022 09:34

Gouda heeft een nieuw college

Gouda heeft een nieuw college. Woensdagavond werden de vijf wethouders Michiel Bunnik, Rogier Tetteroo, Anna van Popering, Michel Klijmij en Thierry van Vugt door burgemeester Pieter Verhoeve geïnstalleerd.

Politiek 29 jun. 2022 14:51

Vanavond installatie nieuw college Gouda

Vanavond, woensdagavond 29 juni, staat in de gemeenteraad van Gouda de installatie van het nieuwe college van Gouda op het programma. Verder wordt het bestuursakkoord in de raad behandeld. De uitslag van de verkiezingen is vertaald in een groen, duurzaam en sociaal progressief akkoord.

Politiek 25 jun. 2022 14:11

Gouwenaar Jacques Rozendaal wethouder in college Woerden

De gemeente Woerden heeft een nieuw college. Van de partij zijn CDA, Lijst van der Does, Progressief Woerden en ChristenUnie-SGP. Namens ChristenUnie-SGP Woerden is de Gouwenaar Jacques Rozendaal de nieuwe wethouder. Donderdagavond werd de nieuwe ploeg geïnstalleerd.

Politiek 11 jun. 2022 07:43

D66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA en CDA zijn eruit

D66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA en CDA zijn eruit. Er ligt een conceptakkoord op hoofdlijnen. In het conceptakkoord ‘Geef Gouda door’ presenteren de partijen hun ambities voor deze bestuursperiode. Het concept wordt eerst op 15 juni in de gemeenteraad besproken.

Politiek 8 jun. 2022 07:31

Dit zijn de zes kandidaten voor de verkiezingen kinderburgemeester 2022

Dit zijn ze dan: de zes kandidaten voor de verkiezingen van de Goudse kinderburgemeester en wethouders. Op 22 juni kiest de jury wie van hen kinderburgemeester wordt. De andere kandidaten worden wethouder. Samen vormen ze het kindercollege van Gouda. Veel succes Anne, Milou, Rick, Romy, Roselina en Timo!

Politiek 8 jun. 2022 06:47

Anna van Popering nieuwe Goudse wethouder voor ChristenUnie

De ChristenUnie Gouda schuift in de coalitie-onderhandelingen fractievoorzitter Anna van Popering naar voren als kandidaat wethouder. Zo heeft de partij woensdag bekend gemaakt. Van Popering volgt daarmee haar partijgenoot Corine Dijkstra op die na vijfenhalf jaar wethouderschap de Goudse politiek verlaat. Van Popering is nu nog advocaat-partner bij Bos Van Eck Advocaten uit Gouda en is bezig aan haar derde termijn als raadslid. 

Politiek 7 jun. 2022 09:36

Naar verwachting heeft Gouda eind juni een 'nieuw' college

De coalitieonderhandelingen in de gemeente Gouda zijn nog in volle gang. De eerste hoofdstukken van het akkoord zijn klaar! Er is na de gemeenteraadsverkiezingen gekozen voor een wat andere aanpak om afspraken te maken dan in het verleden. Als winnaar heeft D66 het voortouw genomen in het proces van collegevorming. De aangestelde verkenner, Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, heeft een duidelijk advies uitgebracht voor de verdere formatie.

Politiek 3 jun. 2022 14:09

GBG spreekt van zetelroof na breuk binnen politieke fractie

Fractievoorzitter Jan de Koning en raadslid Linda Verschut van Gemeente Belang Gouda (GBG) hebben deze week besloten om met onmiddellijke ingang de fractie van GBG verlaten en hun lidmaatschap van de partij op te zeggen. Beiden spreken over een 'onherstelbare breuk' nadat er onenigheid ontstond met het partijbestuur en raadslid Rüstem Çetin. De twee gaan in de Goudse raad verder onder de naam Leefbaar Gouda. GBG spreekt van zetelroof.

Politiek 2 jun. 2022 19:15

Gouda-voetballer Jessy Hoekstra speelt nu ook mee als burgerraadslid

Sport is weer sterk vertegenwoordigd in de Goudse gemeenteraad met de komst van Jessy Hoekstra. De middenvelder uit het eerste elftal van SV Gouda is woensdagavond benoemd tot burgerraadslid voor het CDA. De voormalige rechtenstudent is één van de nieuwe jongeren in de Goudse politiek.

Politiek 1 jun. 2022 10:37

Breuk binnen politieke fractie GBG: twee raadsleden apart verder

Fractievoorzitter Jan de Koning en raadslid Linda Verschut van Gemeente Belang Gouda (GBG) hebben besloten om met onmiddellijke ingang de fractie van GBG verlaten en hun lidmaatschap van de partij op te zeggen. Beiden spreken over een 'onherstelbare breuk' nadat er onenigheid ontstond met het partijbestuur en raadslid Rüstem Çetin. De twee gaan in de Goudse raad verder onder de naam Leefbaar Gouda.

Politiek 31 mei 2022 07:49

Mohammed Mohandis keert terug in Tweede Kamerfractie PvdA

Mohammed Mohandis stopt als strategisch adviseur bij mboRijnland en keert terug in de landelijke politiek. Hij vervangt Lilianne Ploumen die op 21 april afscheid nam als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Mohandis was eerder in de periode 2012-2017 lid van de Tweede Kamer.

Politiek 27 mei 2022 16:43

Gouda hoopt eind juni een nieuw stadsbestuur te hebben

Eind juni hoopt Gouda een nieuw stadsbestuur te hebben. Waarom duurt het zo lang voordat er een nieuw college is? Gerda den Hollander van RTV Gouwestad vroeg het aan fractieleider Evert Bobeldijk. Zijn partij D66 heeft als grootste partij de leiding bij de formatie.

Politiek 11 mei 2022 21:14

15 Goudse burgerraadsleden toegelaten én beëdigd

In het Huis van de Stad zijn woensdagavond op voordracht van de fracties 15 burgerraadsleden benoemd. "Vanavond was het feest in de raadszaal van Gouda. 15 burgerraadsleden zijn toegelaten én beëdigd", zo laat burgemeester Pieter Verhoeve weten. 

Politiek 20 apr. 2022 13:07

Mirjam Salet procesbegeleider bij formatie coalitie gemeente Gouda

Mirjam Salet, oud interim-burgemeester van Gouda, moet de formatie van een nieuw Gouds college met de bestaande coalitiepartijen D66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA en CDA tot een goed einde brengen. De beoogde Goudse coalitiepartners hebben voormalig interim burgemeester Mirjam Salet bereid gevonden de gesprekken die de partijen gaan voeren te begeleiden.